Problém s automatickou aktualizací

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s automatickou aktualizací

Zvolené téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  maila7 a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1455

    maila7
    Participant

    Zdravím,

    z hlediska potřeby použití jednoho pluginu jsem nucen aktualizovat RS WordPress. Zvolil jsem tedy automatickou aktualizaci s tím, že bude vše probíhat korektně a bez případných uživatelských chyb, ale narazil na jeden problém.

    Po zvolení automatické aktualizace se vypisuje toto upozornění:

    Aktualizace je stahována z http://cs.wordpress.org/wordpress-3.3.1-cs_CZ.zip…

    Rozbalování aktualizačního balíčku…

    Warning: copy(D:/WWW/PES/ssgastronomiembcz/www/wp-admin/includes/update-core.php): failed to open stream: Permission denied in D:WWWPESssgastronomiembczwwwwp-adminincludesclass-wp-filesystem-direct.php on line 200

    Nepodařilo se zkopírovat soubory.

    Instalace se nezdařila

    Nastavil jsem práva pro složku includes na 777 a problém se nezměnil.

    Mohl by někdo prosím poradit.

    Děkuji.

    #10719

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Pokud nepomohlo přenastavení přístupových práv ke složce, pak doporučuji napsat na hosting (používáte sdílený hosting), jestli by nešel vypnout SAFE_MODE . Pokud používáte vlastní řešení (VPS, Dedikovaný server), pak musíte v souboru php.ini nastavit uvedené pole na záporný tvar. WordPress sice nezakazuje zapnutý SAFE_MODE, ale důrazně před ním varuje. Citace textu z oficiálního codexu:

    Safe Mode

    Most definitely! There are no known issues with any version of WordPress when PHP is running in Safe Mode.

    Pokud by Váš hosting nepodporoval vypnutí SAFE_MODU, pak doporučuji přejít k hostingu Wedos. Pokud chcete, aby mi z toho vzešly případně i nějáké korunky, tak se můžete zaregistrovat přes můj provizní odkaz. Problémy se SAFE_MODEM se tu již řešili, například webhosting Pípni.cz jeho vypnutí vůbec neumožňuje, což může být pro uživatele CMS WordPress nepřekonatelná překážka. Objevily se i návody, jak provozovat WordPress “nechybově” pod zapnutým SAFE_MODEM, ty jsem však nezkoušel. Problémy se zepnutým SAFE_MODEM má i řada pluginů, z těch známých zmíním např. NextGen gallery.

    S Pozdravem a přáním hezkého dne,

    Neteyes.cz

    #10720

    maila7
    Participant

    Hosting je na serveru FORPSI zkusím se optat. Myslíte, že by pomohlo i nastavení vyších práv v nadřezené složce wp-admin včetně podsložek?

    Nextgen galerii používám a zatím jsem nerazil na problém.

    #10721

    maila7
    Participant

    Dle sdělení hostingu (FORPSI) je SAFE_MODE vypnutý.

    “SAFE_MOD je pro v PHP defaultne nastaven na OFF.”

    Problém bude tedy jinde…

    #10722

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Zkuste tedy nastavit práva přímo souboru wp-adminincludesclass-wp-filesystem-direct.php. Ještě jednou se raději ujistěte. Pokud to nepomůže, ještě zkuste deaktivovat

    všechny pluginy, je to sice taková laciná rada, ale někdy pomůže. Pokud budete pořád bezradný, znovu napište. Případně můžeme prověřit přímo FTP, ale to je až krajní řešení.

    #10723

    maila7
    Participant

    Nastavil jsem a nic. Vypnul jsem pluginy a stále stejná chyba. Informaci od hostingu jsem ale znovu neověřoval.

    #10724

    neteyescz
    Participant

    Divné. Zkuste nainstalovat na stejný účet ještě jeden WordPress (Subdoménu) a zkusit to na něm. Klade se nápad, zda není lehčí, když člověk přestoupí ke konkurenci, avšak je divné, aby tak známý hosting vykazoval takovouto chybu. Musíme si ale uvědomit, že SAFE_MODE je soubor pravidel pro vyšší bezpečnost serveru, tudíž záleží na tom, jak je nastavený. Dá se např. přizpůsobit na WordPress. Být Vámi, napsal bych tam a popsal jim problém stejně jako tady, možná příjdou na to, že tam mají nastaveno něco, co WP vadí.

    #10725

    maila7
    Participant

    Než zkoušet další instalaci WordPress(u), to už bych snad raději provedl aktualizaci RS manuálně přes FTP klienta, ale bojím se problémů, které mohou nastat. Konkrétně po přepsání souborů je nutné pod doménou spustit …/wp-admin/upgrade.php a nevím co vše to vyžaduje. Bojím se, abych v poslední fázi upgradu nenarazil na nějaký podobný problém a celý web by se stal nepoužitelným.

    Na Hosting zkusím napsat, děkuji.

    #10726

    maila7
    Participant

    Na hostingu mi poradili povolit zápis i pro scripty a WordPress se aktualizoval, ovšem po pokusu aktualizovat také pluginy jsem narazil na velký problém – systém vypsal chybu a stránky jsou nedostupné.

    Při jakékoliv adrese se namísto stránky zobrazí pouze text:

    Web je dočasně nedostupný kvůli plánované údržbě. Zkuste to prosím za chvíli znovu.

    Myslím, že bude problém v pluginech, ale ani do administračního rozhraní se již nedostanu.

    Nějaké nápady?

    #10727

    maila7
    Participant

    Tak jsem si zatím poradil sám. Nalezl jsem v rootu soubor .maintenance, který jsem přejmenoval a web je dostupný. Asi tedy provedu aktualizaci pluginů manuálně.

    Nebo máte nějaké nápady?

    Děkuji.

    #10728

    admin
    Keymaster
    Web

    Doporučuji se pokusit problém dořešit, určitě se to do budoucna vyplatí, až to zase budete třeba narychlo potřebovat :-)

    Při každé aktualizaci dochází k zapnutí tzv. režimu údržby (trvá jen velmi krátce a slouží k tomu, aby případní čtenáři nevlezli na web, když je zrovna plugin smazán a nahrávána novější verze). Když však aktualizace neproběhne správně, tak tento režim zůstane bohužel zapnut. Projevuje se nefunkčností webu a způsobuje to právě soubor .maintentance (na první pohled neviditelný) v hlavním adresáři, která je třeba smazat. Je to ale pouze důsledek celého problému s automatickými aktualizacemi…

    Co to konkrétně znamená “poradili mi povolit zápis i pro scripty”?

    Možná by stačilo pouze opravit přístupová práva souborů a složek, hosting Forpsi na to má speciální tlačítko v administraci (podobný problém jsme tu dokonce již řešili).

    Pokud chcete aktualizovat ručně, tak pouze překopírujete soubory a přejdete na web, odkliknete aktualizaci databáze a vše by mělo bez problémů fungovat.

    Pokud nic z toho nepomůže, tak opravdu vyzkoušejte třeba v podadresáři novou instalaci WordPressu, abychom vyloučili, že jde o nějaký historický problém…

    #10729

    neteyescz
    Participant

    Podivné, hodně podivné. Každopádně Admin vynesl dobrá fakta. To, že Forpsi má takové tlačítko jsem bohužel nevěděl. Asi bych zvolil v tomhle případě raději manuální aktualizaci, i když přiznávám, že je značně nekomfortní.

    #10730

    maila7
    Participant

    Dle sdělení FORPSI:

    “webhosting mate na serveru s OS windows, kde je treba povolit prava zapisu. Muzete tak provest v Control panelu cp.forpsi.com , v zalozce “opravneni pro skripty”.”

    “v pripade webhostingu na serveru s OS windows jste ale prava nastavoval zbytecne, neprojevila se. Drive jsme je nastavovali my primo na serveru, nyni mate k dispozici prave tento Control panel.”

    Takže zásahy z FTP klienta byly zbytečné. Control panel také umožňuje jakési automatické přednastavení práv dle využití. I přes Nastavení pro bezproblémový chod WordPressu se aktualizace RS nedokončila korektně, tudíž jsem musel ručně v Control panelu rozšířit práva i na ostatní potřebné složky a soubory :/. Ale hlavně že to šlo :).

    Trochu nerozumím odstavci:

    “Pokud chcete aktualizovat ručně (pluginy), tak pouze překopírujete soubory a přejdete na web, odkliknete aktualizaci databáze a vše by mělo bez problémů fungovat.”

    Myslel jsem že při aktualizaci pluginu stačí jen přehrání souborů. Kde se musí odklikávat aktualizace databáze? Dříve jsem to myslím nedělal, ale to jsem aplikoval pluginy celé znovu.

    #10731

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak přesně ten samý problém jsme řešili zde.

    Aktualizaci databáze vyžadují jen některé větší pluginy. Až nějakou podobnou výzvu uvidíte, tak ji klidně odklikněte, jinak to nemusíte řešit, vše by mělo probíhat automaticky. Pokud jde o ruční aktualizaci (instalaci) pluginů, tak je postup následující:

    – Deaktivovat plugin

    – Nahrát na FTP novou verzi

    – Aktivovat plugin (během aktivace případně automaticky probíhá i aktualizace databáze)

    #10732

    maila7
    Participant

    Děkuji za veškeré informace. Pluginy budu uvedeným manuálním způsobem aktualizovat později.

    Obzvláště pak děkuji za podporu o víkendu, kdy jsem radu potřeboval nejvíce, vážím si toho. Děláte skvěle svou práci.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti