Wehosting a dvě domény

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lucas11.05 a poslední změna je stará 4 roky, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38146

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,
    mohu poprosit o radu?
    Je delší dobu existující doména s webhostingem taxi-dobes.cz a byla vytvořená nová webová stránka na doménu a webhosting taxitrebic-dobes.cz Vím ted už že je to špatně a nemělo by to být ,když jsou stránky stejné.Jak prosím toto nejlíp vyřešit když jsou domény s webhostingy aktivní?
    děkuji za odpověd
    Lukáš

    #38147

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud to už máte hotové, tak to asi nechat být než bude potřeba zaplatit hosting. Potom můžete použít pro druhou doménu pouze alias, kdy bude zobrazovat obsah webu na první doméně. Alespoň jestli jsem to dobře pochopil a chcete mít stejný obsah webu na obou doménách. K čemu je vlastně dobré mít další doménu?

    #38148

    Azifaral
    Participant
    Web

    @admin: Já bych tedy jednu z těch domén zlikvidoval hned, pod pojmem zlikvidoval mám na mysli přesměroval, protože pořád je tady duplicita obsahu. Jinak toto jsme celé řešili tady a já měl za to, že už to máte @Lucas11.05 dávno vyřešeno, takže trochu koukám, že se to tady objevuje znovu.

    #38150

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral: Aha, díky, já jsem to z toho tématu odebral a udělal jako nový dotaz, protože jsem četl jen konec a tam řešil něco uživatel @xiao :-(

    #38153

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,
    jj, četl jsem si témata i s @xiao. Byl jsem delší dobu pryč ,tak se stránka dělala později. chtěl bych jak říkáte zlikvidovat stránku ,která je již delší dobu v provozu. Přiznám se ,že z toho úplně nevím jak, aby se odkazovala na nově vytvořenou stránku. Přes allias jsem čet, že by měla být jen doména bez webhostingu, tak mi to zas domotalo hlavu…omlouvám se…toto jsem nikdy nedělal a jsem v začátcích, tak bych nerad nějak domotal a popletl!
    díky za opověd
    Lukáš

    #38154

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    to co jste četl je vlastně v pořádku, ale to jenom protože vy tu doménu natvrdo nasměrujete jinam. Pro laické a jednodušší pochopení.
    1. Webhosting berte jako nákupní centrum v městě, které vlastníte.
    2. Doména a především její nastavení je cedule jako ukazatel, která “vaše zákazníky” k tomuto nákupnímu centru dovede.
    3. Váš případ je legračnější v tom, že vy jste si z nějakého nepochopitelného důvodu “postavil” ještě jedno nákupní centrum hned vedle toho prvního, z naprosto stejnými obchody a nabídkou zboží, dokonce jste ho nazval skoro stejně a teď vlastně ty lidi tlačíte na jedno místo, ale pod dvěmi různými názvy, což nemá logiku a stojí vás to jenom peníze na víc.
    4. Takže logicky uděláte to, že to jedno zbouráte. No jo, ale co s těmi cedulemi, které už máte na to zrušené centrum a vy jste si jejich pronájem zaplatil na “rok dopředu”. No vždyť ty centra byly vedle sebe, tak je tedy necháte, ti lidi tam dojdou. Maximálně na nich uděláte přelepku s novým jménem. Tady už nám ta analogie s doménama trošku hapruje, protože to není úplně přesné, ale lépe a jednodušeji to neumím. :D

    Takže zpět k webhostingu a doménám. To jestli vám na webhostingu běží a nebo ne, to je doméně úplně jedno.
    1. Vy prostě tu jednu doménu taxitrebic-dobes.cz nasměrujete na doménu taxi-dobes.cz.
    2. Na webhostingu taxi-dobes.cz, řeknete, že doména taxitrebic-dobes.cz je aliasem a tím dojde k tomu, že uživatel té domény taxitrebic-dobes.cz se v tu chvíli, kdy ji napíše do vyhledávače dostane na webhosting domény taxi-dobes.cz. To že existuje nějaký obsah na webhostingu taxitrebic-dobes.cz už v té chvíli víte jenom vy (a tedy my co to tady čteme :D). A jak už jsem několikrát říkal, aby vám nevznikaly další zbytečné náklady, tak ho klidně zrušíte.

    Uff, jsem se zase rozepsal. :D

    #38309

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,
    určitě to vysvětlujete dobře a super!To jen já jsem v tem zabržděnej s převedením do praxe! :) přesměrování jsem udělal ve wedosu,ale zas nevím zda je to vše.Od té doby mi to v Google Search Console ukazuje chyby…třeba odkaz…http//:taxitrebic-dobes.cz/dsc_0201/ ,tato zkratka s nějakým číslem za lomítkem je u každého chybného odkazu (U odeslané adresy URL došlo k problému s procházením). Přesměrovaná doména ,tak ve Wedosu ukazuje stále aktivní webhosting, i když přesměrování funguje…nevím zas kde co…? a prosím o radu…u jiné webové stránky se mi pro SEO v Elementoru nenačte text,interní a externí odkazy…toto se mi ještě také nestalo tak nevím také jak opravit ,aby SEO načetlo nejen texty dělané v Elementoru.

    Děkuji a přeji šťastný nový rok :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti