WP neodesílá maily na schválení příspěvku.

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) WP neodesílá maily na schválení příspěvku.

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  NoFire a poslední změna je stará 6 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34348

    NoFire
    Participant
    Web

    Ahoj, můžete mi prosím zase někdo poradit ? :-)

    Na adrese www.nehasil.net se snažím o stránky se šablonou Dorman. Ze stránek se neodesílají upozornění, že nějaký příspěvek čeká na schválení. Mám nainstalovaný plugin WP Mail SMTP, který funguje. Odesílá mi to maily z kontaktního formu a i testovací mail z nastavení pluginu mi v pohodě došel, ale upozornění mi nechodí. V nastavení v sekci Komentáře mám nastaveno aby se mi upozňování posílalo (viz obrázek v příloze) a bohužel nic nedojde.

    Díky za pomoc.

    Attachments:
    #34353

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o schvalování příspěvků nebo komentářů? Obecně můžete zkusit plugin Email Log, který by měl zaznamenávat všechny emaily odesílané WordPressem. Pokud tam email bude zaznamenán, ale nedorazil, tak bude nějaký technický problém s odesíláním či přijímáním emailů. Pokud tam však nebude, tak je někde něco špatně nastaveného nebo by to mohl způsobovat nějaký plugin…

    #34360

    NoFire
    Participant
    Web

    Díky za tip a za pomoc. Příspěvky můžu zatím psát jen já a chtěl bych to tak zachovat, takže schvaluji jen komentáře k příspěvkům.

    Plugin Email-log jsem nainstaloval, ale po odeslání komentáře k příspěvku v logu nic nebylo.

    Zkusil jsem si změnit mail v nastavení na jiný. Mail s informací o změně mailové adresy se odeslal a objevil se v logu. Stejně tak když jsem si odesílal zkušební mail z pluginu WP Mail SMTP tak všechny zkoušky se v logu objevily.
    Už nevím co ještě vyzkoušet.

    Díky

    #34367

    NoFire
    Participant
    Web

    Tak to vypadá na nějakou chybu ve WP. Nainstaloval jsem jiný plugin na odesílání pošty a je to stejné.

    #34368

    admin
    Keymaster
    Web

    A zadáváte testovací komentáře jako anonymní/neregistrovaný uživatel (s odlišným emailem)? Musíte použít anonymní okno prohlížeče, abyste nebyl na webu přihlášen a nebyl považován za administrátora, jinak žádné notifikace chodit nebudou…

    #34371

    NoFire
    Participant
    Web

    Jo jo, konfiguraci WP mám otevřenou ve Firefoxu a testování dělám v Micro$ovtím prohlížeči, takže jsem tam anonym. Ještě zkusím odinstalovat “form mail”, který tam mám a znova nainstalovat WP mail smtp a uvidíme.

    #34372

    mirekk
    Participant
    Web

    Já jen doplním, že na odesílání notifikací na komentáře nepotřebujete žádný plugin. WP to umí bez něj. Zkuste je deaktivovat, jestli není nějaký konflikt.

    #34373

    NoFire
    Participant
    Web

    Tak jsem smazal pluginů co se dalo a stále to neodesílá. Pak už jen zkusit jinou šablonu, ale myslím, že to s jádrem WP nemá nic moc společného.

    P.S. Já vím, Microsoft se píše s “f” :-)

    #34374

    NoFire
    Participant
    Web

    Díky Mirkku. To mě taky napadlo a zapomněl jsem to vyzkoušet. Jdu to zkusit.

    #34377

    NoFire
    Participant
    Web

    No a je to ! Tak za vše může plugin Akismet Anti-Spam. Pokud ho deaktivuju vše chodí jako z praku. Jdu se podívat co se dá nastavit. Díky všem za účast a pomoc.

    A samozřejmě v novém roce hodně zdraví a co nejméně problémů s WordPressem.

    Díky Milan

    #34381

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud objevíte, proč to Akismet Anti-Spam blokuje, tak dejte prosím vědět, je to docela zajímavé… Zablokuje už samotný komentář (přesune ho do složky Spam) nebo se jen neodešle příslušný email? Nezadával jste pro anonymního uživatele nějakou emailovou adresu, kterou mohl automaticky vyhodnotit jako spam?

    #34383

    NoFire
    Participant
    Web

    Blokováni Akismetu bylo asi hlavně z důvodu, že jsem ho měl sice nainstalovaný a aktivovaný, ale nebyl nastavený. Myslím tím vložení API klíče, který získáte na stránkách tvůrce Akismetu. Při vytváření a ladění stránek tedy stačí Akismet pouze deaktivovat a potvrzovací maily budou chodit. Dobrý návod jak nastavit Akismet je na této stránce.

    Po aktivaci jsem našel všechny potvrzovací maily ve spamu. To bylo hlavně asi taky tím, že jsem na zkoušku psal maily odesílatele jako abcds@abcdef.cz a text třeba dcwed wevce jak zrovna přišli prsty na klávesnici. Na to samozřejmě zareagoval plugin a vyhodnotil to jako spam. Takže ladit WP určitě s deaktivovaným Akismetem.

    Hezký den všem.

    #34385

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, takže když byl plugin Akismet aktivován (ale nenastaven a bez licence), tak se komentáře vůbec nikde nezaznamenaly a ani emaily neodešly? To je docela “podivná” funkce :-( Pokud není registrovaný a zadaný žádný API klíč, tak bych spíše předpokládal, že bude vše fungovat normálně (jako bez tohoto pluginu)…

    #34387

    NoFire
    Participant
    Web

    No on se nově napsaný komentář zapsal, ale byla u něj poznámka, že čeká na schválení. Takže ho viděl jen autor a ostatním uživatelům se nezobrazil.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti