Toplist a problém se sidebarem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Toplist a problém se sidebarem

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2260

    kubalap
    Participant

    Zatím vyřešeno :)

    #12917

    Lukenzi
    Participant

    EDIT: tak nic no zase pozdě, každopádně koukám, že se kód při vložení stejně zmrší…

    #12918

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to jsem si tedy početl, není tu ani dotaz ani odpověď :-) Budu asi muset zrušit možnost editace původního příspěvku… O co šlo a jak to bylo vyřešeno? Má to tu cenu nechávat nebo ne?

    #12919

    Lukenzi
    Participant

    kubalap potřeboval z originálního souboru sidebar.php vytáhnout pouze kód pro zobrazení widgetů. Ten jsem zde dal, ale forum jej z většiny stejně zobrazilo i když byl zdroj v tagu “code”, takže by mu byl stejně k ničemu :)

    Takže asi smazat

    #12920

    Yanek
    Participant
    Web

    Zkusím to dát sem. Help prosím.

    Jedna z částí site – http://www.kurtizany.net/wp/wp/ – je wordpress. Nainstaloval jsem plugin “Custom sidebars” a používam wp 3.3.2. Idea je, že na titulní straně se zobrazí sidebar pouze vlevo s konkrétními položkami, na stránce příspěvků sidebar pouze vpravo (nebo vlevo, to je jedno), ovšem s požkami vztaženými k příspěvkům a na jednosloupcových stránkách se zobrazí sidebar nahoře. Šablonu používám univerzální.

    Tak se s tim peru už čtvrtý den, a vždy, když vytvořím druhý sidebar (postranní) – jako první vytvořím ten horní – zmizí mi z nastavení stránek ten první. Nebyl by možný nějaký detailnější návod pro nás lamy?

    Mně to připadá, jako bych pro každou stránku musel buď vytvořit vlastní template (což neumím) nebo pro každou stránku vytvořit vlastní kategorii (což wp neumožňuje).

    Dík za jakoukoliv radu

    #12921

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak teď už to asi nesmažu, připletl se nám sem další dotaz…

    Lukenzi: Občas bohužel code trochu zlobí, lepší je používat obrácené apostrofy, protože z nějakého neznámého důvodu je s nimi méně problémů :-)

    Dodám ještě odkaz na manuál, kde je přehledně popsán postup “widgetizace” postranního panelu (sidebar), tedy jaké funkce je třeba použít pro zobrazování widgetů v šabloně.

    Yanek: Nejdříve aktualizujte WordPress a ujistěte se, že máte nejnovější verzi pluginu Custom Sidebars.

    Nemám s tímto pluginem sice velké zkušenosti, ale nestačilo by pouze jednoduše “ručně” definovat tři oblasti pro widgety (homepage, nahore a prispevek)? To provedete pomocí funkce register_sidebars() v souboru functions.php. Potom by už mělo stačit příslušné oblasti zobrazovat pomocí funkce dynamic_sidebar() vždy jen tam, kde je to potřeba – tedy obvykle “homepage” v souboru index.php, “nahore” v souboru page.php a “prispevek” v souboru single.php. Uvedl jsem to pouze zjednodušeně, ale nemělo by to být nic extra složitého (viz odkaz na manuál výše).

    Pokud se podíváte na podrobný návod k uvedenému pluginu Custom Sidebars, tak si myslím, že stejně budete muset takto postupovat. Problém toho, že již dříve vytvořený sidebar zmizí může být totiž patrně způsoben tím, že máte v šabloně definovanou jen jednu plochu na zobrazení widgetů? Jinak by to asi chtělo přihlašovací údaje nebo podrobnější popis. Můžete je poslat na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    P.S. Lukenzi bude určitě potěšen až zjistí, kdo je autorem tohoto webu :-)

    #12922

    Lukenzi
    Participant

    admin: no ono je to v některých případech úplně jedno jestli apostrofy nebo code, výsledek je stejný…tedy špatný.

    Co se týče webu došlo mi to. Sice né hned když jsem viděl klasické znaky artisteeru, ale až když jsem viděl jak políčka input a textarea vylézají z levého menu a překrývají obsah komentářů. Hned mi došlo, že jsem na plně funkční profesionální webové prezentaci…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti