Vlastní registrace uživatelů

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vlastní registrace uživatelů

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  adam23 a poslední změna je stará 10 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5412

    adam23
    Participant

    Zdravím,

    vyzkoušel jsem plugin Profile Builder – front-end user registration, login and edit profile a moc se mi líbí, ale při registraci mi to vždy hází chybu, že uživatel už existuje, přitom v databázi není. Pohledal jsem a zjistil, že je tam nějaký konflikt s Facebookem. Zkrátka jsem to nevyřešil, tak bych potřeboval nějaký podobný plugin na vlastní registraci, kterou si vložím přes shortcode do stránky. Nějaké tipy?

    A ještě jedna věc? Jde nějak zakázat uživateli, aby se nedostal do administrace WordPressu? Chci je mít totiž jen na front-endu, a nechci je pustit na adresu wp-admin. Tam by mohli jen uživatelé, kteří jsou nastavení jako administratori.

    #16930

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Jde nějak zakázat uživateli, aby se nedostal do administrace WordPressu?

    Tohle by mohlo jít nastavit přes editor rolí mrkni na tohle http://wordpress.org/plugins/user-role-editor/

    #16931

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin Theme My Login by měl umět přesměrovat uživatele po přihlášení tak, aby se nedostali do administrace. Ale pak se tam asi dostat mohou, kdyby chtěli (nezkoumal jsem to). Ale vlastně na to ani není potřeba žádný plugin, hezky popsáno a vysvětleno je to např. zde. Stručně řečeno, seberete uživatelům horní navigační lištu + testujete nějaké vhodné uživatelské oprávnění, takže pak můžete uživatele při jejich pokusu o vstup do administrace přesměrovat zpátky na web (frontend). Všeho všudy je to 20 řádků kódu…

    Bigdrobek: Obávám se, že to není žádné speciální uživatelské oprávnění, které by se dalo tímto pluginem zakázat. Ale moc jsem to nezkoumal…

    Plugin Profile Builder je docela oblíbený a kvalitní a možná by stálo za to vyřešit zmiňovaný konflikt. O co konkrétně šlo? Další podobné pluginy jsme zmiňovali zde (možná některý z nich umí také skrývání administrace). Ale nevím, co by měl plugin konkrétně umět?

    #16932

    adam23
    Participant

    admin: Díky za ten kód, funguje přesně tak, jak jsem potřeboval, ještě to ale pořádně testnu. Chtěl jsem, aby zůstali lidi jen na frontendu, a ikdyž bych jim skryl admin bar, tak by to tam někdo mohl zkusit napsat rucne, takhle je to presmeruje zase na frontend, coz mi vyhovuje.

    K tomu Profile Builder – vypnul jsem a zapnul pluginy a chodí to, ale pokud zapnu plugin Nextend Facebook Connect, tak mi to zase háže chybu, ale asi to už řešit nebudu a nechám ho vyplej.

    Takže díky moc, snad už to bude OK.

    #16933

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za zpětnou reakci. Jakou to zobrazuje konkrétně chybu? Možná bych ještě zkusil napsat autorům obou pluginů, třeba to alespoň jeden z nich v nové verzi vyřeší, oba pluginy totiž vypadají dobře…

    #16934

    adam23
    Participant

    Ukazuje mi to chybu o tom, že se uživatel registroval a přitom ne. Teda vlastně jo, protože se vzápětí v db ukáže, ale ten formulář ho vůbec nepřesměruje a nezobrazí se to jako úspšená registrace. Autor o tom ví, a snad to do další aktualizace už opraví.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti