Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Problémy s WordPressem › Registrace
Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel semmira a poslední změna je stará 11 let, 10 měsíců.
-
AutorPříspěvky
-
23. listopadu 2012 (15:57) #2503
Zdravím. Jsem začínající uživatel WordPressu a potřebuji vyřešit registraci na stránku. Nemůžu nikde najít jak bych to měl vytvořit. Díky.
24. listopadu 2012 (17:25) #13525myslíš registraci nových uživatelů?
v nastavení povolíš nejdříve registraci uživatelů
pak je URL: http://domena.cz/wp-signup.php
moje trochu vyladěná registrace: vyhledame.cz/wp-signup.php
:)
25. listopadu 2012 (10:00) #13526Myslím registraci návštěvníků na stránce. To znamená muset se zaregistrovat pro zobrazení obsahu.
S tim souvisí i vytvoření pole pro registraci
Jako je to například tady http://www.lucerna.g6.cz/
25. listopadu 2012 (11:42) #13527OK. je to základní funkce wordpressu. Zapneš v nastavení a je to.
Jednoduchý návod: http://www.youtube.com/watch?v=ufVuZwlYlPc
25. listopadu 2012 (15:00) #13528Prosím tě vzhledem k tomu že neumím anglicky ani ťuk nepochopil jsem z toho vůbec nic
pouze snad že na vidgetu “další informace” je jakási registrace a od toho se to nějakým způsobem odvíjí. nic méně nevím co se tam zadává ani další nastavení. v neposlední řadě jsem se ani nedozvěděl jak ve finále vytvořím ta přihlašovací pole
25. listopadu 2012 (18:18) #1352925. listopadu 2012 (20:28) #13530semmira: Možnost přihlášení či registrace je na každém webu ve WordPressu dostupná na adrese
mojedomena.cz/wp-signup.php
, tedy konkrétněfilmyonline.maweb.eu/wp-signup.php
. Ve widgetu “Další informace” je pouze obsažen odkaz na tuto stránku a to je vše, co má společného s registrací. Dále je možné provádět různé úpravy přihlašovacího/registračního formuláře:1) Zobrazit přihlašovací/registrační formulář na libovolném místě webu. Nejčastěji se používá nějaký widget v postranním panelu. Pokud jde o zmiňovaný web lucerna.g6.cz, tak tam je tento formulář vytvořen pomocí widgetu, který je součástí fóra bbPress. Mezi známé pluginy patří také např. Sidebar Login. Další tipy naleznete v souvisejícím tématu.
2) Upravit přihlašovací/registrační formulář, tedy např. doplnit nějaké potřebné pole (telefon, pohlaví, atd). Pro tyto účely jsou zase vhodně jiné pluginy, doporučuji projít související vlákna, kde najdete mnoho tipů na návody a pluginy.
P.S. Nic pod názvem “WP Sidebar Login Options” jsem nenašel, pouze plugin WP Sidebar Login?
26. listopadu 2012 (6:47) #13531Díky za vyčerpávající odpověď. Co se týká WP Sidebar Login Options je možné to že to Options jsem napsal omylem.
26. listopadu 2012 (7:29) #13532Ještě mam jeden problém. Jak udělat aby se například pouze registrovaným zobrazil určitý odkaz nebo obsah (nebo se na něj dostali) Asi jsem to napsal blbě ale snad je to k pochopení. Díky
26. listopadu 2012 (9:37) #13533Záleží na tom, co přesně chcete před nepřihlášenými utajit. Existují různé pluginy pro skrývání stránek (související vlákna), rubrik (související vlákna), položek menu (související téma), atd. Obecně je využívána funkce is_user_logged_in(), kterou stačí použít jako podmínku v šabloně.
26. listopadu 2012 (9:54) #13534Díky za odkazy prostuduji to. Jinak já jsem amatér který se k WoedPressu dostal cca před měsícem. Navíc neovládající angličtinu. Dříve jsem používal Webnode ale ten zdaleka neposkytuje takové možnosti jako jsou zde.
26. listopadu 2012 (10:05) #13535Chvilku to trvá než se člověk zorientuje ve složitějších funkcích :-) Klidně se ptejte, ideálně pro nové problémy zakládejte nové dotazy, ať se nám to všechno nehromadí v jednom dlouhém všeobsažném vlákně…
26. listopadu 2012 (12:36) #13536 -
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.