nepřečtené komentáře

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Andres a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1047

    Andres
    Participant

    Zdravím,

    dalo by se nějak vyřešit, aby se registrovanému uživateli nějak zvýrazňovaly komentáře, které ještě nepřečetl?

    u článku by se na hlavní straně ukazovalo třeba “Komentáře 8/4” a po zobrazení článku s komentáři by se nepřečtené komentáře vynulovaly.

    #8698

    admin
    Keymaster
    Web

    Jediný plugin, který jsem nalezl je Mark Unread Comments. Není ale jisté, zda funguje, budete ho muset vyzkoušet. Teoreticky je ale vymyšlen dobře a vcelku jednoduše – když uživatel navštíví nějaký příspěvek, tak se mu uloží do cookies informace o čase návštěvy a když tam přijde po nějakém čase znovu, tak se ke všem novějším (od poslední návštěvy) komentářům automaticky přidá třída unread, kterou si můžete libovolně nastylovat. Případně bychom ho mohli zkusit opravit…

    Další plugin Mark as Read pak už funguje trochu jinak (je určen i pro zobrazování aktualizovaných a nových příspěvků) a také není jisté, zda ještě funguje.

    Funkce pro zobrazování nepřečtených komentářů pak je také myslím součástí některých větších pluginů pro komplexní fóra. Každopádně je to zajímavá funkce, která by se asi na mnoha webech s větším počtem komentářů hodila…

    #8699

    Andres
    Participant

    Díky moc! Oba pluginy jsem vyzkoušel a vypadá to, že fungují, takže bych je popřípadě v kombinaci mohl využít.

    Přece jenom bych ale chtěl spíš než podle cookies variantu podle registrovaných uživatelů a zvýrazňovat nepřečtené komentáře přímo za celkovým počtem komentářů. To by právě možná mohl řešit některý ze sociálních pluginů. Znám Buddypress a WP Symposium, oba mi však moc nevyhovovali, protože mi rozbily šablonu a musel bych ji složitě dávat dokupy. Nedoporučil byste mi prosím něco podobného, co se klidně zaobírá jenom komentáři? Profily uživatelů mám celkem vyřešené, fórum a podobné věci, které nabízí BP a Symposium nepotřebuju.

    #8700

    Andres
    Participant

    Tak Mark as Read se mi docela zalíbil, ale už jsem našel první problém. Když uložím nebo aktualizuji příspěvek, tak vyjede několikrát chyba(jen se liší třeba čísla):

    WordPress database error: [Duplicate entry ‘1-7-post’ for key 1]

    INSERT INTO wp_mark_as_read_data (userid, postid, type) VALUES (1, 7, ‘post’)

    Nejsem sám, kdo má tento problém, řešil ho někdo i na WP fóru, ale nikdo neodpověděl. Nevíte prosím kde by mohl být problém?

    #8701

    Andres
    Participant

    Neporadil by někdo, prosím?

    #8702

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Omlouváme se, v záplavě příspvěků jsem ten váš neviděl.

    Osobně lze podle chyby usoudit, že se vytvářejí duplikace.

    Daný post na fóru WP: http://wordpress.org/support/topic/plugin-mark-as-read-duplicate-entry-on-post-auto-save.

    Osobně si myslím, že je to chyba onoho pluginu, a pomůže vám dle mě došasně vypnutí starších verzí příspvěků, ty totiž vytvářejí duplikace.

    Revize lze vypnout přidáním následujícího řádku do wp-config.php:

    define('WP_POST_REVISIONS', false);

    Mělo by to pomoci, ale spíše bych apeloval na tvůrce pluginu, aby to vyřešil.

    #8703

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Na rychle volby revisions mohu doporucit plugin “Revision Control”

    http://wordpress.org/extend/plugins/revision-control/

    #8704

    neteyescz
    Participant

    Děkujeme, ale já osobně vyznávám spíše řešení bez pluginu, pokud je to možné.

    #8705

    Andres
    Participant

    Když je vypnu, nebudou mi nějak chybět? K čemu přesně jsou?

    Jinak díky moc…

    #8706

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Je to neco jako takova zaloha po uprave. Proste provedete upravu, dat eaktualizovat a system ulozi tyto zmeny a zaroven ale pomecha i puvodni nezmeneny clanek. Tedy narusta pak asi zbytecne databaze. Pokud se pletu at me nekdo zkusenejsi opravy.

    #8707

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Nejsem si jist, zda je problém způsoben ukládáním starších verzí příspěvků. Byl po jejich vypnutí problém odstraněn? Zkoušel jsem plugin jen letmo aktivovat a na podobnou chybu jsem vůbec nenarazil… Upravoval jste příspěvek s ID = 7 a pro administrátora (ID = 1) se tak vytvořil záznam, že tyto změny příspěvku ještě na webu neviděl. A chybová hláška by měla upozornit, že chce plugin tuto informaci uložit do databáze ještě jednou. Defacto by se tak chyba měla objevit spíše u vypnutých starších verzí, protože každá starší verze má své vlastní ID a vlastně tak ani nemůže dojít k duplicitě… Ale je to celkově podivné…

    2) Starší verze jsou vlastně ukládané články vždy ve chvíli, kdy je aktualizujete. Můžete se tak vrátit k nějaké dřívější verzi článku, pokud jste ho v zápalu invence pozměnili. Ideální je to ale zejména pro weby s více uživateli, kde můžete sledovat kdo provedl jakou změnu. Sice se tím “zaplácává” databáze, protože je článek vždy znovu uložen s celým textem, ale není to ještě tak strašné. Každopádně je třeba předem zvážit, zda tuto funkci potřebujete. I později je ale ještě možné všechny starší verze pomocí různých pluginů smazat a celou databázi tak pročistit.

    #8708

    Andres
    Participant

    Zdravím,

    našel jsem ještě tento plugin – http://wordpress.org/extend/plugins/wp-unread-comments/

    Označuje jinak pomocí css nepřečtené komentáře. Myslíte, že by šlo nějak jednoduše pomocí nějaké funkce ty nepřečtené komentáře pak spočítat a pak je echovat na indexu, jak jsem chtěl výše?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti