Vyčistění tabulky wp-options

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vyčistění tabulky wp-options

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20255

    mirekk
    Participant
    Web

    Existuje nějaká možnost jak dokonale a bezpečně vyčistit tabulku wp-options od všech pozůstatků dávno odinstalovaných pluginů, šablon atd?
    Prostě tak, aby v ní zůstalo jen to, co právě teď je aktuální a vše ostatní pryč. Mám tam někde něco, co se pere s šablonou (nefunguje např. načtení náhledového obrázku pro sdílení a další).
    Mám ještě zkušební web, na kterém mám stejnou šablonu, stejné pluginy, nastavení… jako na “ostrém” a funguje bez problémů.

    Ještě dodám, že jsem našel jeden návod (http://interval.cz/clanky/jak-procistit-databazi-wordpressu/) poprosím vás tedy o názory, jestli je toto řešení vhodné.

    #20256

    admin
    Keymaster
    Web

    Nezobrazují se nějaké chyby např. v konzoli Chrome (klávesa F12)? Neliší se hosting u ostrého a testovacího webu? Nemůže tam být nějaké jiné nastavení použitých pluginů?

    Odkazovaný článek je víceméně v pořádku a stále aktuální. Pro různé transients a další dočasné hodnoty lze úspěšně použít plugin WP-Optimize. Pokud smažete něco, co používá nějaký aktuální plugin, tak si to vytvoří automaticky znovu.

    Horší už je to s nastaveními pluginů ve wp_options, protože tam budete muset zavzpomínat, co se ještě používá a co už ne (v článku je to hezky popsáno). Určitě je chvályhodné tabulku pročistit, ale na druhou stranu by nic z toho nemělo ovlivňovat základní funkce WordPressu…

    P.S. Nebyla na tom problematickém webu nějaká starší verze NextGEN Gallery? :-) Tento plugin uměl s tabulkou wp_options pěkně zacvičit…

    #20258

    mirekk
    Participant
    Web

    Sdílení bez problémů fungovalo až do doby, kdy jsem aktualizoval šablonu na nejnovější verzi. Od té doby se nenačtou náhledové obrázky buď vůbec (G+), nebo jiné, než jsou přiřazené k příspěvku (FB). Ale např. Pinterest načte správně.
    Kontaktoval jsem autory šablony a bylo mi odpovězeno

    the happen because you don’t has any images in the post and not upload a feature image

    a na odpověď, že náhledové obrázky mám u všech příspěvků napsal:

    update to 1.5.1 i use it in my demo and it works fine

    takže web, na který jsem odkazoval, vůbec neviděl.

    Zkoušel jsem přepnout na jinou šablonu, ve které je také sdílení a do nedávna jsem jí používal – vše v pořádku. Z toho jsem (možná mylně) usoudil, že je někde něco, s čím se současná šablona neshodne. Vypnutí všech pluginů nepomohlo. Proto chci čistit wp-options od starého balastu. Ale možná s tím brzy seknu a sdílet se nebude. Nervy mám jen jedny.

    #20261

    mirekk
    Participant
    Web

    A je to vyřešeno. Podpora šablony zklamala. Na volně přístupném fóru na velmi podobný dotaz odpověděli, na můj na podpoře plácají nesmysly.
    Abych byl konkrétnější: bylo potřeba vložit kus kódu do header.php

    #20262

    admin
    Keymaster
    Web

    :-) Co to bylo za šablonu? A nemáte odkaz na ten zodpovězený dotaz? Šlo o nějaké vložení tagů pro sociální sítě?

    #20263

    mirekk
    Participant
    Web

    Šablona je Multinews a odkaz na dotaz je TADY. Jen jsem upravil mom_post_image('medium'); na mom_post_image('full'); poněvadž pro G+ to bylo malé. Teď už má obrázek i správnou velikost se “zoubkováním” dole.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti