Správa pluginů

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19037

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat, když přidám plugin do repositáře WordPress.org, jak se mohu po schválení přihlásit do administrace tohoto pluginu?

    #19060

    Musilda
    Participant
    Web

    Wordpress repositář nemá administraci pluginu. Vše se řeší přes readme.txt a Tortoise SVN (alespoň já ho používám).
    Napiš konkrétní problém, poradím ti.

    #19068

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    http://generatewp.com/plugin-readme/
    https://pippinsplugins.com/how-to-properly-format-and-enhance-your-plugins-readme-txt-file-for-the-wordpress-org-repository/

    pokud máš Linuxový systém, stačí ti nainstalovat balíček subversion a vytvořit si složku, spárovanou s adresářem, který dostaneš po požádání o publikaci pluginu

    oficiální info:
    http://wordpress.org/plugins/about/svn/

    #19070

    peeeeeta
    Participant
    Web

    No já ale nechci instalovat další program na to, abych mohl vkládat verze pluginu do repozitáře.

    Škoda, že nemají nějakou administraci.

    #19071

    admin
    Keymaster
    Web

    A jakým způsobem byste tam chtěl zdrojový kód nahrávat? SVN je podle mě ideální způsob, kdy si každý může prohlédnout změny zdrojového kódu. Bez verzování (SVN, Github) se dnes už programátoři neobejdou a je to základní podmínka pro správu pluginu v oficiálním adresáři. A doporučovaný program TortoiseSVN (Windows) je velmi snadný a dobře se s ním pracuje.

    Nějaká jednoduchá administrace ale existuje, i když tam toho moc nenastavíte :-) Po přihlášení uvidíte u svého pluginu zelené tlačítko “Admin”, kde najdete některé odkazy a nástroje (např. pro lokalizaci).

    #19075

    peeeeeta
    Participant
    Web

    No zdrojový kód bych tam rád nahrával, normálně přes administraci na webu. Tak že bych zvolil složku s programem nebo jen určitý soubor a nahrál je do repozitáře.

    Narazil jsem na stromovou strukturu, ale je to jen na prohlížení a nic tam nemohu nahrát.
    Jak se vůbec dostanu do administrace svého pluginu, když je již schválený, ale ještě v něm není nic nahráno? Zatím zadávám URL.

    Pozn. Mohlo by to vypadat jako na GitHub

    #19080

    admin
    Keymaster
    Web

    Příklad pluginu: Čeština pro WordPress.

    Stromovou strukturou myslíte procházení v repozitáři? To je právě odrazem toho, co tam nahrajete pomocí SVN a i kvůli tomu to mohou všichni takto přehledně procházet. A vypadá to podobně jako Github, jen je to trochu jiný protokol. A na Github potřebujete také speciální nástroje pro nahrávání souborů se zdrojovým kódem.

    “Administrace” pluginu je dostupná po kliknutí na zelené tlačítko (Admin), které se zobrazí, když jste přihlášený na stránce pluginu (příklad URL adresy). Ale moc tam toho není. Pokud byl plugin schválen, tak jste tím získal vlastní adresář a přístup k repozitáři (pro použité uživatelské jméno), což je to nejdůležitější. Nyní už to můžete snadno celé zprovoznit. Doporučuji podrobně projít celý manuál.

    Přes administraci webu soubory nahrávat nelze, protože by to ani nedávalo smysl. Každý autor pluginu by měl i interně používat verzovací systém a nutnost použití SVN tak vlastně není nutnost (či obstrukce), ale způsob jak vývojářům pluginů zpříjemnit práci. Takže moc neřešte, jak to obejít, ale spíše se naučte, jak to pořádně využít. A věřte mi, že to usnadní mnoho práce!

    #19081

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Na github jdou normálně přes webové rozhraní nahrávat soubory a vytvářet verze.

    Pro někoho je to usnadnění, ale pro mě další program a čím méně programů tím lépe.

    #19104

    admin
    Keymaster
    Web

    Na github jdou normálně přes webové rozhraní nahrávat soubory a vytvářet verze.

    Tak toho jsem si nikdy nevšiml, procházel jsem to, ale nenašel. Kde tuto funkci najdu?

    Pro někoho je to usnadnění, ale pro mě další program a čím méně programů tím lépe.

    Jasné, ale na druhou stranu, tam je nějaký požadavek, který buď musíte akceptovat nebo tam svůj plugin prostě nedostanete… Alespoň tedy myslím, protože podle mě neexistuje možnost, jak to obejít…

    #19106

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odkaz, který dorazil emailem: http://blog.doprofilu.cz/tipy-triky/github-navod-jak-vytvaret-verze.html

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak nejde nahrávat soubory, ale vytvářet nové a kopírovat do nich existující obsah? Pokud má tedy nějaký plugin už několik různých souborů (pro přehlednost), tak to je docela problém s jejich správou. WordPress používá SVN, respektive Trac pro zobrazování změn, a tam nic podobného asi není možné…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti