Nová struktura fóra

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Oznámení Nová struktura fóra

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (6 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 9 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1284

    admin
    Keymaster
    Web

    Protože se pomalu chystá přechod na novou verzi fóra, zajímal by nás názor čtenářů na základní strukturu fóra. Základní “nástřel” je podle dosavadních zkušeností přibližně následující:

    Oznámení (aneb vše co se týká tohoto fóra)

    Čeština a lokalizace

    Hosting (zkušenosti a problémy), provoz webu

    Instalace a základní úpravy (i HTML)

    Pluginy (úpravy, problémy)

    Šablony (úpravy) a CSS

    Problémy – programování (složitější úpravy, vlastní funkce)

    Problémy – administrace webu

    Problémy – zobrazení webu

    Zajímavosti, novinky (aktuální verze), ostatní

    Práce a zakázky

    Dalším dělítkem zůstanou štítky, které budou dále odlišovat podobná témata. Je nějaká sekce zbytečná nebo naopak něco důležitého chybí? Pokud máte nějaké nápady, tak sem s nimi :-)

    #9878

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Ja bych byl pro ubrani temat, treba slouceni sablon a pluginu. PAk bych nechal jako jeden celek ty Problemy, uz vice nedelit. Mnoho deleni bych rekl spise vnasi zmatek mezi uzivatele, kam vlastne ten jeho prispevek bude patrit a nakonec se i ukaze, ze mel patrit jinam. Muj nazor je nedelit to tak moc.

    #9879

    neteyescz
    Participant

    Já osobně jsem vám psal svůj názor a ten se skorem shoduje s tímto, myslím, že je to korektní, jen možná až moc složitě. Chtěl bych se zeptat, jak bude forum komunitně rozděleno, zda nějáké hodnosti jako zde, nebo moderátoři – celkem bych chtěl mít větší pravomoce, nevykládejte si to špatně :-)

    Neteyes.cz

    #9880

    admin
    Keymaster
    Web

    BorgMcz: Dělení problémů jsem navrhl proto, že na dalších fórech je sekce problémy dost přeplněná. A uživatel by snad mohl správně zařadit, zda má problém v administraci, na webu nebo chce řešit nějakou vlastní funkci (pro pokročilé). Takže nějaké základní dělení problémů bych asi zavedl, ale zatím si nejsem zcela jist na jaké sekce. Rozdělení pluginů a šablon vychází z toho, že u šablon se nejvíce řeší úpravy CSS a u pluginů různé konflikty a nastavení…

    neteyescz: Na druhou stranu právě nevím, zda to není až příliš dělené (= složité). Moderátoři určitě budou, nevykládám si to špatně a budete prvním z nich :-) Ale konkrétní detaily budeme řešit zase v jiném vlákně…

    #9881

    togur
    Participant
    Web

    Zkusil jsem si přiřadit posledních 30 příspěvků dle navržené struktury. U 9 jsem nedokázal rozhodnout, kam přiřadit (Problém s editorem, meta tagy…).

    Navrhuji mírně strukturu zjednodušit:

    fórum

    vzhled (šablony, styly, zobrazení webu)

    funkčnost (pluginy, programování)

    administrace

    instalace

    hosting

    lokalizace

    komerce (nabídky a poptávky)

    ostatní (novinky, oznámení, nezařazené)

    #9882

    togur
    Participant
    Web

    Při zpětném pohledu ten můj návrh názvu kategorie “komerce” není úplně vhodný. Svádělo by to přiřazovat zde problémy s pluginy na eshopy ap. Ale momentálně mě nenapadá vhodnější jednoslovný název.

    #9883

    togur
    Participant
    Web

    Asi bych tam dal “zakázky” (dávám přednost jednoduchým a pokud možno jednoslovným názvům kategorií, ale je to věc vkusu)

    #9884

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Jo me osobne je prijemnejsi rozdeleni od Togura.

    #9885

    neteyescz
    Participant

    No, nevím.

    Kdyby se togurovo řešení krapet zpodrobnělo, pak by možná bylo lepší než předchozí.

    #9886

    togur
    Participant
    Web

    Na detailnější členění bych raději použil tagy. Ideální by bylo, kdyby bbPress dokázal pro zvolenou kategorit nabídnout typickou sadu tagů.

    #9887

    neteyescz
    Participant

    Ještě určitě menu “Kritika”, každý se přeci chce pochlubit a posbírat cenné rady na zlepšení ;-)

    #9888

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Vzhled (šablony, styly, zobrazení webu)

    Funkčnost (pluginy, programování)

    Administrace & uživatelé

    Instalace & hosting

    Lokalizace

    Zakázky (nabídky a poptávky)

    Bezpečnost

    Ostatní (novinky, oznámení, nezařazené)

    Kritika (kritika projektů)

    Zdroje & inspirace (spíše stránka s odkazy na dobré zdroje i pro rss čtečku)

    S tím že žádosti o pomoc a chybové hlášky by se vkládali dle tématu

    #9889

    togur
    Participant
    Web

    2neteyescz: jo, ta Kritika je dobrý nápad.

    2Bigdrobek: za mě souhlas. Sloučení instalace a hostingu je logické, na bezpečnost jsem úplně zapoměl. I když tam toho asi moc nebude, určitě je to užitečná kategorie. Když už by se zaváděly dvouslovné názvy, pak ještě navrhuji změnu: “Zakázky a školení”.

    #9890

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky všem za podnětné názory. Některé sekce jsou jasné, jinde to bude složitější. Hlavně mi šlo o to, aby bylo možné rozdělit klasické téma “Problémy s WordPressem” na různé (jasně odlišené) sekce, aby se všechna vlákna neřadila jen do jedné obrovské sekce…

    Zkusím si vzorově rozčlenit několik desítek stávajících vláken do podrobnější struktury a uvidíme, jak to tam bude “pasovat”. Podle toho to pak asi nakonec uzpůsobíme. Teoreticky by to šlo asi provádět rovnou na webu fóra, protože se tím nepokazí žádné URL odkazy, pouze budou vlákna rozřazena do nově vznikajících sekcí… Berte tedy prosím strukturu, která se začne objevovat jen jako testovací a zatím nepůjde ani o finální názvy…

    #19507

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak proces změny konečně (po letech!) začal, struktura fóra se trochu mění a během následujících dnů a týdnů ještě průběžně bude… Připomínky a nápady vítány, ještě si nejsem některými sekcemi zcela jist, uvidíme jak si to sedne při rozřazování starších témat…

    #19520

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    tak toto téma jsem trochu zaspal, líbilo se mi, že jsem původně nemusel číst sáhodlouhý seznam témat a rozdělení a nemusel jsem pokaždé překlikávat z kategorií, abych někomu mohl poradit, nebo zjišťovat, ve které kategorii se něco děje, neustálým proklikáváním na seznam témat

    #19524

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to mě nenapadlo, díky! Osobně používám widget “Nejnovější příspěvky ve fóru” v pravé části webu, ale není to tak přehledné. Doplnil jsem stránku s přehledem nejnovějších (vlastně nejaktuálnějších) témat. Odkaz je také dostupný hned na hlavním přehledu fóra. Je to takto dostačující? Uvítám veškeré další připomínky!

    #19537

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    u tohoto jsem myslel zejména na témata, která někam zapadnou a zůstávají neřešená, ve kterých se orientuje podle počtu účastníků (všechna chvála novému fóru ;) )

    myslel jsem spíše, že by ty fóra byly jako nějaké povinné štítky, podle kterých by se dalo řadit, nebo jako podkategorie problémů, ale ten seznam funguje jakštakš, takže já jsem spokojen ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti