Málo paměti na serveru?

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (7 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1202

    nezesilet.cz
    Participant
    Web

    Akoj ve spolek, jsem wordpressí nováček. Nainstaloval jsem si WordPress, dal jsem do něj asi 5 pluginů, co doporučují na http://blog.h1.cz a přestala mi fungovat administrace. Stránky pro návštěvníky se normálně zobrazují, ale wp-admin píše buď 500 Server error, anebo zobrazí jen úplně čistou stránku.

    Díval jsem se do error logu Apache a je tam spousta těchto hlášek:

    PHP Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes) in /var/www/vhost/nezesilet.cz/httpdocs/wp-admin/menu-header.php on line 99…

    Jestli to dobře chápu, v Apachi je nastavený limit, kolik paměti může stránka použit, a po přidání pluginů se do toho limitu wordpress nevejde. Kdy pluginy vymažu, tak to funguje. Dělám něco špatně, nebo je taková spotřeba paměti normální normální a já mám příliš přísný hosting? Nebo nějaká úplně jiná odpověd´?

    Předem díky, Laďa

    #9427

    mirekk
    Participant
    Web

    Já osobně, pokud bych se nemohl dostat do administrace, bych přes ftp smazal, nebo aspoň dočasně přejmenoval složky se všemi naposled instalovanými pluginy, zkusil zda mi administrace poté funguje a nainstasloval plugin WP-Memory-Usage, který v administraci ukáže využití paměti na serveru.

    Odkaz pro stažení: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-memory-usage/

    #9428

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, problém je v nedostatečné paměti (memory_limit v nastavení PHP). Podle chybové hlášky máte povoleno pouze 32 MB, což sice stačí na samotný WordPress, ale pokud nainstalujete nějaké další pluginy, tak dojde k problémům. Požádejte o navýšení poskytovatele hostingu, možná si budete muset něco připlatit. Jaký hosting a tarif používáte? Prohlédněte si související témata u nás na fóru, určitě tam najdete další tipy ohledně tohoto problému.

    Dočasné řešení problému a zprovoznění administrace správně popsal mirekk, díky.

    #9429

    neteyescz
    Participant

    Mirekk: Thanks :-)

    nezesilet.cz:

    Dobrý den,

    Jedná se o velmi častý problém, který zde řešíme. Problém je v tom, že daný hosting má memory_limit na malé hodnotě a tak při přidání několika pluginů se může vyskytnout právě tato chyba.

    Řešení:

    Osobně doporučuji aktivovat váš hosting s prosbou o navýšení memory_limit. Pokud by vám nebylo vyhověno, lze se ještě pokusit o níže uvedená řešení a nebo nějáké pluginy oželet, či změnit hostera(Wedos, 30 KČ měsíc, memory_limit – 128 MB). Pro sledování samozřejmě lze užít výše uvedený plugin WP-Memory-Usage , jako pěkný se ale jeví u plugin wordpress.org/extend/plugins/wp-overview-lite/ .

    http://jedenbod.cz/311-wordpress-fatal-error-allowed-memory-size-of-33554432-bytes-exhausted.html

    http://blog.jankaspar.cz/jak-obejit-memory-limit-ve-wordpressu-kdyz-to-nejde-pres-htaccess/

    Neteyes.cz

    #9430

    kubalap
    Participant

    Wedos doporučuji. Je pro WP velmi vhodný.

    #9431

    Jirik
    Participant
    Web

    Mám stejný problém jako tazatel původní otázky a nějk mi od něj chybí zpětná vazba, jestli se mu podařilo problém vyřešit a jakým způsobem řešil. Mám tesotvací instalaci WP a po nainstalování nějakého pluginu mi to vyhodilo hlášku Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 7680 bytes) in /home/www/jirikovovideni.eu/subdomeny/www/wordpress/wp-admin/includes/deprecated.php on line 686

    Stránky se zobrazují validně, ale do administrace se nedostanu protože to vyhazuje onu hlášku.

    #9432

    admin
    Keymaster
    Web

    Podívejte se na související vlákna na fóru. Najdete tam mnoho tipů jak paměťovou náročnost snížit (zejména u české verze WordPressu), jak vytížení paměti sledovat pomocí pluginů nebo jak deaktivovat plugin, když se nemůžete dostat kvůli chybě do administrace (viz také hned první odpověď v tomto vlákně). Obecně by ale mělo nastavená hodnota 64 MB pro memory_limit stačit. Kolik používáte pluginů a jaké?

    #9433

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Osobně to řeším vždy domluvou s webhosterem. Reálně není žádný velký důvod proč by se tomu měl bránbit. Třeba nezoptimalizované výběry dat z velkých databází jsou pro hosting podle mně mnohem větší zlo, než vyšší využití paměti.

    Takže já doporučuji domluvu, nebo změnu hostingu…

    #9434

    Jirik
    Participant
    Web

    mám instalováno 9 pluginů posledním bylo bbpress, ale to už nastal ten problém při instalaci. Zkusím řešit s hostingem. Každopádně děkuji za reakci i za toto forum a celkově za podporu wp.

    #9435

    Jirik
    Participant
    Web

    Vyřešil jsem prozatimně smazáním plužinu bbpress a už to běží jak má. Pokud hosting nenavýší pamět přecházím k wedos

    #9436

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Ahoj,

    zrovna jsem se s tím taky setkal. Paměť si do budoucna nějak pořeším ale není mi jasná jedna věc.

    WordPress mi při nahrávání fotky (500kB) do médií vyhodí hlášku

    Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 4608 bytes) in …/media.php on line 254

    Wp sice ukazuje, že může nahrávat 8mB, což je trochu pro uživatele zrádné (asi je to povoleno v php.ini pro upload ), každopádně to koliduje s tím co uživatel vidí a jaký nastává problém…

    To jen taky mezi řečí :-)

    #9437

    admin
    Keymaster
    Web

    Jirik: Pokud používáte čekou verzi, tak můžete zkusit tento plugin, který by měl několik MB paměti “uspořit”. Obecně by ale mělo 64 MB paměti (memory_limit) stačit i pro mnoho pluginů. Můžete vyzkoušet některé pluginy deaktivovat a měřit pomocí pluginu WP-Memory-Usage využívanou paměť. Jaký používáte hosting a jak zareagoval na žádost o navýšení paměti?

    wifi_jirka: Ano, pletou se tam dvě různé hodnoty. Jedna hodnota je povolená velikost pro nahrávání obrázků (8 MB, direktiva upload_max_filesize v php.ini), takže obrázek o velikosti 500 kB by měl být v pořádku nahrán. Jenže během nahrávání dochází k automatickému zpracování náhledů, které vyžaduje trochu více paměti (memory_limit) než je obvyklé. A pokud je paměti nedostatek, tak to bohužel skončí touto chybovou hláškou…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti