Úprava šablony Dynamic News

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Houmr_9 a poslední změna je stará 9 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20652

    Houmr_9
    Participant

    Zdravím,

    ve WordPressu jsem nováčkem, nicméně bych si upravil šablonu k obrazu svému a pár věcí mi není úplně jasný. Možná se budu ptát jako blbec, ale stačí mě nakopnout, kde hledat, protože ač hledám, jak hledám, nejsem schopen výraz, co chci nějak definovat, abych něco našel. Takže díky za každou radu.

    Mám šablonu: Dynamic News
    Testuji si to zde: beta-cs-letci.ic.cz (je to z toho důvodu, že web mi už běží a nechci ho shazovat, dokud nebude šablona podle mých představ)

    Chtěl bych:
    1. Přeložit do češtiny – ve vyhledávacím poli je Search, místo Read more dát číst dál apod.
    2. Jak upravit, aby se mi u článků pod fotkou ve slidu i v náhledech článků zobrazoval jen určitý text. Tlačítko more mi v tomto případě vůbec nefunguje. + jde tento text nějak formátovat, aby to nebylo slité dohromady ve stejném fontu.
    3. Lze a kde upravit velikost fontu na titulní stránce?

    4. Pak ještě jeden dotaz trochu mimo, jen pro zajímavost… ukládají se někam napsané vypublikované příspěvky a stránky?

    Děkuji za jakoukoliv pomoc

    Houmr_9

    #20654

    mirekk
    Participant
    Web

    1. Téma je prémiové, takže nemohu projít a vyzkoušet. Ale pokud je téma připraveno pro překlad, najděte si soubory s příponou .pot, .po Tyto obsahují jazykové verze. Buď budou v kořenovém adresáři tématu, spíš hledejte složku “languages”. Našel jsem stránku s překladem tohoto tématu do češtiny. Zkuste.
    2. Na stránkách tématu je velmi podrobně popsáno veškeré nastavení, určitě tam najdete i to, jak nastavit délku náhledového textu. Případně zkuste pohledat na fóru.
    3. Velikost fontu, pokud se nedá nastavit v administraci, editujte soubor style.css (nejlépe vytvořte odvozené téma kvůli pozdějším aktualizacím)
    4. Ano, stránky i příspěvky se ukládají do tabulek v databázi

    #20656

    Houmr_9
    Participant

    Díky za odpovědi.

    Ad 1. zkusil jsem to přeložit, ale zatím se to zobrazuje jen v eng, ale zřejmě už vím, kde je chyba, kopíroval jsem to totiž zřejmě do špatné složky.
    Ad 2. Toto nastavení jsem přehlédl, když jsem pracoval s WP jako pisatel, tak se to nastavovalo pomocí -more-, v této šabloně se to nastavuje trochu jinak, už jsem to vyřešil, těsně před tím, než jsem si přečetl vaši odpověď. Nicméně děkuji za radu.
    Ad 3. zkusím projít styly.

    Ještě jednou díky, až toto vyřeším, možná se ještě ozvu s další prosbou.

    Díky, díky

    #20658

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Díky za obsáhlou odpověď! Existuje šablona Dynamic News Lite, která je patrně osekanou verzí placené verze. Nastavení fontů bude umět asi až placená verze?

    Zajímavý je také odkaz na češtinu, ani jsem nevěděl, že to na WordPress.com umožňují překládat. A jen pro zajímavost, jde patrně o “vykradenou” češtinu z klasického WordPressu (a výchozích šablon) s nějakými drobnými odlišnostmi (chybami) a vůbec mě nenapadá, jak je tam dostali :-)

    Češtinu by se měla umístit do adresáře wp-content/languages/themes, podívejte se na příklady a názvy souborů pro výchozí šablony.

    #20661

    Houmr_9
    Participant

    Ten jazyk jsem ukládal do složky Themes/dynamic-news/languages a ještě jen .pot soubor. Zkusím to do languages/themes… mělo by to fungovat.

    Placená x neplacená verze: v placené jde upravit barvu a font, ale ne velikost + tam jde nastavit patička. Jinak je to zatím podle mého zkoumání +/- stejné. Pokud by mi někdo poradil, kde přesně nastavit velikost fontu ve style.css byl bych vděčný.

    Ukázkový web je zde: http://beta-cs-letci.ic.cz/

    A font bych rád upravil ve slidu i článcích v rubrikách “zajímavosti o letadlech…” a “články o československých letcích”.

    Díky za odpovědi

    #20662

    mirekk
    Participant
    Web

    Překlad: lokalizované soubory musí mít příponu .po a .mo Pokud překládáte programem PoEdit, .mo soubor se při uložení sám vytvoří. Ten lokalizovaný .mo soubor se vlastně načítá jako lokalizace, musíte ho mít v lokalizačním adresáři.

    Písmo: zkuste pro začátek do souboru style.css za ř.799 vložit toto: font-size: 80%;
    Uvidíme, zda se změna správně projeví a pokud ano, můžem pokračovat :-)

    Takto by měl style.css pak vypadat:

    Attachments:
    #20664

    Houmr_9
    Participant

    Pomohlo to! Aby to bylo pořádně vidět, dal jsem raději 50 %.
    Viz. ZDE.
    Díky

    #20666

    Houmr_9
    Participant

    Ještě můžu mít zase úplně laický dotaz. Mohu nahodit wordpress na svůj hosting a upravovat to tam, aniž by to kdokoliv zatím viděl? A teprve až vše naplním, doladím to spustit?
    Nebo jaká by byla nejjednodušší varianta přehození “humpláckých” webovek psaných v HTML na WordPress?
    Hosting mám blueboard. Web je cs-letci.com.

    #20667

    mirekk
    Participant
    Web

    Na “zneviditelnění: jsou pluginy. Já používám Maintenance Mode.

    Po jeho aktivaci web vidí jen admin, ostatním se zobrazí stránka, na které můžete zvolit jako obsah odpočítávání do spuštění a libovolný text.

    #20668

    Houmr_9
    Participant

    Super! Díky.

    Udělám si subdoménu, tam nahraju původní web a do té stránky, která se bude zobrazovat dám link na původní web. To je fajné řešení.

    #20671

    Houmr_9
    Participant

    1. Překlad webu se mi povedl částečně. Read more jsem nahradil více, ale Search na Hledat v políčku vyhledávání ne a ne se změnit. Rada?

    2. U rubriky o čs. letcích bych chtěl mít pod titulkem článku (perex) podobně jako v sekci nad tím.

    Díky za rady

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti