Vaše připojení není soukromé

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vaše připojení není soukromé

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Polo a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23306

    Polo
    Participant

    Dobrý den, měl bych prosím dotaz.

    Mám několik webů na stejném webhostingu a všechny s wordpressem, ale jen u jedno mi vzniká problém, že když se na google do vyhledávání zadají slova s datem, tak se po kliknutí na nabízený odkaz na moji stránku zobrazí výstražná stránka “Vaše připojení není soukromé”, a to ať používám jakýkoliv z internetových prohlížečů (Chrome, explorer atd).

    Pokud zadám jiné vyhledávací slovo, tak mě to odkáže na moji stránku v pořádku. Pokud zadám problematické slovní spojení přes Seznam (a ne přes google), tak to je taky v pořádku.

    Velice děkuji za jakoukoliv radu

    #23363

    admin
    Keymaster
    Web

    Je možné to někde vidět? Nepoužíváte na webu HTTPS certifikát? Nemá Google indexované URL adresy s úvodním https:// místo klasického http://? Pokud kliknete na variantu s https:// a web nemá certifikát, tak se právě zobrazuje tato chyba. V Google Webmaster Tools nemáte žádné upozornění na problémy?

    #23396

    Polo
    Participant

    Dobrý den, děkuji za odpověď. Ano koukám, že Google má ty problémové stránky indexované s https://, které je červeně přeškrtnuté.. U jiných neproblémových stránek má jen http://.

    Problém je tedy zjištěn, jen jak ho teď prosím odstranit? Je chyba u mě někde v adminovi a nebo bude stačit přeindexovat stránky pro google? Moc díky!

    #23401

    admin
    Keymaster
    Web

    Netuším, proč Google indexuje zabezpečenou variantu URL adres. Co máte nastavené v menu Nastavení – Obecné – Úvodní stránka webu (URL)? Není to nějaký problém na straně hostingu? Neměl by hosting zabezpečené připojení blokovat, pokud se nepoužívá? Jaký používáte hosting?

    #23410

    Polo
    Participant

    V Nastavení – Obecné – Úvodní stránka mám normálně http..
    Hosting mám u OVH (Performance) https://www.ovh.cz/webhosting/

    Mám přes 10 webů, všechno v podstatě nastaveno stejně.. Ještě to pokusím řešit s hostingem

    #23412

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, zkuste se na to zeptat hostingu, zabezpečená verze by neměla fungovat, pokud ji nepoužíváte. U ostatních webů zabezpečená verze funguje? Nemáte nějaké speciální úpravy v souboru .htaccess nebo wp-config.php? Mohl by to způsobovat i nějaký plugin či šablona, ale nenapadá mě jak a proč…

    #23434

    Polo
    Participant

    Tak hosting mi v tom nepomohl, ale nakonec částečně pomohlo přeindexování stránek na Googlu. U některých to pomohlo hned, u některých napodruhé a u jedné se to nepodařilo vůbec, ale aspoň že takto..

    Takže moc díky za užitečné rady a přeji pěkný den!

    #24278

    Polo
    Participant

    Dobrý den, ještě bych se vrátil k mému problému s “Vaše připojení není soukromé”, kdy se u Google, nevím proč, indexuje občas https, namísto jen http..

    Radil jsem se ještě jinde a bylo mi řečeno, že je to poměrně běžný problém. Že prý někde na našem webu je zřejmě odkaz i na https, možná chybou, a google jej takto zaindexoval. (nevím ale kde a proč, neboť tato chyba neustále občasně vzniká..)

    Řešením by prý mohlo být:
    “Vypnout úplně https tak, aby při zadání https://www…. se zobrazilo, že web není dostupný a všude v kódu mít ošetřené, že se https nikdy nevolá.”

    Moje otázka prosím tedy je, kde v adminovi vypnout https? A zda (a jak) by případně bylo možné přesměrovat všechny ty stránky, na kterých by mělo být, že web není dostupný, na hlavní stránku webu ted už správně jen s http..

    Moc díky za jakoukoliv radu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti