Kdy bude čeština pro WP 3.4.1 ?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Kdy bude čeština pro WP 3.4.1 ?

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Pavel a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1853

    rbartuska
    Participant
    Web

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, kdy plánujete češtinu pro WP 3.4.1 ? Děkuji za reakci.

    Radek Bartuška

    #12212

    kubalap
    Participant

    Můj osobní názor je, že čeština nebude.. ne pro tuto verzi a bůh ví jestli vůbec ještě. Já tedy nechci překladatele nějak pranýřovat, podobnou neplacenou charitu dělám taky, takže vím, že mě to tak maximálně štve, když mě někdo honí, ale… je to 6 týdnů od vydání 3.4, čeština je poslední jazyk (když pominu exotické jazyky), který ještě není, admini nikterak nekomunikují pod příslušným článkem atd. Neznám důvod, možná je to prázdninami, nevím, ale já už s tím třeba nepočítám.

    #12213

    admin
    Keymaster
    Web

    Neviděl bych to zase tak černě :-)

    Zkusím to celé trochu vysvětlit. Na češtině se začalo pracovat už před vydáním WordPressu 3.4, pak ale došlo k zásadnímu problému – dočasně nás opustil hlavní překladatel, protože dostal “nabídku, která se neodmítá” a vyrazil na několik měsíců za hranice. Takže dokončení češtiny spadlo na zdejšího admina a ještě jednoho kolegu, kteří však už měli v červenci naplánovaný “prázdninový provoz”, který lze definovat přibližně takto:

    Práce + děti + výlety + prázdniny + dovolená = není čas na překlad

    Výsledek je vidět i na fóru, kde odpovídáme s poměrně velkým zpožděním. Od příštího týdne by se to už ale mělo zase začít trochu zlepšovat. Čeština je rozpracovaná a postupně se ji snažíme kompletovat, ale nikam nespěcháme. Opravdu zatím stačí jednoduše aktualizovat na anglickou verzi, velká většina administrace zůstane v češtině. Neberte ale prosím v potaz aktuální stav češtiny z online aplikace, protože jsme už mnohem dále a lépe se prostě občas pracuje offline. Navržené překlady máme stažené a používáme je při doladění finálního znění. Podařilo se také najít a odstranit mnoho souvisejích problémů, které jsme reportovali vývojářům a budou postupně odstraněny v dalších verzích WordPressu. Vytvořili jsme také alespoň plugin, který automaticky zprovozní aktuální češtinu pro výchozí šablony.

    Takže kdy? Nebude to už v červenci, ale čeština určitě vyjde ještě o prázninách…

    #12214

    rbartuska
    Participant
    Web

    ok díky za info. Já raději počkám s aktualizací až bude i čeština. Přeci jenom administrace neslouží jenom mě a musí to mít nějakou formu.

    #12215

    admin
    Keymaster
    Web

    Ehm, tak koukám, že jsem se s odhadem nakonec trochu unáhlil :-(

    Kolega už se sice konečně vrátil ze zahraničí, ale bohužel měl několik týdnů zpoždění, podrobné vysvětlení najdete zde.

    Prosím nekamenovat, snažil jsem se…

    #12216

    rbartuska
    Participant
    Web

    v pohodě, o nic nejde to se stává:) Snad se to tedy povede teď. Já už počkám ty 3 týdny a budu držet palce:)

    #12218

    Pavel
    Participant

    Dobrý den,

    už asi 3 neděle se chystám naistalovat wordpress (nová instalace), ale stále vyčkávám. Co byste mi prosím doporučili? Instalovat poslední českou verzi 3.3.2 nebo naistalovat poslední verzi v angličtině anebo počkat na překlad 3.5? Chtěl bych mít připravený redakční systém ještě před dvolenou v lednu, kdy tam už chci psát postřehy atd.. Díky za odpověď :)

    #12219

    admin
    Keymaster
    Web

    Pavel: Ano, zatím doporučujeme nainstalovat českou verzi 3.3.2 a následně ji automaticky aktualizovat na nejnovější 3.4.2 (čeština zůstane z velké části zachována). Už by se také měla pomalu objevit testovací verze české verze pro 3.4.2 (podrobnosti).

    #12220

    Pavel
    Participant

    admin: Díky za radu, udělám to tak :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti