Lajka

Přehled odpovědí

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na téma: Po přihlášení se neobnoví stránka #35867

    Lajka
    Participant
    Web

    Tak problém vyřešen – bylo nastavené cachování přímo na serveru webhostingu (Wedos). Jak “se” tam nastavilo, zatím netuším, ale to už není wordpressová záležitost ;-)

    odpověď na téma: háčky čárky soubory #14405

    Lajka
    Participant
    Web

    sjiamnocna, díky. Zdá se, že jsem našla (http://wordpress.org/extend/plugins/media-file-renamer/), pak dám vědět, jak to dopadlo.

    odpověď na téma: háčky čárky soubory #14403

    Lajka
    Participant
    Web

    Tak mám asi podobný problém – ovšem po změně hostingu. Vím, že se diakritika v názvech souborů nepoužívá, bohužel nejsem schopná kontrolovat všechny uživatele, kteří obrázky na web vkládají. Na původním hostingu se vše zobrazovalo bez problémů, tak jsem to neřešila.

    Teď jsem ale hosting změnila a obrázky, které mají v názvu souboru diakritiku nebo mezeru se přestaly zobrazovat. Zkoušela jsem výše uvedený plugin, ale bez výsledku :-(

    Zvláštní je, že nahrát nový obrázek s diakritikou jde bez problémů – zobrazuje se. Na FTP názvy nově vložených souborů s diakritikou vypadají stejně jako ty původní, odkazy jsou taky stejné, ale zobrazí se mi jen ten obrázek, který je vložený až po změně hostingu.

    Jedná se opravdu o spousty článků, ve kterých obrázky jsou, navíc často jako featured image, takže ruční přejmenování nepřichází v úvahu. Dá se to nějak řešit?

    odpověď na téma: Zmatky v přihlášení #12275

    Lajka
    Participant
    Web

    Lukenzi, děkuju za postřeh. Taky nad tím dnes pořád přemýšlím a taky by to bylo na dlouhý příspěvek :-) Vím, že na 100% nikdo ruku do ohně za odhalení podvádění nedá a asi ani nemá moc smysl se tím sáhodlouze zabývat. Musím přiznat, že v tomhle případě už je v tom i osobní zájem zjisti, jak to teda je, aniž bych měla potřebu to nějak dál řešit a rozmazávat. no nic, to je na jinou debatu jinde…

    Ale i tak by mě zajímalo, jak navázat nějakou novou funkci na přihlášení uživatele?

    odpověď na téma: Zmatky v přihlášení #12273

    Lajka
    Participant
    Web

    Tak ještě jedna otázka :-)

    – začala jsem ukádat info o uživateli v okamžiku odhlášení, ale nedaří se mi totéž při přihlašování – navazuju to na funkci wp_signon, ale nestane se vůbec nic. K jaké funkci tu novou přidat? nebo v čem by mohl být problém?

    odpověď na téma: Zmatky v přihlášení #12272

    Lajka
    Participant
    Web

    Ještě dotaz – jak můžu zkontrolovat, jestli neodesílají 2 uživatelé komentáře z 1 počítače? – zjistila jsem, že mají shodný comment_agent ve wp_comments, ale to je asi málo, ne?

    odpověď na téma: Zmatky v přihlášení #12271

    Lajka
    Participant
    Web

    Děkuju za tip. Ano, uživatelé se skutečně přihlašují (login+heslo).

    Jde o to, že na webu dělám soutěže a někteří se zaregistrují několikrát, aby měli víc šancí vyhrát. Sice mám v pravidlech, že stačí důvodné podezření k vyloučení ze soutěže, ale teď to řeším zrovna s osobou, které dosud působila důvěryhodně. Tvrdí, že ze svého počítače se přihlašuje sama, ta druhá osoba má jen tu společnou linku.

    Zkusila jsem WP-Activity, ale nezaznamenává mi odhlášení uživatele, jen přihlášení, editaci účtu, příspěvky a komentáře.

    Napadlo mě, že by se dalo přes add_action přidat k přihlášení a k odhlášení funkci, která uloží do db id uživatele, čas a ip. vyzkouším a dám vědět ;-)

    Nebo ještě druhé možné řešení – ale s tím už si nevím rady technicky – jen u těchto podezřelých účtů ukládat navíc nějaké cookie s delší platností, kam se budou načítat všechny přezdívky přihlášené ze stejného počítače. Lze to?

    odpověď na téma: Vypsat články označené 2 konkrétními štítky #10943

    Lajka
    Participant
    Web

    Obě tyto možnosti jsem zkoušela a vždycky se mi to celé kouslo :-( Potřebuju mít ty výpisy stránkované, takže jsem zatím zůstala u toho třetího štítku navíc, případně kombinace štítku s rubrikou.

    odpověď na téma: Vypsat články označené 2 konkrétními štítky #10940

    Lajka
    Participant
    Web

    jj, tím novým tagem jsem to nakonec opravdu obešla :-) původně mi přišlo zbytečné, aby ty články, co takhle potřebuju vybrat, měly další tag navíc.

    U funkce query_posts() jsem našla možnost vypsat články náležející do dvou kategorií najednou, tak mi přišlo logické, že u tagů by to mohlo fungovat taky:

    At 2.3 this combination will return posts belong to both Category 1 AND 3, showing just two (2) posts, in descending order by the title:

    query_posts( array( 'category__and' => array(1,3), 'posts_per_page' => 2, 'orderby' => 'title', 'order' => 'DESC' ) );

    odpověď na téma: Náhledový obrázek pod perexem #9455

    Lajka
    Participant
    Web

    Tak už jsem na to přišla, děkuju za nakopnutí :-)

    Vpodstatě tam bude:

    the_excerpt();

    the_post_thumbnail();

    the_content();

    … přičemž teda nebudu používat pro oddělení excerptu (perexu) <!–more–> v textu, ale dám ho rovnou v administrace do pole Stručný vvýpis příspěvku.

    Teď akorát přesunout ty úvody u vložených článků, ale to už snad nějak půjde… (ale kdyby se to dalo nějak šikovně obejít nebo existoval nějaký plugin, tak si nechám poradit ;-)).

    odpověď na téma: Náhledový obrázek pod perexem #9454

    Lajka
    Participant
    Web

    Děkuju.

    Já bych do toho post-template.php nelezla, ale jiný použitelný návod se mi nepodařilo najít :-)

    V šabloně jsem pátrala v single.php, tam jsem zvládla upravit velikost toho náhledového obrázku, případně zarovnání, ale pořád je nad celým textem článku. Funkce the_excerpt() tam nikde není, ani v loop.php jsem ji nenašla, mám tam jen the_content().

    Taky si nejsem jistá, jestli mluvíme o tomtéž. Ve výpisu článků v rubrice a archivu ten thumbnail neřeším, jde mi jen o otevřený celý článek – to jsem myslela, že v šabloně řeší soubor single.php…???

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

WordPress – novinky, návody a zajímavosti