Menu plugin

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  FreeMan31 a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2671

    FreeMan31
    Participant

    Zdravím, potřeboval bych na stránce standardní top menu a potom další boční vyskakovací menu. Pár pluginů jsem našel (např. Floating Menu), ale chtěl bych se zeptat jestli by někdo poradil nějaký ověřený kvalitní plugin na side menu? Děkuji.

    edit: tak Foating menu asi nebude to co potřebuju. Co třeba Dropdown Menu Widget? (http://wordpress.org/extend/plugins/dropdown-menu-widget/)

    #14134

    rbartuska
    Participant
    Web

    já si vystačím se základním menu v WP – můžeš přidávat další, nejenom TOP menu…

    #14135

    admin
    Keymaster
    Web

    Máte na mysli postranní (vertikální) menu, kde se jednotlivé položky rozbalují, když se přes ně přejede myší? Obvykle stačí v tomto případě zobrazit klasický widget Menu a příslušné menu pak nastylovat. Pro různá užitečná nastavení standardního widgetu pak slouží plugin Advanced Menu Widget. Ale pořád platí, že se o vzhled musíte postarat sám, aby co nejlépe odpovídal použité šabloně.

    Potom existuje samozřejmě mnoho pluginů, které obsahují i různé definice kaskádových stylů či Javascript, např. JQuery Accordion Menu Widget (velmi dobrý a funkční plugin), JQuery Vertical Mega Menu Widget či zmiňovaný Dropdown Menu Widget (nejsem si jist, zda funguje i pro postranní menu). Ale těžko něco doporučovat. Důležité je, aby se vzhled menu (případně dodávaný JavaScriptový efekt) hodil k použité šabloně, jinak by většinou měly aktuální pluginy bez problémů fungovat. Otázkou však je, zda není lepší použít klasické menu a upravit si ho přesně k obrazu svému (to už ale také chce pokročilejší úpravy CSS).

    Plugin Floating Menu je zejména Javascriptový plugin, kde menu zůstává “přilepené” na kraji webu, i když se uživatel posunuje dolů. Také je to způsob jak menu zviditelnit, i když pro mnohé uživatele může být poněkud rušivý…

    Uvítáme zkušenosti s výběrem vhodného pluginu a popisem zvoleného řešení, díky!

    Pro téma vertikálních menu jsem vytvořil nový štítek, kde naleznete další související vlákna.

    #14136

    FreeMan31
    Participant

    Klasický widget menu jsem zkoušel než jsem položil dotaz a fungovalo to nějak divně. Vyhodilo mi to úplně nesmyslně nastylovaný text. Poté jsem zkusil Dropdown Menu Widget a fungovalo to tak, jak jsem potřeboval. Po přečtení Vaší odpovědi jsem znovu zkusil základní menu widget a fungoval normálně, tak jako Dropdown, takže nevím v čem byl problém, ale už je to v pořádku. Pro postranní menu tedy bohatě postačuje základní widget. Děkuji za odpověď.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti