wehosting a doména

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Xiao a poslední změna je stará 4 roky, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37686

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,
    může někdo poradit zda nebo jak udělat z fungující webové stránky na novou doménu a webhosting udělat tutéž stránku bez toho aby se dělala znova podle fungující již vytvořené webové stránky?
    Děkuji Lukáš

    #37687

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, četl jsem to několikrát, ale pořád netuším co by jste vlastně potřeboval. :D Mohl by jste to prosím napsat znovu a srozumitelněji?
    Děkuji.

    #37703

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,
    také jsem si říkal zda to bude k pochopení :D
    jak to napsat dobře…?!
    je nově vytvořená webová stránka taxi-dobes.cz.Majitel taxislužby si přeje ještě jednu doménu novou z webhostingem k vytvoření nové stránky…však úplně stejnou jak je již fungující stránka taxi-dobes.cz.
    Rád bych se tím zeptal,zda budu muset dělat novou stránku celou znova stejně podle již fungující stránky taxi-dobes.cz nebo zda jde udělat duplikát či kopie stránky a nahrát na novou doménu s webhostingem?
    děkuji za odpověd a snad jsem se do toho zas nezamotal a je to srozumětlivější :)
    Lukáš

    #37704

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    noo, ne že bych z toho byl výrazně rozumnější …ale jak to chápu tak je to takto.
    1. Existují funkční stránky http://taxi-dobes.cz/
    2. Klient má ještě jednu doménu – příklad http://www.taxi-sluzby.cz
    3. Chce, aby i na této druhé doméně byly stejné/shodné, toto je důležité slovo, informace jako na doméně http://www.taxi-dobes.cz

    Důležitá věc – nemůžete mít udělané 2 či více webů, kde budou stejné informace, to se vyhledávačům, majoritně google nebude moc líbit a butete za to penalizovaný, protože alfa a omega informací na internetu je unikátnost.

    Takže pokud ty informace jsou stejné, tzn. že chcete i do budoucna bude na těch doménách totéž, tak nebudete budovat dvoje stránek, ale pouze tu druhou doménu nasměrujete na tu první. A to uděláte takto.

    Uděláte ALIAS domény – přímo v DNS zápisu té druhé domény (náš př. taxi-sluzby.cz) uděláte A záznam takový, že bude směrovat na stejnou IP adresu http://www.taxi-dobes.cz a na úrovni webhostingu řeknete doméně taxi-sluzby.cz, že je aliasem domény http://www.taxi-dobes.cz. Pak po zadání do prohlížeče dojde k okamžitému přesměrování na existující web a bude to tak vždy. Toto řešení je jednoduché, trvalé a nic nestojící. :)

    Ale možná, že jsem ten váš popis přece jenom špatně pochopil a je to jinak. :)

    #37705

    Lucas11.05
    Participant

    dobrý den,
    pochopil jste to úplně nejlíp a děkuji moc!
    Ještě jestli se můžu zeptat …jak při vložení videa zabespečit video proti stahování….Aby si to video nemoh nikdo stahovat jen tak pro sebe.Je nějaký plugin či možnost takto zabezpečit video proti stahování či kopírování?
    Děkuji
    Lukáš

    #37707

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no existují pluginy typu WP Content Copy Protection & No Right Click , ale počítejte s tím, že se jedná o zákaz pro běžné uživatele. Pokud někdo bude chtít si stáhnout to vaše video, tak prostě najde řešení, zatím jsem nenašel stránku z které bych nedokázal image nebo video stáhnout. Ono jediné 100% řešení je to, že tam prostě to video na internet nevložíte. :D A navíc, předpokládám, že je ve vašem zájmu aby se to video šířilo, spíše bych do něj vložil např. do některého z rohů logo jako copyright, na začátek / konec dal upoutávku na firmu atd. I to je samozřejmě “hacknutelné”, ale tam už většinou to množství práce převažuje nad ziskem.

    #37736

    Lucas11.05
    Participant

    Dobrý den,děkuji za všechny odpovědi.Tak nějak s tím počítám,že stoprocentně zajištěné proti stáhnutí to nebude.Jsem v začátcích tvorby stránek a každá stránka něco nového naučí,ale na jedné je toho teď trochu víc k naučení… :) rád bych se i zeptal ,jak vytvořit stránku kde mohou návštěvníci vkládat na stránku,své příspěvky či přání…příběhy a pod…? děkuji za odpověď Lukáš

    #37802

    Xiao
    Participant

    Dobrý den, chtěl bych poprosit o dodatečnou informaci k tomu aliasu k již funkčnímu hostingu. Děkuji.

    Když vepíšu do vyhledávače alias tak bych byl rád, aby se po načtení webu nezměnil v řádku na původní doménu hostingu, ale aby tam zůstal ten alias. Je to možné někde nastavit?

    Děkuji
    Olda

    #37804

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, ale to právě vy nechcete :D, protože pak vlastně dojde k té penalizaci ze strany Google. Jak jsem psal výše, vyhledávače dnes staví na unikátním obsahu. Ve chvíli kdy to nebudete mít jako alias, tak to Google (Seznam) bude brát tak, že jedna nebo druhá strana vlastně okopírovala celý obsah. A to je to, proti čemu on intenzívně bojuje. Koneckonců proti tomu bojujete i vy, když chcete mít web zabezpečený proti kopírování. Pokud už za každou cenu chcete mít aktivní obě domény, tak na jedné doméně provozujte celý web a na druhé si udělejte jenom obyčejnou jednoduchou onepage, která bude lidem říkat, že existuje web XY a bude na něj odkazovat. To je z pohledu vyhledávačů dobré, protože máte aktivní odkaz a obojí je unikátní obsah. Ale pozor, opravdu se bavíme o unikátním obsahu, tzn. že ne že vykopírujete určité texty a vrazíte je na tu onepage, v tom Google nejsou pitomci …tedy jsou, ale ne až zase takoví :D.

    #37806

    Xiao
    Participant

    To je parádní odpověď, díky moc Azifaral :)

    Ještě jedna otázečka prosím. Když mám hosting s doménou a chtěl bych ten hosting přejmenovat, dát mu jinou doménu jako hlavní, ovlivní to negativně SEO?

    Děkuji velice :)

    #37807

    Azifaral
    Participant
    Web

    No samozřejmě, že se to tomu Google moc líbit nebude :) Prostě tomu Google najednou říkáte, že všechny ty stránky jsou na nové adrese a ty staré vám budou vykazovat chybu 404 (stránka nenalezena). Takže aby se to SEO udrželo “v chodu” tak musíte udělat podmíněné přesměrování 301 staré url adresy na novou. Jde prostě o to, aby když uživatel zadá starou adresu, byl okamžitě přesměrovaný na adresu novou a to optimálně 1:1:
    Takže laicky:
    1. Změníte ve wordpressu doménu, takže nezapomeňte, že musíte udělat i změnu v databázi, viz zde.
    2. Pak bych udělal, ze staré domény alias k doméně nové.
    3. Buď použijete plugin pro podmíněné přesměrování (např. Simple 301 Redirects), nebo uděláte to přesměrování v .htaccess pomocí tohoto zápisu

    RewriteEngine on
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain.com [NC,OR]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.olddomain.com [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ https://newdomain.com/$1 [L,R=301,NC]

    4. Musíte tento nový web zaindexovat v Google Search console. Přidáte Sitemap soubor a optimálně je vnutit projetí robotem pomocí Kontrola stránek URL
    5. Totéž udělat na Seznamu

    No a pak se dát na modlení, aby to proběhlo všechno co nejrychleji. :) Snad jsem tedy na něco nezapomněl.

    #37809

    Xiao
    Participant

    Tak to mám teda štěstí, že jsem se zeptal, protože podle znalostní báze wedosu to vypadá, že přejmenovat hosting je prostě brnkačka, která jenom na chvíli vyřadí stránky z provozu. Díky moc, to jste mě zachránil. Do toho nejdu.

    Jestli můžu ještě jedna věc. Hosting má nějakou hlavní doménu. Tu ale vůbec nepoužívám a prezentuji se jinou (aliasem). Pokud bych se začal prezentovat tou hostingovou doménou ( na letácích, on line inzerce a pod.), takže by zákazníci začali psát do vyhledávače tu originální a ne alias, mělo by to nějaký pozitivní vliv na umístění ve vyhledávačích a celkově na SEO?

    Díky za Vaše rady, protože z podpory jsem se na třikrát nic nedozvěděl. To není ani možné, že mi fakt někdo odpovídá na to, na co se ptám :) Díky moc a přeji krásný víkend.

    #37811

    Azifaral
    Participant
    Web

    Přejmenovat hosting (tedy úplně netuším co to znamená) je z pohledu Wedosu opravdu brnkačka, respektive z pohledu funkčního webu. Tam opravdu dojde k resetu DNS a nejpozději do hodiny bude vše v pohodě. Ale pokud se přitom změní doména, tzn. url adresa, tak je problém se SEO a to Wedos jako takový řešit nebude, tomu je to jedno. On vlastně ani netuší jak si v těch vyhledávačích stojíte, on vám pronajímá prostor na železu a přístup k tomu prostoru.

    Co se týká umístění, tak opět, Google, Seznamu atd. je jedno jak to máte na hostingu, oni to ani neví a my ostatní také ne. A o tom to celé je. Ten název domény je zajímavý a důležitý jenom pro uživatele, aby jednoduše tu adresu napsali. Tím chci říct, že když budete mít domény “perlovka.cz” a “misto-kde-slapou-holky.cz”, tak je jasné, že 99,99% uživatelů si zapamatuje tu první doménu a budou k ní automaticky přistupovat. Ale pokud by se vám podařilo nějakým způsobem (odkazy,reklamou atd) více prosadit tu druhou, tak ve vyhledávačích bude více nahoře než ta elegantnější a jednodušší, ale kterou jste nepropagoval. Tušíte asi co tím chci říct, že?

    #37814

    Xiao
    Participant

    Děkuji,
    přejmenovat hosting, tím jsem myslel právě prohodit alias s tou původní doménou. Tak nevím jestli se tím také mění url adresa. Tady mi chybí nějaké základní znalosti. Takže asi tedy problém se SEO. Ok tak to nic.

    Myslím, že rozumím i té druhé části odpovědi. Děkuji mnohokrát a asi se zase někdy ozvu :)

    Příjemný víkend
    Olda

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti