Worldpress blog

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1201

    mptackova
    Participant

    Dobry den,

    rada bych se zeptala jestli by mi prosim nekdo nepomohl, kde bych nasla plugin na http://www.chelseastirlenphotography.com/blog/?cat=9 na omezeni textu na hlavni strance (perex) a uvodni fotku s textem http://www.studio3z.com/blog/, presne jako je to zde.

    Dekuji za pripadne rady.

    #9425

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Předně vás upozorním, že se ( pokud myslíte CMS ) nepíše Worldpress, ale WordPress.

    Blog, na něž odkazujete, používá Placenou šablonu. Navíc si nemylím, že je to řešeno pluginem, proč také, když to lze jednoduše napsat. Nevím, jakou šablonu používáte, a navíc jde o celkem obecnou věc. Kód je tedy psán “hole” bez začlenění do šablony.

    (1)

    V souboru category.php nahradit the_content za the_excerpt( viz: http://www.neteyes.cz/clanky/zacatky-s-wordpressem-nahledove-obrazky-a-strucne-vypisy/ ) .

    (2)

    <h2><a href="<?php the_permalink(); ?>"<?php the_title(); ?></a></h2>
    <?php the_excerpt(); ?> <?php if ( has_post_thumbnail() ) : ?>
    <a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_post_thumbnail( array( 398, 268 ), array( 'class' => 'alignright' ) ); ?></a>
    <?php endif; ?>

    PS: Pokud chcete určit délku stručného výpisu, přidejte následující kód do souboru functions.php a nahradte “20” požadovaným číslem.

    function new_excerpt_length($length) {
    return 20;
    }
    add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');

    PS2: Pokud By jste chtěla, aby se za stručným výpisem zobrazil odkaz na zobrazení celého článku, stačí přidat následující kód do souboru functions.php:

    function new_excerpt_more($more) {
    global $post;
    return '<a href="'. get_permalink($post->ID) . '">Celý článek...</a>';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'new_excerpt_more');

    Neteyes.cz

    #9426

    admin
    Keymaster
    Web

    Kromě výše uvedeného řešení s automatickými stručnými výpisy je možné také začít používat tlačítko pro pokračování textu, takže pak můžete bez problémů ponechat v šabloně funkci the_content(). Stačí při úpravách článku nastavit kurzor tam, kde chcete oddělit úvodní text a kliknout na přílušné tlačítko ve vizuálním editoru (další podrobnosti např. zde). DO každého příspěvku tak vlastně přidáte značku, která oddělí úvodník (zobrazovaný na úvodní stránce) od celého textu článku.

    A pokud jde o obrázky, tak součástí WordPressu je funkce náhledových obrázků, což je přesně to, co hledáte. Pročtěte si podrobně náš návod a zkuste ho implementovat do své šablony. Pokud narazíte na nějaký problém, tak se klidně ptejte…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti