Automatické uvedení souborů index.php a wp-login.php do nastavení default. .

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Automatické uvedení souborů index.php a wp-login.php do nastavení default. .

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36116

    Magistr
    Participant
    Web

    Před časem jsem soubory index.php a wp-login.php doplnil o rutiny, které zajišťovaly abych dostával upozornění emailem kdo jmenovitě z přihlášených uživatelů navštívil web.
    Před dvěma dny tyto emaily přestaly chodit. Když jsem v FTP soubory prohlížel zjistil jsem, že byly samočinně uvedeny znova do původního nastavení (tj. bez těch mých rutin).
    Čím to mohlo být způsobeno? Domnívám se, že byla provedena automatická aktualizace WordPressu a zmíněné php soubory byly při tom uvedeny do výchozího nastavení.
    Abych to upozornění emailem obnovil přepsal jsem v rootu WordPressu index.php a wp-login.php soubory že zálohy na disku i s těmi rutinami.
    Neudělal jsem chybu? Nedoplňují se tyto php soubory při automatické aktualizaci WordPressu o nějaké nové položky?

    Děkuji předem za odpověď.
    Magistr

    #36128

    admin
    Keymaster
    Web

    V žádném případě se neupravují zdrojové soubory WordPressu, v případě potřeby je možné vytvořit samostatný (oddělený) plugin. A to právě z toho důvodu, že je třeba WordPress pravidelně aktualizovat, případně si zdrojové soubory hlídají různé bezpečnostní pluginy. Soubory se mohou také čas od času měnit, takže nemůžete spoléhat na to, že jednou vložená úprava může být na FTP kopírována neustále…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti