Div na pozadí nezávisle na wordpress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Div na pozadí nezávisle na wordpress

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  pagun a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3690

    pagun
    Participant
    Web

    Ahoj mám následujíci dotaz. Potřeboval bych na stránky http://www.dtpko.cz dostat na pozadi element div s absolutni pozicí tak, aby se element choval nezavisle na celé šabloně wordpress. Mám krátký html kód, který potřebuju umístit na levou stranu od šablony +- margin-top: 200px a margin-left: 20px. Kamkoliv do wordpress vložim tento hrml kód, element i když má absolutni pozici překryje šablona wordpressu tzn. Nevim jak se dostat okolo mého blogu.

    Řešením bohužel nejsou ani záporné hodnoty pro pozici, to se sice element zobrazí, ale chová se závisle na celém blogu, tzn. Při posouvání okna prohlížeče, se object který je už viditelný okolo posouvá v závislosti na blogu, jelikož je stále “uvnitř”?

    Možná to zní složitě, ale potřebuju jen radu, jak “vyndat” element div a prilepit ho na pozadi tak, aby souřadnice nezměnil při posouvání okna prohlížeče. Na dtpko.cz zatim tento element vložen není, vše se snažím rozchodit na local serveru. Poradíte prosím?

    #16521

    pagun
    Participant
    Web

    Pro názornější ukázku přidávám rozmístění v html, ve wordpress mi to ale nefunguje, respektive nevím kam co dát :-/

    http://www.dtpko.cz/piskvorky/

    když pohnete oknem piškvorky jsou v pozadí a nehnou se, protože mají absolutní pozici a při zmenšení okna je okno s “webem” překryje díky z-indexu. Na webu wordpressu tohodle nejsem schopnej docílit… nevím kam co dát, v šabloně je pěknej zmatek

    poradí někdo?

    #16522

    Musilda
    Participant
    Web

    Moc tě nechápu, je to něco jako zde http://themeforest.net/item/avada-responsive-multipurpose-theme/full_screen_preview/2833226 , když vybereš boxed a obrázek na pozadí?

    #16523

    pagun
    Participant
    Web

    No doufal jsem, že když sem dám to html bude to hned jasný ;-) asi to vysvětluju pořád složitě… na ten příklad si mrknul?

    http://www.dtpko.cz/piskvorky/

    je to jen “sablona”, jak bych to potreboval. Na té ukazce je vlevo “hra” piskvorky (script vlozenej iframe) a má absolutní pozici

    potrebuju aby se ty piskvory nehnuli, kdyz pohnes oknem prohlížeče a pri zmensení se stále web drzel v prostredku okna umim to v html, ale neumim to dostat do sve sablony na http://www.dtpko.cz ;-) kdyžtak napiš co přesně nechápeš, a’t nepíšu dokola pořád to stejný

    ;-)

    #16524

    pagun
    Participant
    Web

    jinak ten tvuj priklad je vlastne to ono, akorad neresi umístění toho Divu na to pozadí ;-) a mě to pozadí stojí na místě a v příkladu co jsi sem dal je prilepeno k sabloně…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti