Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel
admin a poslední změna je stará 6 let, 4 měsíce.
-
Dobrý den,
udělal jsem si úpravy textu emailů woocommerce pomocí pluginu LocoTranslate. Doposud, vždy když jsem woocommerce aktualizoval, tak stačilo přehrát potřebné soubory .po a .mo (do /languages/plugin) s upraveným překladem a vše zase mělo podobu jakou jsem chtěl. Po aktualizaci na verzi 3.5.0 to už bohužel nefunguje – anglický text není v emailech přeložen.
Zatím tedy používám starší verzi woocommerce, ale do budoucna bych chtěl aktualizovat. Jak tento problém vyřešit? Změnil se nějak systém překladů?
Děkuji za odpověď.
Vláďa D.
V nové verzi WooCommerce 3.5 se měnily texty emailů, takže pokud máte v lokalizačních souborech překlady starších textů, tak to nebude fungovat, protože tam jsou texty nové (v pluginu Loco Translate budete muset synchronizovat překlady a emaily znovu přeložit/upravit).
Co znamená synchronizovat překlady v Loco Translate?
Manuál je zde, stručně řečeno když jste v lokalizačním editoru (a překládáte tam jednotlivé řetězce), tak by tam mělo být tlačítko “Sync”, které by mělo umět celý lokalizační soubor aktualizovat.
Vyřešeno. Děkuji za rady.
Vláďa
Jak se to podařilo vyřešit? Chyběla tam synchronizace řetězců nebo to bylo něco jiného?
Aktualizoval jsem Woocommerce na novou verzi a potom jsem v Loco Translate kliknul na tlačítko Synchronizovat. Pak jsem vyhledal v Loco Traslate všechny nové texty a ty přepsal. Nakonec to nebylo tak pracné jak jsem původně předpokládal.
Díky, jediná nevýhoda spočívá v tom, že budete muset po každé aktualizaci jazykové verze znovu nahrát svou původní, pokud ovšem nemáte lokalizační soubory uložené ve speciálním adresáři pluginu Loco Translate (to má ale zase jinou nevýhodu, a to že nedostáváte aktualizované překlady). Pokud máte upravených jen několik řetězců, tak by se možná spíše hodil plugin Say what?, pomocí kterého můžete upravit pouze některé řetězce.
Do jakého speciálního adresáře v pluginu Loco Translate lze umístit woocommerce po a mo soubory s cz upraveným překladem?
Mělo by to být wp-content/languages/loco/plugins/
(viz manuál).
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.
WordPress – novinky, návody a zajímavosti