Problém s aktualizacemi

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35962

    Vlada
    Participant

    Dobrý den,

    udělal jsem si úpravy textu emailů woocommerce pomocí pluginu LocoTranslate. Doposud, vždy když jsem woocommerce aktualizoval, tak stačilo přehrát potřebné soubory .po a .mo (do /languages/plugin) s upraveným překladem a vše zase mělo podobu jakou jsem chtěl. Po aktualizaci na verzi 3.5.0 to už bohužel nefunguje – anglický text není v emailech přeložen.
    Zatím tedy používám starší verzi woocommerce, ale do budoucna bych chtěl aktualizovat. Jak tento problém vyřešit? Změnil se nějak systém překladů?

    Děkuji za odpověď.
    Vláďa D.

    #35963

    admin
    Keymaster
    Web

    V nové verzi WooCommerce 3.5 se měnily texty emailů, takže pokud máte v lokalizačních souborech překlady starších textů, tak to nebude fungovat, protože tam jsou texty nové (v pluginu Loco Translate budete muset synchronizovat překlady a emaily znovu přeložit/upravit).

    #35979

    Vlada
    Participant

    Co znamená synchronizovat překlady v Loco Translate?

    #35989

    admin
    Keymaster
    Web

    Manuál je zde, stručně řečeno když jste v lokalizačním editoru (a překládáte tam jednotlivé řetězce), tak by tam mělo být tlačítko “Sync”, které by mělo umět celý lokalizační soubor aktualizovat.

    #36010

    Vlada
    Participant

    Vyřešeno. Děkuji za rady.
    Vláďa

    #36012

    admin
    Keymaster
    Web

    Jak se to podařilo vyřešit? Chyběla tam synchronizace řetězců nebo to bylo něco jiného?

    #36029

    Vlada
    Participant

    Aktualizoval jsem Woocommerce na novou verzi a potom jsem v Loco Translate kliknul na tlačítko Synchronizovat. Pak jsem vyhledal v Loco Traslate všechny nové texty a ty přepsal. Nakonec to nebylo tak pracné jak jsem původně předpokládal.

    #36033

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, jediná nevýhoda spočívá v tom, že budete muset po každé aktualizaci jazykové verze znovu nahrát svou původní, pokud ovšem nemáte lokalizační soubory uložené ve speciálním adresáři pluginu Loco Translate (to má ale zase jinou nevýhodu, a to že nedostáváte aktualizované překlady). Pokud máte upravených jen několik řetězců, tak by se možná spíše hodil plugin Say what?, pomocí kterého můžete upravit pouze některé řetězce.

    #36050

    Vlada
    Participant

    Do jakého speciálního adresáře v pluginu Loco Translate lze umístit woocommerce po a mo soubory s cz upraveným překladem?

    #36053

    admin
    Keymaster
    Web

    Mělo by to být wp-content/languages/loco/plugins/ (viz manuál).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti