Výpis článků s obrázky, nejnovější články větší než ty starší

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Výpis článků s obrázky, nejnovější články větší než ty starší

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Genim a poslední změna je stará 10 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6475

    Genim
    Participant

    Dobrý den,

    používám šablonu mesocolumn, ale nejde mi nastavit, aby byly nejnovější příspěvky v bočním panelu zobrazovány i s obrázky (jak je to v ukázce demu http://musilda.cz/wp-content/uploads/2013/10/Mesocolumn-free-Wordpress-Theme.png -VIZ featured posts). Také mi nejde nastavit, aby nové články byly větší než další – po kliknutí na rubriku lifestyle se nejdřív zobrazí nejnovější článek velký a ty další pod ním malé, po kliknutí na rubriku sport opět nejnovější článek velký, ty další malé…

    Děkuji Vám za pomoc a jestli mohu poprosit, tak nějak více polopaticky (jsem laik a nějak s wordpressem bojuji).

    Děkuji

    #17694

    admin
    Keymaster
    Web

    Co to je vůbec “Featured Posts”? Zkoušel jsem šablonu aktivovat, ale žádný takový widget tam není… Pokud použijete widget “Nejnovější příspěvky”, tak tam se obrázky nezobrazují. Obecně ale šablony pro tyto účely používají náhledové obrázky.

    Také mi nejde nastavit, aby nové články byly větší než další – po kliknutí na rubriku lifestyle se nejdřív zobrazí nejnovější článek velký a ty další pod ním malé

    A tomu už nerozumím vůbec. Chcete nastavit, aby byly nové články “větší”, ale následně píšete, že se nejnovější článek zobrazí “velký”, takže to je asi správně?

    Jinak vypadá šablona Mesocolumn vcelku dobře.

    #17695

    Musilda
    Participant
    Web

    To nejsou Featured post, ale kategorie a jedna z nich je pojmenovaná Featured. Poslední článek v kategorii má větší thumbnail.

    #17696

    Genim
    Participant

    Děkuji Vám za odpověď. Ad1) – nevím, zda jsou to kategorie či něco jiného, nicméně na šabloně v pravém sloupci jsou poslední příspěvky (pod nimi jsou i data) s obrázky. Toto bych potřeboval nastavit.

    Ad2) To jsem se špatně vyjádřil, chybí mi podmiňovací způsob, čili: po kliknutí na rubriku lifestyle, aby se nejdřív zobrazil nejnovější článek velký a ty další pod ním malé, po kliknutí na rubriku sport ať je opět nejnovější článek velký, ty další malé… Toto mi rovněž nejde nastavit.

    Děkuji za odpověď.

    #17697

    mirekk
    Participant
    Web

    Ve widgetu mesocolumn/Featured category (který umístíte do Right sidebar) je potřeba zadat minimálně jednu kategorii k zobrazení (další povinný údaj je název). Jinak se widget nezobrazí. ID kategorie zjistíte, když rozkliknete Příspěvky/Rubriky a po najetí myší nad název rubriky se (u mě dole v prohlížeči) ukáže adresa kategorie, kde vás bude zajímat číslo za ID= To zadáte v tom widgetu jako Category ID. Pokud jich chcete zobrazovat víc, oddělte je čárkou.

    Co se týče toho druhého problému: žádný není, protože pokud kliknete na položku menu, vypíše se archiv příspěvků a ten nemá zvýrazněný nejnovější příspěvek. Toto je jen na hlavní stránce. V archivu nikoliv.

    Jde to?

    #17698

    Genim
    Participant

    Ano, už to jde, mockrát Vám děkuji. Ani jsem nemusel zadávat ID – nikde jsem to nenašel, ale systém si tam bez zadání ID zvolí sám nejnovější články.

    Vypadá, že se vyznáte, proto bych se ještě chtěl zeptat, jestli jde někde v nastavení změnit šířku šablony? Jelikož je od strany ke straně, tak je text takový ,,rozplizlý” – na jeden řádek se vejdou i 4 věty. Mám pěkné pozadí, takže i kdyby zprava a zleva byly okraje 4 cm, vypadalo by to dobře. Na netu jsem přečetl návody, že se to dá změnit, když někde zadám nějaký kód. Jenže vůbec nevím kam, a i když rozkliknu – vzhled- editor, tak tam mi vyjede spoustu textu, ale absolutně nevím, kde ten kód umístit.

    Velmi Vám děkuji za odpověď.

    #17699

    mirekk
    Participant
    Web

    Šablona má danou pevnou šířku 1120px. Pokud byste chtěl zmenšit, musel by se překopat cely layout, protože koukám že šablona má i vestavěné reklamní bannery a další vychytávky.

    Celkově se mi líbí. I administrační menu je přehledné, rozsáhlé možnosti nastavení bez znalosti css (i když je tady i možnost vlastníh css přímo v administraci).

    Můžete sem dát odkaz na vaše stránky? Rád bych se podíval, já šablonu jen testnul na locale.

    #17700

    Genim
    Participant

    Má stránka je literarnisvet.cz . Aha, čili překopat layout (sic vůbec nevím, co to znamená), by znamenalo docela dosti složitostí, jež bych nezvládl. Nicméně budu muset šablonu změnit, na články (především kratší), které na stránce plánujeme, je to nevhodné mít takto širokou šablonou. Nevíte o nějaké podobné, ale která má možnost změnit šířku? Nebo aspoň změnit šířku článku po rozkliknutí (aby nebyl článek prostě od strany ke straně)?

    Děkuji Vám.

    #17701

    Genim
    Participant

    Už jsem na to přišel , stránku mám zúženou.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti