WooCommerce a WP Memory Limit

Zvolené téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22126

    admin
    Keymaster
    Web

    Už několikrát se mi poslední dobou stalo, že se někomu nelíbí informace, kterou získají ve WooCommerce (menu Eshop – Stav systému):

    WP paměťový limit: 40 MB – Doporučujeme nastavit velikost paměti alespoň na 64MB.

    A doplněno odkazem na manuál. A následně tedy uživatelé zasahují tam, kde tomu moc nerozumí a rozbijí si úpravami např. soubor wp-config.php, atd.

    40 MB je pouze výchozí hodnota konstanty WP_MEMORY_LIMIT, kterou WooCommerce v tomto případě z neznámého důvodu používá (podrobnosti např. zde). WordPress samozřejmě pochopí, že máte k dispozici paměti mnohem více a žádný problém se neobjeví.

    Problém byl nahlášen i vývojářům WooCommerce, ale evidentně to řešit nechtějí, takže to prosím s klidným srdcem ignorujte také.

    Není potřeba (alespoň pokud je mi známo) nikde nic měnit, ani doplňovat konstantu WP_MEMORY_LIMIT s vyšší hodnotou do souboru wp-config.php. Důležité je zejména to, jakou hodnotu paměti máte dostupnou přímo od hostingu, tedy PHP memory_limit. Pokud máte více než 40 MB (např. u Wedosu je to standardně 128 MB), což už asi mají dnes všichni (jinak by jim česká verze fungovala dost na hraně), tak není třeba tuto dezinformační hlášku nijak řešit…

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti