404 – 301

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20988

    Russl
    Participant

    Zdravím všechny, dokázal by někdo poradit nebo pomoci vyřešit jeden oříšek? Převedl jsem stránky z Joomla na WP a několik cca 1100 článků nemůže google najít, tak mi je hází jako 404. Zkusil jsem několik pluginů které to převádí na 301, ale jakmile plugin/y aktivuji, tak se po cca 10 vteřinách začají strácet obrázky ze stránek. Koukáte na stránky a najednou jeden po druhém mizí a zůstanou jen názvy obrázků. Dá se to nějak řešit třeba přes htaccess?
    Díky za info :)

    #20993

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak teď nevím, jak si tento problém konkrétně představit? Články nenajde Google nebo nejsou vůbec na webu dostupné? Nebo na webu jsou a Google hlásí chybu 404? To je dost podivné a asi bych neřešil jejich přesměrování, ale spíše hledal příčinu tohoto problému. Nemáte nějaký konkrétní příklad?

    #20995

    Russl
    Participant

    Už tam nejsou, změnila se url, protože joomla dávala před článek číslo do url. No a wordpress dává čisté url.

    #20999

    admin
    Keymaster
    Web

    WordPress používá takové URL, jaké mu nastavíte. Stejně to ale pořád moc nechápu… Takže jste migroval z Joomly na WordPress a původní adresy článků se změnily, takže u nich Google hlásí chybu 404? Máte nějaký příklad původní a nové URL adresy? Nešlo by nastavit původní strukturu trvalých odkazů, kterou používala Joomla? Jaký plugin pro přesměrování jste konkrétně zkoušel?

    #21002

    Russl
    Participant

    Pro přesměrování jsem použil snad všechny dostupné pluginy. Ale všechny dělají to samé – možná to je šablonou, ale tu bych nerad měnil, proto to chci nřešit nějak jinak. Třeba jestli to jde přes htaccessák.

    #21003

    admin
    Keymaster
    Web

    Bez konkrétního příkladu URL adres se asi dál nepohneme… Pokud nějaký plugin nefunguje, tak byl patrně špatně nastaven nebo je tam konflikt s nějakým jiným pluginem či šablonou. Zkuste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen, ať alespoň víme, čím jsou problémy opravdu způsobeny. Celkově mi ten popis toho, co se děje po aktivaci pluginu, připadá dost strašidelný a nikdy jsem ještě nic podobného neviděl:

    tak se po cca 10 vteřinách začají strácet obrázky ze stránek. Koukáte na stránky a najednou jeden po druhém mizí a zůstanou jen názvy obrázků.

    #21004

    Russl
    Participant

    Zkoušel jsem všechno – povypínal pluginy až jsem přišel na to, že to dělají pluginy které přesměrovávají z 404 na 301. Ale to přesměrování potřebuji, tak jak potřebuji zakoupenou šablonu. Taky jsem se nikdy s tím nesetkal, na jiných webech to funguje normálně … :(

    #21005

    admin
    Keymaster
    Web

    Sám jste psal, že by to mohla způsobovat šablona :-) Musíte ale uvést nějaký příklad změněné URL adresy, která nefunguje a jak jste měl nastaven konkrétní plugin pro přesměrování, abychom se dostali někam dál… Pokud to nechcete uvádět veřejně, tak se ozvěte na email a pošlete přístupy, zkusím se na to časem podívat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti