Odkazy do galerii

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  pavelroszler a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3414

    pavelroszler
    Participant

    Přeji pěkný den

    Používám NextGen asi rok. Udělám si galerii nahraji obrázky. Pak vytvořím nový článek a do něj dám náhledy obrázků z té galerie. Chtěl jsem aby se obrázek otevřel a mohl jsem tou galerii procházet. Obrázek se otevře, galerii procházím, ale další obrázky jsou z jiných galerii, což mi vadí. K čemu je dobré vytvořit album?

    #15750

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Album se hodí, pokud chcete mít roztříděné např. album počasí a v něm galerie jaro, léto, podzim, zima. Je to taková pomůcka jak třídit jednotlivé galerie (pokud nemají ještě nějaké skryté využití). Já osobně jsem je nikdy nepoužil a taky by mě to zajímalo, k čemu tam jsou, ale takto si to představuji já…

    **popř. rozdělení podle let a měsíců

    #15751

    pavelroszler
    Participant

    Dík

    Koumal jsem v čem je chyba. Mám stránku do ní přidávám příspěvky s obrázky z galerii.

    Když si obrázek otevřu a začnu listovat galerii. Neprojdu tu galerii ve které ten obrázek je, ale prochátím obrázky co jsou na té stránce, z různých galerii. Jde to udělat tak abych procházel je tu galerii na kterou odkazují obrázky v článku?

    #15752

    admin
    Keymaster
    Web

    sjiamnocna: Ano, alba jsou nadřazená galeriím a slouží k další hierarchické kategorizaci. Můžete si udělat alba “Rodina” či “Výlety”, do kterých poté třídíte jednotlivé galerie.

    pavelroszler: Pokud na stránku vložíte různé příspěvky z různých galerií, tak se budou procházet pouze tyto obrázky (vytváříte tím jakousi vlastní galerii). Funguje tak obecně skript, který umožňuje otevření velkého obrázku v novém okně (listování). Listovat tak můžete obrázky, které jsou zobrazené na stránce. Aby šlo o galerii, tak musíte do stránky vložit celou galerii. Ani logicky v tom nevidím zásadní problém. Pokud vkládáte do stránky různé obrázky, tak asi chcete aby si uživatel tyto obrázky prohlédl (a nějak spolu souvisejí). Pokud to chcete mít pouze jako přehled galerií, tak můžete použít buď album nebo vytvoříte pro každou galerii její stránku a na hlavní stránce vložíte příslušné obrázky, které ale budou odkazovat na konkrétní galerie (tam už pak listování bude fungovat).

    Další možností pak je, že si vytvoříte vlastní šablonu pro zobrazování galerií.

    #15753

    pavelroszler
    Participant

    admin: Na stránce Cesty mám články a ty bývají různé Německo , Vietnam. Chtěl bych otevřít jen jeden obrázek nebo raději obrázek s možností listovat jen tou galerii na kterou odkazuje obrázek z článku. Děkuji

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti