Spuštěna nová verze fóra

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Oznámení Spuštěna nová verze fóra

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (6 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18177

    admin
    Keymaster
    Web

    Konečně se podařilo přes noc migrovat celé fórum na novou verzi a patrně už není cesty zpět :-) Nová verze přinese postupně mnoho výhod (moderátoři, nahrávání souborů, uživatelské profily s vlastními odkazy a další novinky), ale zatím prosím o hlášení nalezených chyb. Klidně pište, co se vám nelíbí, nefunguje nebo byste to chtěli… Během následujících dnů bude probíhat čistka štítků, změna struktury fóra a následně i rozřazení jednotlivých témat… Pokud nebude něco fungovat tak, že se do fóra ani nedostanete, tak mě prosím kontaktujte na emailu pavelevap@separatista.net. Díky!

    #18258

    admin
    Keymaster
    Web

    Nikdo nenarazil na žádný problém? Ani žádné připomínky a nadávky? :-)

    #18259

    mirekk
    Participant
    Web

    Zpočátku nto byl docela nezvyk. Ale nové fórum se mi zalíbilo.
    Nadávat není na co. Ale možná jedna věc: ve starém se dalo dostat přes odkaz na nicku na stránky přispěvatele (pokud je měl uvedené). Někdy to bylo výhodné, zvlášť když napíše “nejde mi toato…” a nedá odkaz.
    Díky
    Mirek

    #18466

    kidnec
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    mě nejde založit téma.

    #18473

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Díky, úpravy profilu chystám + možnost vlastního podpisu přímo v tématech fóra.

    kidnec: Téma jsem vytáhl ze spamu. Nevím, jestli to bylo způsobeno “podivným” odkazem nebo jste na černé listině u Akismetu. Pokud budou odpovědi stále padat do spamu, tak zkuste projít tímto návodem. Každý spam je ale kontrolován ještě ručně, takže se nemusíte bát, že by něco zcela zmizelo.

    #18474

    kidnec
    Participant
    Web

    Díky :) .

    nevím proč bych byl na blacklistu. jinak téma jsem zkousel založit několikrát, myslel jsem že je chyba jinde než v antispamu.

    #18476

    admin
    Keymaster
    Web

    kidnec: Ano, ostatní duplicitní témata jsem smazal. Bohužel to vypadá, že budete muset vyplnit příslušný formulář, protože tam je patrně nějaká chyba a Akismet si myslí, že je toto uživatelské jméno nějaký spambot. I tato jednoduchá odpověď totiž spadla do složky Spam :-(

    #18515

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nové fórum je skvělé :)
    jen k těm přidělávkám:
    možná by nebylo špatné přidat něco jako “téma vyřešeno”, aby bylo vidět, kam ještě má smysl něco psát či ne, tedy pokud jsou realizovatelné změny v takovém rozsahu

    #18524

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky :-) Nové fórum podporuje uzavírání témat (umělo to i staré), ale zatím nevím, do jaké míry tuto funkci vůbec používat. Někdy by se to hodilo, ale jindy chce někdo ještě něco doplnit (nebo jde o související/následný dotaz), těžko říci, jak najít tu správnou míru… Zatím tedy témata neuzavírám a pokud někdo přidává dotaz tam, kam se to nehodí, tak to rozděluji a vytvářím nové téma…

    #18539

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jako, myslel jsem, že by sám “stvořitel” tématu, označil téma za vyřešené, či v případě neaktivity by to zavřeli admini.
    Jinak se taky musím přidat k těm, kteří trochu postrádají odkaz na stránky uživatele (třeba jen přidaný pod uživatelským jménem – např. Navštívit web… nebo jen http://mujweb.xyz/). Odkaz na profily je taky dobrý, ale podle mého postřehu v něm odkaz na web není vůbec k nalezení (aspoň u uživatelů, ke kterým jsem se díval).

    #18543

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, takže uživatelé tam žádnou možnost uzavření vlákna nemají? Zakladatel tématu by ji asi měl mít hned v prvním příspěvku jako odkaz “Uzavřít”. Ale je možné, že by musel mít nějaké větší oprávnění, zatím jsem to nezkoumal… Zvažoval jsem ještě plugin, který umožňuje vlákna označovat jako “Vyřešená” (+ další možnosti), ještě se na to podívám…

    Hmm, odkaz na web tam opravdu nikde není, což je dost podivné, když ho uživatelé mohou vyplnit… Díky za info!

    #18591

    admin
    Keymaster
    Web

    Přidal jsem odkaz na web ke každému uživateli, který ho má vyplněn (a nemusíme chodit až na profil, měl by být vidět přímo ve fóru. Třeba získají aktivní uživatelé z fóra i nějakou návštěvnost :-) Takže kdo nemá web vyplněn, tak to může napravit v editaci profilu. Zatím mě nenapadlo nic vhodnějšího než slovo “Web”, ale změnám se určitě nebráním. Zkouším také různé možnosti pro zavedení vlastních podpisů. Občas by se to hodilo…

    #18650

    andulajana
    Participant

    ahoj, v novém fóru se dost špatně hledá, ale jde asi jen o zvyk. Chtěla bych se zeptat jakým pluginem je toto fórum vytvořené. Chceme na našich stránkách vytvořit podobné fórum (komunikace mezi vlastníky bytu v jednom domě) něco jako http://www.kps.cz/rokytka/ ale ve wordpressu (v duchu tohoto fóra) předem děkuji

    #18655

    admin
    Keymaster
    Web

    andulajana: Pravda, asi by stačilo zobrazit vždy útržek informace z tématu se zvýrazněným klíčovým slovem, takhle to může být dost nepřehledné. Díky!

    Používáme plugin bbPress. Existují i vhodnější samostatné systémy, ale když už máme web o WordPressu, tak se trochu potrápíme :-)

    #19885

    Michael
    Participant

    Zdravím,
    několik měsíců jsem zde nebyl a vidím, že fórum je předělané.
    Nemůžu se dostat do mého starého profilu (stále hlásí “Chybné heslo”, i když jsem ho nezapomněl, ani neměnil).
    Proto sem vstupuji z náhradního profilu, abych se zeptal. Nikde nemůžu najít žádný soukromý e-mail nebo kontakt na administrátora, abych s tím nemusel otravovat veřejně.
    Také nevím, jak založit nové téma – buď jsem slepý nebo nikde nevidím žádné tlačítko, odkaz, či něco takového.
    Fórum je najednou pro mě nepoužitelné. Poradíte?

    #19910

    admin
    Keymaster
    Web

    Michael: Díky za připomínky! Bohužel je možné, že během migrace fóra došlo k nějakému problému s převodem hesel, těžko říci. Většině uživatelů to fungovalo, u někoho se však objevily problémy. Zkuste si pro jistotu heslo změnit, stačí použít tento odkaz. Na zadaný email bude poslán ověřovací odkaz a následně si budete moci heslo změnit.

    Vytvořil jsem také základní stránku Kontakt (a přidal do hlavního menu).

    Možnost založení nového tématu je vždy až v konkrétním fóru, aby nemuseli uživatelé ještě vybírat vhodné fórum, ale máte pravdu, že je formulář vlastně dost ukrytý. Přidal jsem tedy zatím odkaz na vytvoření nového tématu přímo vlevo nahoru (pod přihlašovací formulář) a také do nabídky horního hlavního menu. Ještě to bude chtít časem asi barevně vylepšit…

    Samotný web vznikl před lety dost náhodně a funguje tak nějak spíše po technické stránce, takže všechny uživatelské připomínky určitě vítám, díky!

    #19919

    Michael
    Participant

    Zdravím,
    díky za pomoc. Oceňuji Váš ochotný přístup a rychlou podporu. Ty provedené úpravy jsou super.

    Na ten odkaz “změny zapomenutého hesla” jsem již kliknul včera, ale zkrachovalo to na něčem jiném. Nepamatuji si, jaký e-mail jsem tehdy použil při registraci. Je to moje chyba – jsem si toho vědom. Používám jich víc a ani na jeden mi nové heslo nedorazilo. Asi to byl nějaký, který jsem používal jen pro registrace.
    Protože se nemůžu dostat do svého profilu, tak nemohu zjistit, který e-mail jsem tam vložil.
    Můj profil byl tento:
    https://www.separatista.net/forum/uzivatel/mike

    Je nějaká možnost, jak se z toho “začarovaného kruhu” dostat a získat znovu přístup?

    Díky.

    #19920

    admin
    Keymaster
    Web

    Určitě, nechal jsem zaslat aktivační email pro změnu hesla na email k tomuto uživatelskému jménu: n.ry.l@centrum.cz

    #19921

    admin
    Keymaster
    Web

    Hmm, tak koukám, že se email vrátil zpět nedoručený:

    Recipient address rejected: Access denied (in reply to RCPT TO command)

    Je ta emailová adresa ještě funkční?

    #19974

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Zdravím, tak nějak jsem se dostal k fóru StackExchange – Askubuntu/wordpress.stackexchange.com ap. , a tam je věc, která se mi líbí – to, že v panelu uživatele upozorňuje na novější příspěvky v tématu, které jste otevřeli, nebo na něj odpověděl. Nevím, jak moc by to bylo složité, ale asi by to bylo vhodné vylepšení do budoucna (možná s tím někdy přijde BBpress sám ? :) )
    Mohlo by to pravidelné uživatele rychleji upozornit na novinky v jejich tématech… Něco jako widget nejnovější příspěvky fóra, jen by zobrazoval nejnovější vlastní příspěvky (čas, kolik nových odpovědí, možná počet účastníků ap.)

    Sedělo by mi to o něco více, než mít přeplněný email vzkazy o novém postu, protože více kontroluji fórum, než mail :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti