Návod na WordPress

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  togur a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2551

    stastnyja
    Participant
    Web

    Ahoj,

    v rámci projektu na předmět VŠE – Prezentace a komunikce bychom potřebovali zpětnou vazbu na projekt – Vytvoření návodu pro instalaci a správu systému WordPress. Hodila by se nám jak od lidí, pomalu ještě neví, co WordPress je, tak od lidí “z branže” :) Používejte prosím formulář po levé straně. Díky moc předem!!! Stránky jsou http://www.cipaci.cz/ pokud se Vám návod opravdu líbil, můžete ho propagovat na Facebooku :)

    Honza

    #13735

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    krátce za mě co bych doplnit:

    1) na začátek definuj očekávání – co od webu chci, včetně funkcí co by měl web umět

    2) návod by měl být spíše seznam bodů, zkrať návod na minimum

    3) určitě se rozepiš více o vnitřním nastavení

    4) existuje něco jako must have plugins a pluginy podle toho co od webu chceš viz bod 1

    5) šablony – zdarma, placené a namíru (viz wordpress.bigdrobek.com/sablony)

    6) bezpečnost webu (wordpress.bigdrobek.com/bezpecnost)

    7) propagace webu nejen SEO

    8) pravidelná údržba webu (aktualizace, backupy atd.)

    9) popiš WordPress Multisite co to je a proč ho použít

    7) koukejte postavit pár webů na wordpressu aby jste se do toho dostali

    – blog

    – katalog odkazů

    – web pro vkládání PR článků

    – firemní stránku

    – minisite farmu = multisite a namapuj na to tři domény

    něco málo i zde: http://wordpress.bigdrobek.com/instalace-wordpressu/

    #13736

    Lukenzi
    Participant

    taky něco doplním za sebe…

    “Web popisující systém WordPress” – pokud bych se měl rozhodnout zda použiji WordPress po zhlédnutí tohoto webu určitě bych zvolil jiný systém… kterýkoliv jiný…

    Ta grafika je otřesná, animované gify byly v módě tak někdy před deseti lety – celé to na mě působí dojmem, že systém WordPress je nějaký zápisníček pro krácení volných chvilek v domově důchodců. S tím předmětem “Prezentace a komunikace” si doufám děláte srandu, vůbec bych se nedivil kdyby vás učil ještě Komenský…

    Web obsahuje spoustu nejasností a vlastně i hloupostí, opět to na mě působí dojmem, že to psal někdo kdo o WordPressu slyšel jen někde v kantýně.

    Hosting Endora je fajn, ale ty reklamní odkazy v obsahu jsou trapné, co tak zkusit vložit reklamu do patičky kde nikomu nevadí a nikoho nezajímá.

    Odkazy na prázdné a zbytečné profily na sociálních sítích tam jsou proč? Máte pocit, že konkrétně u vás to má nějaký smysl?

    Článek “Zdar jak sviňa!” to zabil úplně…

    Každopádně je to jen můj názor, tedy názor někoho kdo má logo WordPressu i na toaletním papíru a chápu, že se vám asi nebude líbit. Kdyby tento web s tímto obsahem takhle veřejně propagoval 10-ti letý klučina tak to pochopím a budu se mu snažit poradit co zlepšit nebo co se naučit, ale pokud toto nepovedené něco (i když z dobrým úmyslem) propaguje někdo z VŠE a má to sloužit jako návod tak je mi z toho docela smutno a WordPressu to je dle mého jenom na škodu.

    #13737

    togur
    Participant
    Web

    Bohužel, Lukenzi má absolutně pravdu. Co dodat?

    Chápu, že design je věc osobního vkusu, ale tohle… Za skutečnou tragédii ovšem považuji obsah. Tak schizofrení web jsem už dlouho neviděl. Pro koho je tedy určen / co má demonstrovat? Působí to jako by se před 10ti lety na stránky Blesku omylem dostal návod na instalaci WP. Autoři studují předmět Prezentace a komunikace, tak by měli být schopni využít a demonstrovat tyto vlastnosti WP a hlavně držet se jednoho tématu – tedy Instalace a správa WP. Proč je toto téma je v jediném článku a nejsou využity možnosti WP (stránky, články, kategorie, štítky, sdružování témat…)?

    Řekl bych, že ten projekt by měl mít dvě části. Shromáždění odborných informací o WP a prezentování těchto infomací (k čemuž by byl využit právě WP :)

    Doporučuji vyhodit ten bulvár, soustředit se jen na téma správy WP. Současný článek roztrhat na menší kusy, vytvořit pořádnou taxonomii…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti