NextGEN Gallery – náhledy galerií

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) NextGEN Gallery – náhledy galerií

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 5 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35660

    mezerap
    Participant

    Zdravím,

    chtěl bych touto formou požádat o radu. Klient má přání, mít na webu fotogalerii, která by umožňovala:
    – Jednoduché založení fotosložky/fotogalerie s názvem
    – Po založení nahrání fotografií ve větším počtu
    – Volba prvních 4 náhledových fotek (nebo jen zobrazování)
    – Automatické zmenšení fotografie (při nahrávání např. 5 MB fotografie)

    Zkouším různé pluginy a nejvhodnější mi přijde právě NextGEN Gallery. Splňuje téměř vše, až na to zobrazování náhledů… Snažil jsem se zápasit i přímo s kódem pluginu, avšak bez úspěchu.
    Jde o to, že když v tomto pluginu vytvořím album, do kterého nahraju fotogalerie, zobrazuje se pouze jedna náhledová fotografie. Bohužel klient trval na více náhledových fotografiích, než jedné.
    Neměl by někdo ze zde přítomných typ, jak plugin upravit, případně na úplně jiný plugin, který by splňoval výše uvedené podmínky?

    Předem díky!

    #35662

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    asi trochu nechápu co přesně vlastně chcete, respektive jinak. Vy pletete dohromady vytvoření albumu a fotogalerie.
    1. Když si vytvoříte fotogalerii, tak NG vám v závislosti na zvoleném zobrazení náhledů defakto zobrazí všechny náhledy obrázků, které jsou součástí uvedené fotogalerie. Co se týká omezení, aby vám nevysypal v daném místě všechny náhledy, ale vy jste si je rozhodil v rámci příspěvku někde, tak můžete použít excluding images a v daném místě vyřadíte ty které nechcete použít a jinde použijete jiné. Je to trochu zmatené jak to popisuji, ale tady u našeho článku na http://www.vlasyaucesy.cz to jde vidět. Jedná se o jednu fotogalerii a postupně jsem si vybral pod odstavci ty obrázky, které jsme chtěl. Bohužel se to musí dělat jako exclude a ne jako výběr, nechápu proč (zkusím jim napsat jestli by to nemohli dodělat), takže musíte u větší fotogalerie klikat jako trouba na ty co nechcete, kterých je výrazně více, než těch co chcete.
    2. V případě, že si uděláte album a v něm máte x fotogalerií, tak už jste limitovaný tím co vám NG umožní a toho vpravdě není moc. Já osobně jsem nikdy albumy nepoužíval, protože je s tím nakonec více práce než užitku a dělám si jenom fotogalerie a ty zobrazuji a klidně i několik galerií na jedné stránce.

    #35675

    mezerap
    Participant

    Dobrý den,
    Možná jsem trochu zmateně popsal, co vlastně potřebuji. Každopádně děkuji za typ! Logicky by se dalo použít více fotogalerií na jedné stránce, než to řešit ještě přes album. Nechápu, jak mě mohlo nenapadnou použít webovou stránku, jako „album“ pro fotogalerie.
    Co se však týče výběru fotografií, tak jsem to myslel spíše jako „perex“ u textu. Zobrazily by se např. čtyři fotografie z dané fotogalerie a poté nějaké tlačítko, které zobrazí zbytek fotografií.

    #35676

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no nevím jestli to NextGen, respektive vůbec jakákoliv galerie umí, ale já bych to asi obešel tak, že bych si vybral ty 4 fotky pomocí toho exclude a pod to bych dal odkaz na fotogalerii. Prostě bych to vyrobil ručně. :)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti