Vkládání galerie do příspěvku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vkládání galerie do příspěvku

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #773

    martin
    Participant

    Ahoj, prosím o radu, hledal jsem, ale nenašel…

    Při vkládání galerie do příspěvku mám možnost si vybrat, jestli chci odkazovat na samotný obrázek, nebo na stránku s obrázkem, defaultně je nastaveno na stránku s obrázkem(souborem) pomocí checked, ale já bych potřeboval defaultně nastavit odkaz na samotný soubor, tzn. prohodit checked. Nevíte prosím kde naleznu tu část kodu z formuláře?

    #7416

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel na to myslím žádný trik neexistuje. Můžeš určitě modifikovat jádro WordPressu, ale to asi nebude moc jednoduché (Javascript) a hlavně se to s každou aktualizací přemaže.

    Ve starším WordPressu 2.9.x to šlo nastavit změnou nastavení (options) image_default_link_type přímo v databázi (podrobnosti), ale od WordPressu 3.0 to už tímto způsobem bohužel nejde. A jiné řešení jsem zatím nenašel…

    Chová se to tak, že když to jednou změníš a pak vložíš obrázek do příspěvku (nebo uložíš změny), tak se to výchozí zaškrtnutí automaticky změní i pro všechny další nové obrázky. Nejsem si jist, ale WordPress si možná pamatuje u každého obrázku zvlášť, jak byl vkládán, takže u starých obrázků tam může být uchován původní výběr. A také si nejsem jist, zda se to vztahuje pro všechny uživatele nebo pouze pro aktuálně přihlášeného… Velké změny v oblasti médií se snad chystají ve WordPressu 3.2 (jaro/léto 2011).

    #7417

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak po delší době ještě aktualizace. V nejnovějším WordPressu 3.2.1 výše uvedené řešení stále funguje, takže informace o tom, že to od WordPressu 3.0 nefunguje je buď mylná nebo se to zase změnilo (opravilo).

    Nejjednodušším způsobem je tedy jít na skrytou stránku s nastavením v administraci, najít tam položku image_default_link_type, kde by nemělo být nic vyplněno. V tomto případě to totiž funguje tak, že si WordPress pamatuje poslední dokončenou (obrázek musíte opravdu vložit do editoru) volbu u každého uživatele. Využívány jsou cookies a funkce get_user_setting().

    Pokud ale chcete všem uživatelům najednou nastavit natvrdo, jak mají tuto volbu používat, tak máte pro možnost “URL odkazu” následující volby: “none” (Žádné), “file” (URL souboru) nebo “post” (URL zobrazeného souboru). Stačí je doplnit do pole a dole potvrdit pomocí tlačítka “Uložit změny”. Poté to už bude vždy nastaveno tímto způsobem a uživatel to nemůže změnit.

    Bohužel pro vkládání přímo celých galerií (položka “Náhled bude odkazovat na:”) není toto nastavení možné, ale asi by se dal použít nějaký JavaScript nebo jiné řešení pro případné skrytí jedné či druhé volby (“Soubor s obrázkem” či “Stránku se zobrazením přílohy”). V případě zájmu to můžeme zkusit prozkoumat…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti