Problém s hiearchií webu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 12 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3168

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Zdravím,

    řeším tento problém s hiearchií celého webu:

    Mám nainstalovaný Breadcrumb NavXT, pro zobrazení drobečkové navigace. Dále mám horní menu, které se skládá z 2 kategorií a zbytek je pages. každá pages obsahuje svoje pages a categorie.

    Ted řeším toto: Jak vypisujete “submenu”, aby se ukázalo v pravém menu jen ty, co spadají do dané categorie nebo pages? Já to řeším přes plugin Gecka Submenu, který ale zobrazuje všechny podurovne. Potřeboval bych najít plugin, který zobrazí vždy jen o jednu úroven méne, než která je aktivní.

    A další problém:

    pokud mám jako aktivní úroven pages (např.: Home-> Výzkum), a kliknu na categorii (aktuality z vyzkumu), která spadá v menu pod pages, tak tu nemohu nastavit (nebo nevím jak) jako nadrazenou té pages, a v drobeckové navigaci se mi nevytvori uplna cesta (home->vyzkum->aktuality z vyzkumu, ale jen home->aktuality z vyzkumu). Jak toto resíte vy?

    #15329

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Tak ten první problém jsem vyřešil, snad.

    Ale ten druhý problém mi nedá spát. Potřebuju udělat strukturu webu nějak takto, jak je to na tom obrázku.

    Nevím, jak vložit v hierarchii categorii nad pages a opačně, aby mi fungovala drobečková navigace…

    #15330

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkusím sepsat základní poznámky:

    Pokud jde o plugin Gecka Submenu, tak ten je podle mě spíše určen pro možnost automatického doplňování nově publikovaných podstránek (A dalších typů obsahu) do vlastního menu + výběru zobrazování pouze určité části celého menu (aneb submenu).

    Každopádně výhodou tohoto pluginu je fakt, že funguje na základě vlastního menu, takže si bere hierarchii položek přímo z něj. Abyste mohl zobrazovat vždy jen o jednu úroveň méně, tak by se asi musel plugin upravit nebo použít nějaký jiný. Zcela jsem nepochopil, jak by to mělo přesně fungovat? Pokud jste na homepage, tak se zobrazí pouze první úroveň menu a když přejdete na nějakou položku tak se zobrazí druhá úroveň menu v celém menu nebo jen pro konkrétní submenu?

    Zatím jsem o tom ale moc nepřemýšlel, protože dále píšete:

    Tak ten první problém jsem vyřešil, snad.

    Popište nám prosím konkrétní postup. Možností je asi několik, nejčastěji se používá vlastní Walker, který může být i součástí nějakého pluginu.

    Každopádně problém s drobečkovou navigací je složitější, protože většina pluginů funguje tak, že používá nějakou automatickou hierarchii, tedy stránka – podstránky, rubrika – příspěvky, atd. Zatím jsem nenašel žádný plugin, který by fungoval pouze na základě hierarchie definované uživatelem ve vlastním menu. Takže i zmiňovaný plugin Breadcrumb NavXT neočekává, že bude stránka nadřazená nějaké rubrice s příspěvky.

    Takže jako řešení se jeví použít hierarchii z vlastního menu, což by šlo asi zařídit vlastním Walkerem (příklad) + potřebným stylováním, ale objeví se tím i některé další problémy, které bude třeba ošetřit, např. co příspěvky, které sice patří do určité rubriky, ale nejsou už zahrnuté ve vlastním menu? Je to docela složitá problematika a bude potřeba zkombinovat 2 různé přístupy (vlastní menu + klasická drobečková navigace), aby to celé správně fungovalo.

    Jako jiné řešení se ještě nabízí udělat stránky (např. se speciální šablonou), na kterých budete zobrazovat výpis rubrik. Takže to budou vlastně rubriky s URL stránek. Ale to už není tak elegantní a v podstatě se pouze přizpůsobíte nějakému systému (hierarchie stránek).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti