návštěvníci webu z Číny

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Oznámení návštěvníci webu z Číny

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  klima a poslední změna je stará 4 roky, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38365

    klima
    Participant
    Web

    Dobrý den
    v podstatě jen tak ze zájmu a i trochu se strachem se ptám na toto:
    Na mojewebka.cz zveřejňuji výhradně česky psané příspěvky. Největší počet návštěv mám ale z Číny, tipnu si tak 70 – 80%.O zbylá procenta se dělí “zbytek světa” včetně občanů ČR, USA, Německa, Francie, Malajsie, Ruska atd.
    To fakt tolik Číňanů studuje a ovládá češtinu, a nebo tam chodí se zcela jinými záměry a úmysly? Už jsem přemýšlel o tom, že jim tam založím jednu stránku v čínštině s nějakým pozdravem… Google pomůže s překladem.
    Přikládám jako příklad printscreen jednoho výpisu ze statistik.
    Děkuji za info, pěkný den
    ZK

    #38366

    klima
    Participant
    Web

    Tak ten prinscreen se nenahrál, zkouším tedy znova

    #38375

    mirekk
    Participant
    Web

    Zdeňku, vůbec nic v čaji tam psát nemusíš. To jsou roboti, kteří se ti pokoušejí dostat do administrace, aby ti tam usalašili porňostránky :-)
    Jednoduchá obrana je zablokovat přístup z IP z Číny, podle tohoto článku je to jednoduchá editace jednoho souboru a tam dej blokovat IP 114.119

    #38376

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, jde jen o různé roboty, kteří hledají potenciální možnosti vniknutí a nic na webu nečtou :-) Co to tam máte za statistiky? To bude asi nějaký plugin? V některých nástrojích (např. Google Analytics a další) jsou roboti automaticky filtrováni a zobrazují se pouze “reální” uživatelé. Podobné serverové statistiky není třeba moc sledovat, uvidíte tam i různé vyhledávače, roboty, hackery, atd. Nemá cenu se tím moc zabývat, web je veřejný a navštívit ho může každý.

    #38384

    klima
    Participant
    Web

    Dobrý den, ahoj
    Děkuju za vysvětlení. Používám plugin WP Statistiky, občas chodím koukat, kolik lidí navštěvuje moje stránky. Nenašel jsem žádný jiný, který mluví česky, má widgetové počitadlo do bočního panelu nastavitelné podle mého gusta a v administraci vidím, kolik měl který příspěvek návštěv.
    114.119 tam leze intenzivně cca 2 týdny. Oni zase přestanou, chodí to v takových vlnách a pokaždé z jiných IP, ne jen ze 114.119. Ale čert by člověka vzal, když hledá, kolik Čechů navštívilo webku… A přehrabe kvůli tomu špendlíčkem celou rýžovou plantáž, aby sklidil hrnek pšenice :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti