qTranslate nepřekládá celý obsah stránky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem qTranslate nepřekládá celý obsah stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1260

    Hannibal77
    Participant
    Web

    qTranslate nepřekladá celý obsah stránky, ale jen kalendář. A taky jsem chtěl požádat, jestli by jste mi nepomohli mezi jazyky vložit Češtinu, jelikož tam v základě není a já bych ji chtěl samozřejmě jako výchozí jazyk.

    Děkuji za odpověď

    #9773

    neteyescz
    Participant

    Ach, prvně než bych se v tom začal rejpat, bych rozhodně zvážil kupu alternativ.

    Mezi mé oblíbené patří Global Translator a http://wordpress.org/extend/plugins/google-ajax-translation/. Pokud opravdu potřebujete překládat sám, zkuste také http://wordpress.org/extend/plugins/xili-language/. Pokud Qvéčko překládá jen kalendář, patrně bude chyba v jeho rozléhlém nastavení…

    Neteyes.cz

    #9774

    Hannibal77
    Participant
    Web

    Děkuji moc, Global Translator opravdu pomohl, mohu se zeptat jestli se dají zvětšit jednotlivé vlaječky na webu?

    #9775

    neteyescz
    Participant

    Teď u toho přímo nejsem, rozhodně bych ale šel upravovat do souboru style.css v adresáři šablony.

    #9776

    nonbrake
    Participant

    A funguje Google Ajax Translation ve W 3.2.1? Podle většiny uživatelů to vypadá, že ne, zatím jsem nezkoušel

    #9777

    Hannibal77
    Participant
    Web

    Google Ajax Translation mi právě nějak nefungoval, tak jsem zkoušel další možné varianty, ale žádné nebyly bohužel dle mých představ

    #9778

    neteyescz
    Participant

    Myslím, že Global Translator je to pravé.

    #9779

    nonbrake
    Participant

    Používáte někdo qtranslate? Jak jste vyřešili špatný date format? Máte nějaké řešení, jak to opravit, aby se názvy měsíců zobrazovaly ve správném jazyku?

    #9780

    admin
    Keymaster
    Web

    Na jazyky je patrně nejlepší placený plugin WPML, dále doporučujeme qTranslate, s ostatními nemám moc zkušeností. V tomto případě jde o pluginy, které překládají různé prvky na webu, ale nepřeloží už automaticky samotný obsah stránky (viz původní/první dotaz tohoto vlákna). Existují i pluginy, které obsah stránek automaticky překládají pomocí různých robotů, ale podle informací z oficiálního adresáře pluginů jsou Global Translator a Google AJAX Translation již patrně nefunkční v nejnovějším WordPressu. Jedním z důvodů bude patrně i fakt, že Google vypnul své API pro automatické překlady (existuje už pouze placená varianta).

    Ale zpět k poslednímu dotazu ohledně qTranslate a formátu data. Tam je to trochu složitější a je třeba správně nastavit několik věcí:

    1) V šabloně musí být pro výpis data vhodná funkce, např. the_date(), či z ní odvozená funkce (testováno na výchozí šabloně Twenty Eleven).

    2) Pro jednotlivé jazyky musíte vhodně nastavit formáty data a času. Najdete je v menu Nastavení – Jazyky, kde zvolte u používaného jazyka volbu Upravit. Naleznete tam položky Formát data a Formát času, kde nebude nic vyplněno u nově přidaných jazyků (např. Čeština) nebo tam bude něco u předem předpřipravených jazyků (např. English). Ale pozor, u jazyků je to defaultně definováno v podobě pro funkci strftime(), zatímco vy máte nastaveno (viz následující bod 3), že budete používat formát pro funkci date(). Můžete zvolit i opačný způsob, já tady popíšu příklad pro funkci date(), z které vychází i obvyklé formátování funkce the_date() používané ve WordPressu.

    Takže pro angličtinu si nastavíte formát data třeba Y-m-d a pro češtinu j.n.Y.

    3) Poté ještě v menu Nastavení – Jazyky – Pokročilé nastavení – Konverze datumu/času zvolíte druhou možnost “Použít funkci emulovaného datumu a nahradit předdefinované formáty pro každý jazyk.” Následně by se pro každý jazyk měl na webu zobrazovat správný formát datumu.

    Můžete to samozřejmě udělat i opačně s využitím formátu pro funkci strftime(), ale zkoušel jsem to jen tímto způsobem. Pokud stále narážíte na nějaký problém, tak prosím upřesněte, jaké funkce v šabloně používáte pro zobrazení data, jaké máte nastavení formátu data u jednotlivých jazyků a jaké máte globální nastavení zobrazení data pro qTranslate. Potom určitě nalezneme příčinu problému…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti