Sdílení článků mezi dvěma weby ve WP

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Sdílení článků mezi dvěma weby ve WP

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  Russl a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30890

    mango79
    Participant

    Dobrý den,

    mám několik regionálních webů postavených na WordPressu. Některé články bych rád sdílel na všech webech. Řešení “multisite” mi nevyhovuje, proto hledám nějaký plugin který by umožnil převzít článek z jednoho webu a zobrazit na druhém.

    Poradí někdo nějaký rozumný fígl nebo ještě lépe plugin nebo postup???

    Děkuji.

    #30891

    admin
    Keymaster
    Web

    Možností je určitě více, začneme s tou nejjednodušší… Nestačilo by použít jednoduchý widget pro RSS zdroj? Na hlavním webu vložíte widget, nastavíte odkud se budou odkazy na články stahovat a automaticky se budou na webu zobrazovat? Podobnou situaci jsme řešili např. zde.

    #30892

    Azifaral
    Participant
    Web

    Pozor na jednu věc. Pokud použijete to sdílení tak jak to používáme my pouze na proklik, tzn. thumbnail + titulek + případně drobná část textu, tak nebudete mít problém se SEO. Ale pokud to plánujete udělat tak, že opravdu vezmete celý článek a zrcadlově ho zobrazíte na druhém serveru tak tady se vám ty komplikace se SEO mohou projevit, protože všechny vyhledávače a především Google staví na unikátnosti obsahu a vy by jste ho tímto způsobem vlastně zlikvidoval.

    #30894

    mango79
    Participant

    To je docela zajímavý postřeh, beru to v potaz…. Ještě jsem kdesi postřehl nějaké sdílení pomocí WP pluginu JETPACK https://jetpack.com, kde po registraci a připojení k http://www.WordPress.com mohu přistupovat k jednotlivým postům a vypadá to, že by to mělo fungovat i pro sdílení na dalších mých WWW, kde je plugin JETPACK.
    Nemáte s tím zkušenost?
    Děkuju

    #30898

    Azifaral
    Participant
    Web

    Noo já mám nainstalovaný Jetpack a i aplikaci WordPress.com na desktopu (na webu jsem to nezkoušel) a po počátečním nadšení jsem tu aplikaci zahodil, protože ona má vzhledem k používané šabloně nevýhodu v tom, že neumí všechny “vymoženosti”, které používáme v příspěvku. Takže pokud bych psal příspěvek a používal pouze text + image tak je to v pohodě, ale já třeba používám různé shortcodes (boxes, buttons atd.) a to už ta aplikace vlastně nevidí. No to jen tak na okraj. A jinak by jste tou plikací, případně webovým rozhraním neudělal nic jiného než kopii mezi weby. A nevím o tom, že by tam byl nějaký nástroj “sharing”.

    Víte já nevím co máte za představu o sdílení. Jedna varinta je ta, že budete mít nějaký automat, který vám bude muset udělat automaticky kopii do toho jiného wordpressu, ale tady musíte počítat s tím, že ten 2 až x-tý web bude muset být vždy strukturově stejný jako ten prvý, protože jinak ztratíte linky. Nemluvě o tom, že WP třeba v případě obrázků to bude trochu problém, protože WP má cesty k obrázkům absolutní, takže i když uděláte “kopii” na ten druhý web, tak obrázky budou nalinkované na ten první. Ale u galerií můžete narazit, protože Nextgen Gallery pokud se nepletu má ty cesty relativní a tak pokud tu galerii nezkopírujete na ten druhý web, tak on ji prostě nenajde a máte smůlu. A takových problémků se najde více. Druhá varianta, je to, že prostě budete dělat ručně kopie a tam samozřejmě není problém, protože všechny cesty atd. upravíte, ale narazíte na ten mnou zmiňovaný problém se SEO.

    #30900

    mango79
    Participant

    Respektuji názory zkušenějších webařů a souhlasím beze zbytku. Asi opravdu nejlepší bude jít cestou RSS na tom sesterském webu udělat prostě nějaký box kde budou takhle nasdílené perexy článků a otevírat se bude ten mateřský web. Asi je vážně blbost dělat totožné duplikáty.
    Takže všem moc děkuji za radu, pomohlo mi to…

    #30902

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ještě jednu dopňující drobnost, která s tím sdílením souvisí. Jak jde vidět s té minulé diskuse na kterou odkazoval @admin tak používáme plugin FEEDZY RSS Feeds. A zároveň jsme teď začali převádět weby na https jak to začíná preferovat Google. A tím jak jsme postupně se servery přecházeli na https tak nastala tato záležitost. Na webu kde bylo https nasazeno a měly se tam zobrazil thumbnaily z webu který nebyl na https a byl jenom na http, tak on ty obrázky zakázal a nezobrazil. Jakmile všechny weby byly na https tak nebyl problém. Je to logické. Je to právě ta ochrana při šifrování, ale člověka to nenapadne dokud to neuvidí. :) Tak jenom aby někdo při nasazování zbytečně netápal a netrápil se.

    #30925

    suky
    Participant

    Ahoj, resim stejnou vec, klient provozuje 5 podpurnych webu pro eshop, blog je zde vyuzivan jako nabidka ruznych kurzu, seminaru apod. Takze doposud jsem to resil upravou jednoho blogu a nasledne export/import do dalsich coz je casove neefektivni. Momentalne testuju plugin MainWP Dashboard ktery zda se to umi, prozatim k tomu vic nemam zatim to jen zkousim.

    #30926

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ten plugin MainWP Dashboard vypadá dost zajímavě, nicméně, tedy z letmého pohledu jak jsem to proletěl, to primárně spíše slouží k něčemu jinému a to, že z jednoho místa můžete dělat celou administraci včetně článků. A navíc aby to bylo k čemu, tak se primárně jedná o placený plugin. Podobné řešení mám u pluginu pro administraci reklamních ploch Ads Pro, resp. Ads Pro Add-on – WordPress Marketing Agency. Pořád to ale neřeší unikátnost příspěvků, kde nakonec může dojít k tomu, že vám kvalitně zaindexuje článek na webu, který primárně nechcete. Chápu, že je tady argument, že je to stejná “farma”, takže ten uživatel teoreticky dojde tam kam má, ale to jsou kliky navíc a ty obecně snižují účinnost. Je mi ale jasné, že klient je bůh :) a je potřeba se mu někdy podvolit.

    #30927

    suky
    Participant

    Ano je to jak rikate, slo o jednu z moznosti, idealni by byl jednoduchy plugin ktery by z ciloveho zdroje nacital a zobrazoval na dalsich mistech, teoreticky by se to dalo resit nacitanim do iframe, ale nejsem si jisty vyslednym vzhledem prispevku.

    #36791

    Russl
    Participant

    Potrebuji neco, o cem tu pisete. Mame nekolik webu a chceme udelat jeste jeden, kde by krom clanku, slo zobrazovat – stejne jako clanek v kategorii – odkaz na clanek na nasem jinem webu. Ale na oko by to v kategorii i na HP vypadalo stejne. Nasel by se prosim nekdo, kdo by s tim pomohl? Urcite za nejakou odmenu :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti