Nejde vkládat do knihovny

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1388

    yantar
    Participant

    WP mám v adresáři subdoméně. Do knihovny se mi nepodařilo vůbec nic vložit. Atribut souborů na FTP je 666. (Tři sedmičky nejdou vložit, ale myslím ani nejsou potřeba…)

    #10390

    neteyescz
    Participant

    Většinou se jedná o konflikt s přístupovými právy, zde je dokumentace k této problematice: http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions (anglicky) . Je ale možné, že to způsobuje některý z pluginů, protože pokud vím, nejnovější verze WP již nahrává přes Javascript a ten může být konfliktní. Tudíž deaktivujte všechny pluginy a zkuste to. Píše to něco?

    #10391

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak. Napište nám chybu, která se tam případně zobrazuje. Jaký používáte hosting? Je to nějaký nový problém, který souvisí s nejnovější verzí WordPressu nebo se objevuje od začátku? Funguje automatická instalace/aktualizace pluginů?

    #10392

    yantar
    Participant

    Vytrvale mi to píše: “Nepodařilo se uložit mediální soubor.”

    Hostuji na Forpsi.

    WP jsem poprvé nainstaloval dnes a změnil na nejnovější 3.3.1

    Pluginy Akismet a Hello Doly jsem vypnul. Dokonce jsem je chtěl smazat, ale nejde to.

    Nemůže být problém v tom, že WP je v adresáři subdomény a databáze v kořenovém?

    (Ty tři -666- jako atribut teda změnit nejdou.)

    #10393

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o Forpsi, zkuste prosím pročíst toto vlákno (zejména jeho konec), které řešilo také problém s přístupovými právy. Pokud si to dobře pamatuju, tak se u Forpsi nastavují oprávnění souborů a adresářů někde v administraci hostingu nebo je potom nutné modifikovat soubor wp-config.php. Pokud se ale nikam nedostanete, tak se klidně zase ozvěte…

    #10394

    yantar
    Participant

    Skutečně jsem se nikam nedostal.

    Problém se cyklicky vrací.

    Ty spásné 2 řádky v configu mi nepomohly.

    Při ládování do knihovny se vždy objeví: Nepodařilo se uložit mediální soubor.

    #10395

    admin
    Keymaster
    Web

    Nepomohlo ani nastavení práv v administraci hostingu Forpsi? Můžete poslat přihlašovací údaje (administrátor WordPressu a FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to ve volných chvílích podívat…

    #10396

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže, prozatímní zjištění:

    Na hostingu máte aktivovaný Windows Server 2003 a nikoli klasický Linux, takže PHP tam pak běží jako FastCGI proces. Z toho následně vyplývá několik důležitých věcí:

    – Není možné upravit či zobrazit aktuální oprávnění pomocí FTP klienta. CHMOD 666, který je tam tedy vidět (a vypadá to, že nejde změnit) vůbec neodpovídá a je to jen jakési výchozí zobrazení klienta, když vlastně neví, jaký CHMOD je tam doopravdy.

    – Pro tyto případy má Forpsi možnost nastavení přístupových práv v administraci hostingu. Po přihlášení (uživatelské jméno je doména, heslo je heslo pro FTP) jsem v menu Oprávnění pro skripty aplikoval předpřipravenou šablonu pro WordPress (přiřadila nějaká přístupová práva pro adresář wp-content). Nahrávání obrázků už nyní bezproblémově funguje…

    – Bohužel při instalaci/aktualizaci pluginů se zobrazí následující chyba:

    FastCGI Error
    The FastCGI Handler was unable to process the request.

    Error Details:
    The FastCGI process exited unexpectedly
    Error Number: -2147467259 (0x80004005).
    Error Description: Unspecified error

    HTTP Error 500 - Server Error.
    Internet Information Services (IIS)

    S IIS však nemám moc zkušeností, takže bych ale stejně zkusil poprosit hosting, zda by vás nepřevedel na server s Linuxem. Ovšem nevím jestli tam nemáte i nějakou aplikaci, která vyžaduje Windows. Nebo se jich můžete zkusit zeptat na problém s aktualizacemi u WordPressu, třeba budou mít nějaké tipy… Každopádně nahrávání obrázků už funguje…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti