Jak udělat tři jazykové verze ve WP?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak udělat tři jazykové verze ve WP?

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2873

    n3s4
    Participant

    Řeším teď jeden problém, potřebuji udělat tři jazykové verze stránek. Jak to lze nejlépe udělat?

    Potřebuji přeložit vše – menu, obsah, widgety… Je lepší nainstalovat 3 verze WP a další jazyky dát jako subdomény, nebo pomocí nějakého pluginu? Přepínání bych chtěl pomocí vlaječek – odkazu.

    Díky za reakce..

    #14663

    masterbill
    Participant
    Web
    #14664

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Nejlepšího výsledku podle mně dosáhneš samostatnými instancemi wordpressu. Vždy když jsem použil pluginy, tak se po čase ukázalo, že nedovedu kus webu dostatečně přepnout, kus mi zůstává v jiném jazyku, nebo mám některé problémy se SEO apod.

    #14665

    masterbill
    Participant
    Web

    wifi_jirka: na co vím instalací WordPressu – stačí WordPress MU, nyní tedy standartní WP ve verzi alespoň 3.0., kde multisites bylo integrováno, viz. http://codex.wordpress.org/Create_A_Network

    #14666

    n3s4
    Participant

    A je někde český návod jak vytvořit WP MU – tedy tak aby jsem měl weby na adresách např. http://www.priklad.cz, http://www.priklad.cz/en/ a http://www.priklad.cz/de/ ? Nechápu, jak docílím takových adres.

    #14667

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Při aktivaci wordpressu multisite (WP MU) se tě to zeprá jestli chceš instalovat verzi subdomena.stranka.cz nebo stranka.cz/subadresařů

    návod (na subdomény je zde, je ale velmi podobný subadresářové verzi

    http://wordpress.bigdrobek.com/aktivace-multisite-wordpressu/

    #14668

    n3s4
    Participant

    Tak se mi to povedlo, a ještě bych se chtěl poradit jak udělám, abych měl na každém webu jiný jazyk u šablony (.po)?

    V souboru wp-config mám nastavenou češtinu, ale když potřebuji aby na německé verzi byla němčina, jak toho docílím? Mám namysli: <html lang=”cs-CZ”> v šabloně.

    #14669

    n3s4
    Participant

    Nikdo neví?

    #14670

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukas: Teoreticky by to mělo fungovat automaticky (např. u výchozí šablony Twenty Twelve). Stačí nahrát do adresáře wp-content/languages příslušné lokalizační soubory cizího jazyka (aktuálně tam jsou patrně pouze české a samozřejmě zůstává i anglický originál) a poté můžete u každého webu navolit jazyk v menu Nastavení – Obecné – Jazykové nastavení (zcela dole). Pozor, celý web ale potom bude v cizím jazyce, tedy i administrace.

    Obecně má fungování více jazyků ve WordPressu několik možností:

    – Zcela odlišné weby (asi zbytečné).

    – Weby jako součásti sítě webů (Multisite), které tu zrovna řešíme. Je to asi vhodné řešení pokud potřebujete opravdu odlišné weby. Zůstávají totiž problémy s šablonami (např. widgety), pluginy (aktivace a nastavení) či různými dalšími úpravami, které občas musíte provést vícekrát (pro každý jazyk zvlášť). Výhodou je ale zase flexibilita, kde na české verzi můžete mít eshop, na anglické blog, atd. Určitě bych v tomto případě využil šikovného pluginu Multisite Language Switcher, který správu jazyků dost usnadňuje.

    – Pro nepříliš složité vícejazyčné weby se mi nejvíce osvědčil (placený) plugin WPML. Výhodou je pouze jeden web a vše je integrováno pomocí pluginu, který automaticky podporuje různá menu, názvy nahrávaných souborů, atd. Dostupné jsou ale i další pluginy zdarma, podívejte se prosím na související vlákna, najdete tam mnoho různých tipů…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti