svistik

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Jiné zobrazení postů na hlavní stránce vs. archiv #7258

    svistik
    Participant

    Zdravim, resil jsem problem se spatnym, resp. odlisnym rozdelenim prispevku na hlavni strance a v kategoorii v sablone Twenty ten a toto mi pomohlo k nalezeni reseni. Takze podekovani adminovi :-)

    Popis problému:

    Používám poslední verzi WP a základní šablonu Twenty ten. Pokud napíšu příspěvek, pak na hlavní stránce se mi zobrazí celý. Pokud najedu na stránku patřičné kategorie kam jsem ho přiřadil, vidím správně jen pár řádek a zbytek příspěvku po kliknutí na odkaz. Pokud použiju rozdělení příspěvku pomocí MORE (ve stejném místě, kde se to udělalo automaticky), pak mi sice zafunguje rozdělení na hlavní stránce webu (jen tam chybí před odkazem na pokračování ty tři tečky), ale na stránce patřičné kategorie skončí článek místem rozdělení a odkaz není.

    A řešení:

    v šabloně Twenty ten si najděte soubor loop.php, otevřete pro úpravy a uvnitř vyhledejte

    <?php the_content( __( ‚Continue reading <span class=„meta-nav“>→</span>‘, ‚twentyten‘ ) ); ?>

    a nahraďte za

    <?php the_excerpt(); ?>

    Pozor, v souboru je to 2×! Od této chvíle není potřeba používat ruční dělení příspěvku na hlavní straně, příspěvek se rozdělí automaticky. Nevýhoda: Pokud se pokusíte rozdělit ručně, před hranicí automatického rozdělení (spočítal jsem to na 278 znaků), pak se v místě ořezu příspěvek ukončí a odkaz na pokračování se neukáže. Pokud oříznete za hranicí, tento ořez nemá efekt a provede se přednastavený.

    Shrnuto: Pokud chcete ořez příspěvku v šabloně Twenty ten automatizovat tak aby byl jak v kategorii, tak i na hlavní stránce, proveďte podle popisu nahoře. Pokud chcete rozdělovat ručně pomocí značky MORE, aby bylo rozdělení jak na hlavní stránce tak i v kategorii, nahraďte druhý a třetí výskyt

    <?php the_excerpt(); ?> za

    <?php the_content( __( ‚Continue reading <span class=„meta-nav“>→</span>‘, ‚twentyten‘ ) ); ?>

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti