diakritika zobrazena je částečně

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress diakritika zobrazena je částečně

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Mous a poslední změna je stará 12 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #972

    mc
    Participant

    Můžete mi prosí poradit, mám wordpress s českou lokalizací, všechno je na nástěnce v češtině, ale když chci psát text na stránky česky, tak “ř,ě,č,ů” se zobrazují jako “?”, jinak ostatní písmena s diakritikou jsou OK. Kde je problém?

    #8319

    neteyescz
    Participant

    Přímo v editoru? Pokud ano,pak může jít o konflikt s prohlížečem(prosím udej).Tvoje chyba jasně naznačuje,že máš v dané části stránky špatné kodování,které nepodporuje diakritiku.Pokud jsi ale wp instaloval normálním způsobem,toto by se stát nemělo.Další možnosti je problém že strany hostingu(prosím uveď,zkus to,co jsi napsal jsem,napsat jim a optat se jestli není náhodou chybu u nich v konfiguraci serverů….

    PS:Nejspíš ti zobrazuje něco takového � ,pro zobrazování diakritiky je nutné změnit kodování např na utf-8.

    #8320

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to podivné. Pokud se diakritika opravdu zobrazuje špatně ve vizuálním editoru, tak s tím jsem se ještě nesetkal…

    Těžko se takto příčina odhaduje, můžete poslat administrátorské přihlašovací údaje do WordPressu na emailovou adresu pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #8321

    admin
    Keymaster
    Web

    mc: Odpovídal jsem emailem, ale dorazila mi zpět pouze tato chybová hláška: “The mail server could not deliver mail to neco@neco.net.au. The account or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns entries.” Takže pokud email nedorazil, tak to zkuste opravit, případně mi pošlete nějaké jiné spojení.

    Moje odpověď byla následující:

    Máte pravdu, diakritika nefunguje. Problém bude buď v nastavení databáze, konfiguraci serveru (nebo ve spojitosti i nějaká chyba WordPressu). Těžko zatím říci, s podobnou chybou jsem se zatím v posledních letech nesetkal…

    Jaký používáte hosting?

    Pošlete prosím ještě přístupy k FTP a databázi (PHPMyAdmin), vypadá to na nějaký složitější problém, budeme to muset pořádně otestovat…

    #8322

    Mous
    Participant

    Taky máme tento problém pokud by někdo znal řešení tak mi ho bud pošlete na mail nebo ho sem napište. Děkuji

    Hosting: používáme free http://www.bonzahost.net

    #8323

    neteyescz
    Participant

    Mous: Osobně se přikláním problému s hosterem. Nejspíše mají něják špatně nakonfigurované servery. V americe se totiž nepoužívá diakritika, možná to s tím má spojitost.

    #8324

    Mous
    Participant

    neteyescz: No já už jsem jim psal a oni mi řekli že mají plnou podporu všech znaků (UTF-8) a že tam jsou lidi co mají podobné znaky jako já (žřčšěýáíéľť) a že jim to funguje tak jsem jednoho z nich kontaktoval a začal jsem to sním řešit

    #8325

    admin
    Keymaster
    Web

    Obecně by mělo vše v pořádku fungovat, ale pokud se tento problém objevuje, tak půjde patrně o nějakou drobnost v konfiguraci hostingového serveru nebo i klidně o nějakou související chybu WordPressu. Platí ale výše uvedené:

    Těžko se takto příčina odhaduje, můžete poslat administrátorské přihlašovací údaje do WordPressu na emailovou adresu pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #8326

    Mous
    Participant

    Tak pokud to platí tak to urychleně pošlu, jelikož mam este par dni na to, to zkoušet jinak přejdem a jinej hosting nebo tu udelame v necem jinem :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti