Zmena farby odkazov a anglickeho textu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Zmena farby odkazov a anglickeho textu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27878

    maximusbz
    Participant

    Ahoj potreboval by som poradit ako zmenit farbu odkazov a anglicky tex napr “leave a coment na nieco slovenske . dakujem za radu

    http://ochotnickedivadlostozkar.6f.sk/

    je to sablona refur

    #27879

    Tomáš
    Participant

    Barvu odkazů změníš v souboru style.css někde okolo řádku č. 470. Nezapomeň ale, že při každé aktualizaci šablony se tam nastaví výchozí hodnoty (vytvořením child theme tomu předejdete)! Pokud chceš šablonu přeložit postup podle tohoto návodu. Pokud chceš přeložit jen pár řetězců tak si tady stáhni .po soubor, který si můžeš libovolně upravit pomocí Poeditu. Upravený .po a .mo (měl by se sám vygenerovat během ukládání v Poeditu) soubor ulož na web do složky /wp-content/languages/themes.

    #27886

    maximusbz
    Participant

    ahoj dakujem za radu tu farbu som prepisal ale ten anglicky text mi nefunguje v ubuntu mi nejako nechce instalnut poedit resp namiesto toho mi to otvara v gedit v com sa to sice upravit da ale negeneruje to .po a .mo . A zrejme to aj nenahravam ok . mam to nahrat priamo do lang temz refur alebo len tam kde su preklady tem wordpress :D . dakujem

    #27888

    Tomáš
    Participant

    Pro vygenerování .mo souboru zkus tento odkaz. A překlad pak ulož do složky lang v šabloně. Ale pozor, po instalaci WordPressu 4.6.x se budou jazykové balíčky přednostně načítat ze složky /wp-content/languages/themes.

    #27948

    admin
    Keymaster
    Web

    Doplním jen pár poznámek:

    – Šablona Refur vypadá dobře, barva odkazů je přesně tam, kde napsal @mobby2561.

    – Rozhodně byste ale neměl upravovat přímo soubor style.css, protože při další aktualizaci šablony budou změny přepsány. Pročtěte si prosím návod, jak správně upravovat WordPress.

    – Pokud máte problémy s překladem pomocí programu Poedit, tak stačí nainstalovat plugin Loco Translate a můžete překládat přímo v administraci WordPressu a nemusíte řešit žádné soubory (.mo soubor je generován automaticky, překlad bude ukládán do vhodné složky /wp-content/languages/themes).

    @mobby2561: V chystaném WordPressu 4.6 dojde k nějaké změně z hlediska načítání lokalizačních souborů? Zatím jsem to nikde nezaznamenal, ale možná jsem to přehlédl…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti