Jak na vlastní instalaci WordPressu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak na vlastní instalaci WordPressu?

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  togur a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4099

    Aramon
    Participant

    Zdravím lidičky,

    prošel jsem pár diskuzí, anglicky moc neumím, a tak se mi nepodařilo najít odpověď na mou otázku.

    Dávám dohromady WordPress plus nějaké pluginy, vytvářím tím komplet web pro hudební kapely, tak, aby to mělo potřebné funkce, jako přehrávač, diskografie, obsazení, akce atd + přednastavené menu, ukázkové naplnění, prostě základ pro rozjetí webu.

    Budu ji dávat pak k dispozici zdarma, proto bych potřeboval poradit, jak vytvořím klasický instalační balíček celého tohodle “kolosu”, stejně jako je klasický wordpress.

    Čili aby si uživatel stáhl balíček, nakopíroval ho na FTP, načetl úvodní stránku a jel klasický instalační proces, zadání údajů k databázi, nastavení hesla do administrace (tady bych byl rád za další návod, jak udělat, aby si uživatel zároveň zvolil i administrační jméno, pokud to nějak jde).

    Máte s tím někdo zkušenosti?

    Díky za jakoukoliv radu.

    #16595

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    myslím, že jde jen o to nahrát tam všechny soubory tak, jak je máte a potom smazat wp-config (aby se mohl nastavit nový), ne? Myslím, že by to tak mělo jít

    a k tomu příhlašování: myslím, že nejlepší asi bude podat instrukce o tom, jak si mají změnin nick, popřípadě by jste to uděll sám

    #16596

    togur
    Participant
    Web

    Na svém testovacím webu si nainstaluj plugin Duplicator. Pomocí něj zazálohuj web – vytvoří dva soubory: instalační php skript a datový balíček. Toto přenes pomocí FTP do (prázdného!) cílového adresáře a spusť skript. Obnoví kopletní instalaci jádra, pluginů, šablon i dat.

    #16597

    togur
    Participant
    Web

    Ještě dvě poznámky:

    1) je to asi nejjednoduší, i když ne úplně dokonalá metoda. Přenese se ÚPLNĚ všechno – vč konfigurace a hesel! Promysli důsledky.

    2) Pokud zamýšlíš udělat one-click produkt určený pro hromadné nasazen, tak to nebude tak jednoduché a snad ani vhodné. Jakoliv se WP snaží (úspěšně) vše kolem instalace zjednodušit, měl by ji provádět člověk, který ví alespoň bezpečnostní základy.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti