TracThorr

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: google font #18435

    TracThorr
    Participant

    Návod na práci s pluginem WP Cufón

    Nejprve si stáhněte font v určitém formátu (např. ttf, otf atd. – stačí jeden formát) a v řezech, které chcete použít. V nastavení WP Cufón klikněte na odkaz “Show Tutorial”, kde najdete tento odkaz:
    http://cufon.shoqolate.com/generate/
    Na zobrazené stránce uploadujete font ve všech řezech, které máte k dispozici a to v předepsaném pořadí. Dále si zvolíte, jak se má jmenovat font-family vygenerovaného písma (bude potřeba v nastavení WP Cufón) a zaškrtnete seznámení s EULA.
    V sekci “Include the following glyphs” zaškrtněte jaké znaky se mají zahrnout do vygenerovaného písma (osobně dávám “All”, abych měl jistotu, že budou vybrány i znaky s diakritikou, speciální symboly atp.).
    V sekci “Security” můžete zvolit pro jakou doménu chcete použít vygenerovaný font. Můžete nechat prázdné.
    Sekce “Performance & file size” a “Customization” neměnit. Poté zaškrtnete, že jste se seznámila s podmínkami použití, kliknete na odkaz “Let’s do this!” a vyčkáte, než vám prohlížeč nabídne soubor ke stažení s koncovkou *.js – toto je písmo, které potřebujete dále.
    Přes FTP vytvoříte v /wp-content/plugins adresář fonts, do kterého uploadujete soubor *.js. Vrátíte se do nastavení WP Cufón a v seznamu “Your fonts” byste měla mít vypsán font, který jste předtím uploadovala.
    V sekci “Your Cufón replacement-code” je následující:

    Cufon.set(‘fontFamily‘, ‘zekton‘).replace(‘h1‘)(‘h2‘)(‘h3‘);

    EDIT: Jednotlivé prvky mají na začátku a na konci jednoduchou uvozovku nahoře.

    Tučně jsou zvýrazněny hodnoty, které můžete měnit. Font-family použijete z formuláře, který jste vyplňovala při generování fontu. Pokud chcete přidat další prvky, které se mají nahradit novým písmen, vložte jej vždy takto: (‘prvek‘). Prvkem je zde tag, class nebo id, tedy vše, co lze nalézt ve style.css. Za poslední ) musí být středník.
    Nastavení níže neměnit a kliknout na tlačítko “Save Settings”.

    Toto je univerzální návod, pokud něčemu nerozumíte, můžete mě kontaktovat mailem na tracthorr[at]gmail.com.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti