widgety

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1542

    sweet128
    Participant
    Web

    Ahoj, nainstaloval jsem český wodrpress na localhostu, všechno chodí OK. podařilo se mě upravit šablony Bloxxy tak, aby se články s komentáři daly naimportovat do WordPressu. Po instalaci na server už se podařilo vyřešit spousty jiných dílčích problémů, ale jeden (celkem důležitý) zatím ne. Proto bych potřeboval pomoc. Když si kliknu na Vzhled -> Widgety tak v seznamu dostupných widgetů nemám ani jeden. Nic. I když třeba nainstaluji a aktivuji Better RSS Widget, tak ani ten tam není. U mě na localhost to funguje dobře, ale na serveru ne. Nemám přístup ke konfiguraci apache, ale i kdybych měl, stejně nevím co bych měl změnit. Na serveru běží Apache 2.2.8 a PHP 5.2.6. Díky za pomoc

    #11121

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, takže se podařilo převést obsah webu z Bloxxy do WordPressu? Uvítali bychom nějaké podrobnosti či návod :-)

    Jakým způsobem vznikl web, kde nefungují widgety? Předpokládám, že nejde o čistou instalaci? Zkoušel jste “klasiku” (deaktivovat pluginy, nasadit výchozí šablonu)? Možná došlo k nějakému poškození widgetů, těžko říci, zkusil bych zkontrolovat tabulku wp_options, zejména pak pole sidebars_widgets, a hledal “něco” podivného. Minimální požadavky na provozování WordPressu byste měl bez problémů splňovat.

    #11122

    sweet128
    Participant
    Web

    Povídání o převodu z Bloxxy určitě bude, pokud se podaří to celé odladit. Byla to taková poloautomatická práce, ale povedlo se převést články i s komentáři včetně datumů publikací, autorů atd.

    Teď k widgetům. Jde o čistou instalaci, během dne jsem zkoušel vše smazat, nahrát novou instalaci wordpressu v angličtině (3.4.1 tuším). Zkusil jsem i založit nové tabulky a na defaultní šabloně ty widgety znova nejsou. Minimální požadavky splňuji, PHP je ve verzi 5.2.6, MySQL 5.0.5 a Apache 2.2.8. Dle phpinfo() je mod_rewrite aktivní, avšak ze strany serveru není povoleno Override. “Override None” nemá na funkci widgetů vliv, testil jsem to na svém localhostu, zde problém nevidím.

    Nyní jsem ještě zkusil zapnout debug mode ve wp-config.php a žádné warnings nehlásí. Tak nevím.

    #11123

    admin
    Keymaster
    Web

    Pěkné :-) S žádnou podobnou chybou jsem se zatím nesetkal a nic moc mě bohužel nenapadá (kromě zmíněné databáze). Můžete nám poslat přístupové údaje (administrátor WordPressu + FTP) k testovacímu webu na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat…

    Co je to za hosting? Nebo je to nějaký vlastní VPS?

    #11124

    sweet128
    Participant
    Web

    Je to server jednoho meho znameho, kde bezi nekolik webu a sluzeb. Ten je prilis zamestnany, aby se mi venoval na 100% a posilal konfiguracni soubory sveho serveru. Pristup k FTP vam nedam, to si nemohu dovolit. Pristup do WP vam asi potom bude k nicemu. Zatim to nevzdavam a stale googluji….

    Diky ale za vas cas a podporu.

    Ludek

    #11125

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasné, ale můžete udělat omezené FTP přístupy pouze na jeden web. Každopádně přístup alespoň do administrace WordPressu by možná také pomohl, těžko říci… A pokud na něco přijdete, tak dejte prosím vědět :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti