Web jako kurz

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3264

    petrvybiral
    Participant

    Vytvářím web, který bude fungovat jako online kurz. Každá rubrika bude jedna část kurzu s několika lekcemi. Chtěl jsem vytvořit jednotlivé lekce jako stránky, ale ty nejdou přiřadit do rubrik. Když vytvořím lekce jako příspěvky, nemůžu jim dát vlastní pořadí. Co teď? Díky moc za radu.

    #15442

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokud vám jde jen o řazení v seznamu, můžete použít funkci query_posts(); s parametry array('order_by' => 'title'), a odkazovat na archiv rubriky (kategorie) – budou seřazeny dle názvu příspěvku a vy můžete dát názvy třeba lekce 1.-Jak to chodí, lekce 2.-A co když to nefunguje a krásně se vám to seřadí podle čísel (protože slovo lekce je stejné porovnávají se čísla). Pokud vám nevyhovuje pořadí, můžete přidat parametr 'order' => 'DESC' – možnost ASC nebo DESC

    #15443

    petrvybiral
    Participant

    Můžete mi prosím napsat, kde se to všechno zadává?

    #15444

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Netrpím příliš jednoduchým vysvětlováním ale snad to pochopíte – soubory archive.php a index.php šablony jsou většinou napsány tak, aby zobrazily příspěvky z kategorie. Pokud jsou příspěvky rozdělené do rubrik, je jednoduché zařídit to tak, aby se pomocí souboru archive vaší šablony zobrazovaly přízpěvky z jedné kategorie (rubriky), a dokonce přidáním kódu

    query_posts(array('order_by' => 'title', 'order' => 'DESC')) můžete změnit způsob řazení příspěvků ve výpisu (můžete řadit podle všech informací v příspěvku – název – abeceda, ID – číselná hodnota…) Když toto umístíte před výpis příspěvků, budou se řadit tak, jak to chcete (zřejmě podle ID protože se přiřazuje k příspěvkům vzestupně, pokud ale máte jednotlivé lekce psány zvlášť, pak je pojmenujte 1. lekce, 2. lekce a řaďte je dle názvu). Na konci výpisu však nesmíte zapomenout napsat příkaz wp_reset_query();

    Pokud si troufnete to udělat samostatně, je to lepší, ale pokud ne tak mi napište já to během příštího týdne zpracuju… Napište mi na e-mail jancikuvmail(zavináč)gmail.com a přiložte ke zprávě vaši (zazipovanou, či rarovanou) šablonu a napište co s ní.

    #15445

    petrvybiral
    Participant

    Díky moc za odpověď, ale nevím jestli jsem se správně vyjádřil. Potřebuji řazení v jednotlivých rubrikách. Každá položka menu je jedna rubrika. Každá rubrika má příspěvky(jednotlivé lekce) Rubrika č.1: příspěvek lekce č.1, příspěvek lekce č.2, . . . Rubrika č.2: příspěvek lekce č.1, příspěvek lekce č.2, . . . V souborech archive.php ani index.php jsem to nějak nenašel.

    #15446

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ale ano, přesně tak to myslím… Budete mít v menu zadán uživatelský odkaz na archiv rubriky (domena.cz/category/kurs1/) a v té budou vypsány vaše lekce (řazeny buďto dle názvu nebo ID podle toho co vám více vyhovuje) Výpis příspěvků kategorie si můžete prohlédnout na mém webu (články, fotogalerie, ke stažení)

    #15447

    togur
    Participant
    Web

    Nastavení pořadí článků umí např. plugin http://wordpress.org/extend/plugins/post-sorter/

    #15448

    petrvybiral
    Participant

    Díky za typ. Ten plugin je zajímavý, ale když bude x rubrik s y lekcemi, tak v tom bude docela zmatek. Potřebuji něco, kde nastavím samostatné pořadí pro příspěvky v jednotlivých rubrikách. Výpis posledních příspěvků na úvodní stránce, ať zůstane řazený standardně (od nejnovějšího příspěvku k nejstaršímu). To je taky dotaz na sjiamnocna, jestli to tak po nastavení pomocí query_posts zůstane.

    #15449

    togur
    Participant
    Web

    > ..ale když bude x rubrik s y lekcemi, tak v tom bude docela zmatek.

    ? V admin rozhradní si můžeš vyfiltrovat jen články dané rubriky – a pohodlně nastavit pořadí.

    Přemýšlel jsi využít series? Např. http://wordpress.org/extend/plugins/organize-series/

    Šahat do kódu loopu bych bral až jako poslední možnost. A to pouze v případě, že OPRAVDU víš, co děláš.

    #15450

    petrvybiral
    Participant

    Díky moc. Řeší to snad všechny problémy, které mě napadaly a naprosto elegantně. Ještě jednou díky. Jo a taky samozřejmě díky sjiamnocna.

    #15451

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nj tak to sory – já jsem takový že první vymýšlím to složitější, než si uvědomím jak to jde jednoduše, a někde jsem prostě zbrklý tak že to hned publikuju. Jsem rád že už je to tady vyřešené :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti