komentáře – přeskakování vybraných uživatelů/ignore list

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress komentáře – přeskakování vybraných uživatelů/ignore list

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #690

    jonashi
    Participant
    Web

    Provozuji fórum na wordpressu, kde se téměř výhradně diskutuje nad články (zatím od února mám přes 90.000 komentářů). Je nějaký plugin/možnost aby si registrovaní uživatelé mohli definovat čí komentáře chtějí/nechtějí vidět? Děkuji

    #7137

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak s tímto využitím WordPressu se setkávám poprvé. Nic podobného jsem zatím mezi pluginy neviděl, ale určitě je možné to jako plugin vytvořit.

    Existují pluginy, které umožňují komentáře hodnotit, např.

    Ale většinou jde o hodnocení konkrétních komentářů a nikoli jejich autorů. Ale možná by šlo nějaký plugin jednoduše “ohnout”.

    Comment Rating

    GD Star Rating – funguje i pro hodnocení dalších věcí (např. příspěvky).

    IntenseDebate Comments – celý nový systém komentářů, synchronizován s WordPressem na základě populární služby.

    Obecně to funguje tak, že uživatelé komentáře sami hodnotí a pluginy pak mají funkce, kde komentáře s nízkým hodnocením nejsou zobrazovány, případně pouze po dodatečném rozkliknutí. Dává to větší smysl než si zcela “zrušit” autora, protože může mít občas zajímavý názor. Ale na druhou stranu netuším, jak to může fungovat u opravdu velkého množství komentářů.

    Pokud budete s nějakým konkrétně potřebovat pomoc, tak se klidně ozvěte…

    #7138

    jonashi
    Participant
    Web

    Comment rating jsem testoval, dokonce i koupil (pro). Bohužel se příliš neosvědčil, dá se obcházet :-( Po jeho spuštění se zvedla silná vlna odporu… a palečkovalo se bez ohledu na obsah. GD Star rating taky vyzkoušeno…

    Po intenseDebate jsem taky pošilhával, ale nejsem si jist, zda komentáře potom jsou uloženy fyzicky na mém serveru či nikoli, podle toho, že vyžaduje jakousi registraci se domívám běží kdesi jinde na netu? Taky mě trochu děsila ta konverze stávajícího systému do intensedebate… při počtu přes 90.000 to pravděpodobně server spolehlivě zabije.

    Požadavek diskuzujících byl aby se to chovalo jako třeba phpbb, tedy bylo možno někde zaškrtnout koho komentáře chctějí/nechtějí vidět. Bo jsem googlil asi týden a nikde nic, tak jsem to zkusil i tady.

    Konkrétně jde o web np-diskuze.cz, kam přešli diskutéři po zavedení registrované diskuze na serveru neviditelný pes.

    Díky.

    #7139

    admin
    Keymaster
    Web

    Ad IntenseDebate: Mělo by to být synchronizované – tedy stávající komentáře z WordPressu se ještě zazálohují do systému IntenseDebate (a synchronizace probíhá i naopak). Takže by teoreticky nemělo dojít k nějakému problému s migrací, ale vzhledem k počtu komentářů bych to možná nejdříve vyzkoušel na localhostu. Každopádně po deaktivaci pluginu by měly být zpět zase klasické komentáře WordPressu (a to i ty přidané během používání pluginu). Podobným systémem je pak ještě Disqus.

    Jinak jsem také nic jiného nenašel. Teoreticky by nemělo být extra složité předělat hodnocení komentářů (např. palečkování) na označování autora (ano x ne), ale musel by se pak ještě dodělat backend, kde by uživatelé viděli přehled vyloučených autorů a mohli je opětovně povolit. Každopádně zajímavý nápad na nový plugin…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti