Název souboru po uploadu

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36150

    Twinsen
    Participant

    Ahoj,

    nevím si rady s následující věcí:

    Při uploadu souboru WordPress využívá filtr sanitize_file_name. Ten jsem leta používal k vlastní úpravě názvů souborů (zejména pokud jde o názvy souborů s diakritikou, mezerama atp.). Toto mi od nějaké doby přestalo fungovat a já nevím, kde je problém.

    Pokud mou fci otestuji na nějakém stringu, výsledek je správný, ale pokud to projde uploadem, tak je výsledek špatně.

    Wordpress mi úpravou filtru totiž přidá za každý diakritický znak pomlčku. Pokud filtr vůbec nepoužiji a nechám vše defaultně, WordPress mi přidá za každý tento znak pomlčky dvě. Něco se tedy děje při uploadu samotném.

    Takže např. mám soubor přináším novinku.jpg a po uploadu dostávám pr-ina-s-i-m-novinku.jpg.

    Dokážete poradit?

    #36282

    Twinsen
    Participant

    Řešíte názvy souboru po uploadu? Všem se vám diakritika automaticky převede na “bez” a nijak extra to nenastavujete?

    #36288

    admin
    Keymaster
    Web

    Osobně názvy souborů neřeším, ale hlavně proto, že je nahrávám už bez diakritiky, protože jsem si na to nějak zvykl už z doby MSDOS :-)

    Ale obecně je to trochu problém, protože WordPress diakritiku moc neřeší (kromě tuším nějaké čínštiny) a nahraje soubor, tak jak uživatel pojmenuje. Většinou to není problém, pouze v případě, kdy je špatně nastavené kódování filesystemu na serveru a z názvu udělá hatmatilku, která je funkční pouze na tomto serveru a v případě případného přesunu na jiný hosting dochází k problémům.

    Ale jinak to asi není potřeba nějak akutně řešit, setkávám se s tím, tak u jednoho webu z padesáti, takže nic zásadního.

    Musel bych vidět konkrétní funkci, abych se podíval, co tam je špatně, možná došlo k nějaké změně v posledních verzích WordPressu, těžko říci… Mělo by ale stačit použít nějaký jednoduchý plugin, který to řeší, existuje jich docela dost, např. Filenames to latin.

    #36298

    Twinsen
    Participant

    Pravděpodobně došlo k nějaké změně na straně WP, jelikož jak jsem psal, WordPress na čisté instalaci udělá dvě podtržítka za převedeným znakem, v případě mé fce pouze jedno. Samotná fce testovací řetězec převede správně, ale pokud ji zahookuju, tak je výsledek špatně (jiný).

    Osobně také nahrávám, nebo pojmenovávám názvy souborů bez diakritiky. V tomto případě jde o klienta, který nahrává soubory s českým pojmenováním..

    Díky za tip na plugin, vyzkouším.

    #36319

    Twinsen
    Participant

    Zde zmiňovaný plugin problém vyřešil, díky.

    #36330

    admin
    Keymaster
    Web

    Perfektní, pokud sem nahrajete dříve používanou funkci, tak se můžeme pro zajímavost pokusit odhalit konkrétní chybu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti