Home – Domů

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  vasek.vavra a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3150

    vasek.vavra
    Participant

    Ahoj všem zkušenějším; vím, že se to probíralo už stokrát, ale já prostě odpověď nemůžu najít: chtěl bych změnit na webu http://www.zslukasove.cz (šablona Yootheme – Tasty) slovo “Home” na “Domů”. Našel jsem jen odkazy na to, jak si vytvořit novou stránku a na tu pak vše směrovat. Jenže já chci mít na titulní stránce výpis nejnovějších příspěvků, takže pro mě asi toto řešení není. V menu mám nastaveno “Domů”, které mi směřuje na výchozí http://www.zslukasove.cz, přesto se to vypisuje jako “Home”. Pak bych samozřejmě chtěl, aby to fungovalo i v nitkové navigaci (breadcrumbs?), aby se nepsalo Home – Aktuality, ale Domů – Aktuality… http://zslukasove.cz/rubriky/aktuality/. Díky za tipy.

    #15296

    peternet
    Participant
    Web

    – V první řadě doporučuji tento plugin, kde přeložíš “kdeco”: http://wordpress.org/extend/plugins/codestyling-localization/

    – Co se drobečnové navigace týče, tak přímo v nastavení pluginu pro breadcrumbs (nevím který používáš) si můžeš dané slovo nastavit. Například jestli používáš Yoast Seo – tak v nastavení toho pluginu dej – Interní odkazy – a do políčka “Anchor text for the Homepage:” napiš Domů, namísto Home.

    – U výpisu článků můžeš toto změnit v souboru šablony archive.php. Ale na hlavní stránce se ti to “Home” zobrazuje zase z drobečkové navigace. Takže buďto si to změň v tom nastavení pluginu nebo v archive.php nastav, aby se ta drobečnová navigace nezobrazovala na úvodní stránce vůbec (myslím, že tam nemusí být).

    Snad ti to pomůže.

    #15297

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud je řetězec “Home” v šabloně lokalizovatelný, tak bych asi zkusil plugin, který doporučuje peternet, případně můžete zkusit klasický program Poedit. Ale na webu v menu už vidím “Domů” místo “Home”, takže se to patrně podařilo upravit? Jak?

    Šablona Tasty používá patrně nějaké vlastní funkce pro drobečkovou navigaci, takže těžko odhadovat. Šablona je placená, takže to nemůžeme vyzkoušet. Obecná rada je – zkusit řetězec lokalizovat a pokud to není možné, tak ho najít ve zdrojových souborech a natvrdo přepsat (pozor však na případné automatické aktualizace).

    #15298

    vasek.vavra
    Participant

    Pánové, děkuji vám oběma, potřeboval jsem jen trochu nakopnout. V českém překladu jsem hledal, ale nenašel. Zkoušel jsem plugin Codestyling…, ale tam jsem taky nic kloudného neudělal. A tak jsem šel podle rady od Peterneta – a tam jsem to blbec naprosto jednouše objevil – přímo v nastavení widgetu je možnost změnit Home na Domů… Jak snadné, nenapadlo mně se tam podívat. Takže vyřešeno, aniž bych musel nahrávat něco dalšího… Díky! :)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti