Čerstvá instalace a částečná nefunkčnost systému

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Čerstvá instalace a částečná nefunkčnost systému

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  patrik123 a poslední změna je stará 6 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33869

    patrik123
    Participant

    Chtěl bych změnit web, který je statický a který jsem psal před několika lety ručně. Nevyhovuje design a už se mi nechce při každé změně vše ručně upravovat v kódu. Říkal jsem si, že bude plus, když si otec bude moct psát novinky na web sám atd.

    Pro testovací účely jsem si na subdoméně chtěl rozjet WP. Prvním problémem byla nemožnost instalace češtiny, kdy jsem došel na práznou bílou stránku. Při refreši naběhla instalace v aj. Děle mám problém s editací šablony, zase se oběví prázdná stránka. Může být problém v nízkém memory limitu? V pralesním tarifu, který stálým zákazníkům stále prodlužují, je totiž jenom to minimum 40 MB.

    Díky

    #33870

    mirekk
    Participant
    Web

    Do WP nemusíte češtinu instalovat, zvolíte ji rovnou při instalaci. Každopádně 40 MB je málo, co vím, doporučeno je minimálně 64 MB. A taky si zjistěte, jakou verzi PHP hosting používá. Snažte se docílit minimálně PHP 5.6 ale raději 7.0 nebo 7.1. Pokud vám neumožní obojí, tedy zvýšení memory a PHP, změňte hosting.

    #33873

    patrik123
    Participant

    No mě právě nešla čeština zvolit a při volbě jazyka po instalaci v nastavení jsem se dostal do bílé smrti. Já bych se s angličtinou i smířil, ale nejdou další součásti wordpressu – upravovat šablony – změnit header, upravit menu. Když už budu něco předělávat, ať to je pořádně.

    Na hostingu je PHP verze 5.3.29. Prostě to bude chtít změnit tarif onebitu na aktuální. Bude na webovou prezentaci, nějaký kontakt form stačit u Onebitu tarif start? Je tam memory 70 MB, PHP 7.0, 700 MB na FTP.

    #33875

    mirekk
    Participant
    Web

    700MB – záleží na tom, jak budete používat grafiku. Samotný wordpress si něco ukousne, ale počítejte, jak moc budete vkládat fotky a další mediální soubory. Ostatni parametry v pohodě.
    S PHP 5.3 si už WP nerozumí.
    Kdybyste časem potřeboval víc místa na hostingu, je u Onebitu možnost přejít bez problémů na vyšší tarif?
    Jo a ještě si zjistěte, jestli se maily počítají do těch 700MB nebo mají zvlášť prostor. To je dost důležité, pokud budete využívat i mail s vaší doménou.

    #33877

    mirekk
    Participant
    Web

    Instalační balíček WP s českou jazykovou verzí stáhnete zde

    #33878

    patrik123
    Participant

    Počítám s velmi jednoduchým webem. Pár obrázků, tabulky, text a kontaktní formulář. Email mám vyřešený mimo hosting. Mezi tarify se dá přepínat, ale nyní by při přepnutí by chtěli poplatek ač je nový tarif levnější, tak počkám 2 měsíce a nechám to změnit při obnově.

    Díky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti