Odkazy na články z druhého webu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Odkazy na články z druhého webu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29346

    Azifaral
    Participant
    Web

    Přibývají nám servery a potřeboval bych si je křížově propagovat. A to nejlépe tak, že bych si vytvořil blok 5 posledních článků ze serveru A, který bych si dal do sidebaru serveru B. A naopak. Existuje na toto plugin? Nebo jiné řešení? Díky moc.

    #29348

    admin
    Keymaster
    Web

    Asi nejjednodušší je použít klasický widget pro RSS zdroj? Stačí vždy zadat URL adresu feedu druhého webu a zvolit počet položek.

    #29351

    Azifaral
    Participant
    Web

    Jasne, máte pravdu, pak už jsem na to taky přišel. :) Já si to samozřejmě trošku zkomplikoval, protože bych chtěl zobrazovat u těch odkazů i obrázek. Po menším pátrání jsem našel plugin, který umí rss feedy do widgetu i s obrázkem – FEEDZY RSS Feeds – jestli někdo používá nějaký lepší tak díky za odkaz. A samozřejmě pak vznikl problém s tím, že standardně WordPress ve feedu nemá obrázek thumbnailu, nevím jestli se to tady už probíralo, ale pro jistotu návod jak ho tam dostat je tady. Já použil variantu uprávy souboru functions.php. A řeším už jenom jeden problém a to, že mám ty odkazy na stránce např. zde, jsou to ty Novinky z Profimoda.cz a Novinky na Vlasy a účesy a on tam dává u toho li padding parametr – dokonce je to inlinovane. A celé je to potom takové roztahané na výšku. Vůbec nerozumím tomu kde se tento parametr vezme a také jak bych ho měl přebít. Pokud by někdo věděl jak na to, tak bych byl fakt vděčný. V tom pluginu jsem to nikde nenašel, ale předpokládám, že z kosmu to nepřiletělo :)

    #29353

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli zcela rozumím, ale zmiňovaný plugin FEEDZY RSS Feeds by měl umět doplňovat k novinkám obrázky, takže už nemusíte doplňovat žádnou další úpravu do souboru functions.php?

    Jinak padding je tam automaticky doplňován na základě funkce feedzy_add_item_padding(), která ho automaticky dopočítává podle velikosti zobrazených obrázků. Pokud to nelze nastavit nikde v administraci, tak je to možné snadno změnit pomocí odpojeného filtru, protože vývojář pluginu naštěstí s podobnou možností počítal :-) Mělo by tedy stačit někam doplnit následující kód:

    remove_filter( 'feedzy_item_attributes', 'feedzy_add_item_padding', 10, 2 );

    #29358

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ano on ten plugin to umí (to jsem taky zjistil až když jste to napsal, tak jsem to trochu prohledal :D ). Nicméně, pokud na tom webu B by ten plugin nebyl, to v případě, že bych na něm nechtěl ty články z webu A zobrazovat, tak to udělat musím. To není můj případ, já to budu dávat na všechny weby, takže pak samozřejmě stačí jenom nainstalovat ten plugin a on už dělá to přidání obrázku do rss automaticky.

    Óóóó, velké díky za tu pomoc s tím paddingem, já právě vůbec netušil kam se podívat, teď už je to jasné a upravil jsem si to podle potřeby.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti