Gridiculous – zobrazování písma

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Gridiculous – zobrazování písma

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ghobaj164 a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3152

    ghobaj164
    Participant

    Dobrý den.

    Včera jsem přešel na šablonu Gridiculous. Vzhledem k tomu, že budu upravovat celé pozadí a už jsem s tím i začal, jsem narazil na problém s písmem. Na tmavém pozadí je tmavé písmo logicky špatně vidět. Proto jsem ho změnil na bílé přímo v style.css. Ale někde mi vznikl problém, protože mi zůstalo na stránkách pár vyjímek, kdy je písmo jakoby černé a kolem barevný stín. Bohužel nemohu dohledat čím by to mohlo být. Dávám sem i odkaz kde je vidět příklad.

    Nad každým obrázkovám odkazem by měl být bílý nadpis. Bohužel tomu tak není. Nadpisy jsou psané ve stejném formátu jako běžná text, který se na 90% stránky zobrazuje správně. Samozřejmě by stačilo změnit barvu písma na bílé přímo v editoru stránek, ale pak vzniká ten problém že písmo bez označení nejde v editoru na bílém pozadí vidět.

    Se změnou šablony přišel ještě jeden problém a to, že okolo obrázků, galerií atd. je černý rámeček a kolem něho ještě bílý. Rád bych oboje změnil na jednotnou barvu. nejlépe nějakou šedou. Ale opět nějak nejsem schopen v souboru styl.css dohledat, kde bych to měl změnit.

    Přikládám link na stránku kde jsou oba příklady problémů vidět

    http://www.blackcrows.mzf.cz/?page_id=73

    Budu vděčný za každou radu či návod.

    #15303

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona Gridiculous vypadá docela dobře.

    1) Texty nad obrázky jsou barevně označeny přímo v HTML příspěvku, takže je kaskádové styly (CSS) nemohou změnit (nižší priorita). A celkově je nemáte ideálně řešené, protože přidáváte přímo do HTML kódu další CSS vlastnosti (např. padding) a dále vše ještě “dolaďujete” pomocí mnoha mezer za sebou… Takže řešením je pročistit publikované příspěvky…

    2) Barva a šířka “bílého” rámečku kolem obrázků je definována v souboru style.css pro article img (cca řádek 662). “Černý” rámeček je na tom samém místě jako vlastnost background a šířka vymezena pomocí padding.

    #15304

    ghobaj164
    Participant

    Dobrý den.

    Velice vám děkuji za rychlou odpověď!! Problémy s písmem i rámečky jsou vyřešeny.

    Za “bordel” v html kodu se hluboce stydím. Bohužel jsem nepřišel na to, jak zarovnat text přímo nad střed obrázků a proto jsem to udělal násilím takto. Tlačítkem zarovnat na střed, se bohužel text přímo nad obrázky nezarovnal.

    Ale za to upozornění děkuji, protože jsem se rozhodl nadpisy dát pryč kompletně a udělat vše tak jak je to vidět na odkazu níže.

    Doufám, že toto řešení v sobě nenese opět nějaký problém v podobě nečistého html kodu atd. Nadpisy zde nejsou třeba a text se objeví při najetí na obrázek.

    http://www.blackcrows.mzf.cz/?page_id=560

    Přeji hezký den a ještě jednou děkuji

    #15305

    ghobaj164
    Participant

    Dobrý večer. Tak bohužel s písmem mám problém pořád akorát na jiném místě. Níže přikládám link na obrázek, jelikož se problém nachází v místě, který je přístupný pouze pro registrované s příslušnými právy.

    Písmo u jmen v komentářích se bohužel zobrazuje jako výše zmíněný klasický text. Tenká černá linka s barevným pozadím.

    Rád bych ho změnil na bílé ale znovu je tu prolém že nevím kde to najít. Editace komentářů se sice nachází přímo v html editoru, ale do jména zasáhnout nemůžu.

    Děkuji za každou radu.

    http://img832.imageshack.us/img832/5690/94810127.jpg

    #15306

    ghobaj164
    Participant

    Problém jsem nakonec vyřešil přepsáním upraveného souboru style.css původním souborem. Mým neuváženýnm zásahem do něj jsem si písmo sám pozměnil a pozěji jsem nemohl přijít na to kde. Nyní style.css upravuji postupně a každý zásah si zapisuji, aby nenastala podobná situace jako minule.

    Prooblém s barvou písma způsoboval stín, který jsem neodstranil, ale pouze přesunul pod písmeno, čímž dostalo špatnou barvu a nedalo se pořádně přečíst.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti