Struktura noveho webu ve WP

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21413

    libork
    Participant

    Stavím od základu nový web.
    1/ Chtěl jsem se zeptat, zda existuje něco jako zlaté pravidlo, jak ve WordPresu vytvářet vnitřní hierarchii. Např. začít celkovým nastavením, šablona, potom rubriky > strukturu menu, pokračovat doinstalovaním pluginu, atd.
    2/ Všiml jsem si, že při mém experimentování se databáze zanáší množstvím informací/balastu, které jsou pro běh webu nepotřebné (instalované a následně smazané pluginy…) Má cenu nějak databázi čistit? Má to nějaký vliv na rychlost?

    #21414

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1) Myslím, že můžete postupovat podle toho, co právě potřebujete. Žádná speciální následnost jednotlivých kroků není potřeba, ale vlastně sama trochu vyplyne v průběhu práce. Pokud chcete třeba vytvořit vlastní menu, tak už musíte mít vytvořené nějaké stránky a rubriky, atd. Dal bych si pozor, aby byl web po spuštění povolen pro vyhledávače a hned na začátku bych nastavil vhodnou strukturu trvalých odkazů, abyste mohl bez obav odkazovat na další stránky a příspěvky (WordPress to sice umí většinou přesměrovat i po následné změně, ale nevypadá to pak zrovna ideálně).

    ad 2) V ideálním případě je vhodné používat jednu testovací instalaci, kde můžete zkoušet různé pluginy a šablony a na ostrý web pak už nasadíte pouze opravdu potřebné věci. Existují sice různé nástroje, které pomohou web pročistit (zejména nepoužívaná a provizorní data), ale např. vyčištění tabulky wp_options je poměrně složité (viz podobné téma). Pokud tam zůstanou mnohé nepotřebné informace, tak mohou být stále načítané i po smazání pluginu…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti